Inte helt oväntad förlust mot taggat Karlskrona – men något måste nu göras åt en av toppcenterpositionerna…

Är det äntligen dags att Daniel Öhrn visar sitt rätta jag? FOTO: RUNE ÅHLÉN

13 svar

 1. Musse skriver:

  Vi har inget topp två-lag, det är nog önsketänkande om vi tittar på lagen framför oss trupper. Håller med om att vi behöver en ny center i toppklass. Dessutom tufft med Hertzberg borta och Öhrn verkar spela småskadad. Visst vi vann nio raka, men i hälften av dem säger Pannan efteråt att vi är inte nöjda med prestationen men hittar ett sätt att vinna. Mycket för att Myrenberg räddat oss. Backsidan är svajig med puck i egen zon och forwards passningar och mottagningar är under all kritik. Men kan vi göra en ”Leksand” och slå ur underläge när det drar ihop sig till slutspel så kanske det kan bli bra till slut. Saknar en karaktär som Frycklund som med sin vinnarskalle kan ”tjura ur” och väcka laget när det behövs.

  • Bozo skriver:

   Mycket i prognosen i att laget skulle ta steg och hota om topp2 byggde ju på att Öhrn, Hertzberg, Benker och Bergman skulle utvecklas ytterligare till att vara toppspelare i HA i år. Det har inte skett, åtminstone inte ännu. Enda fördelen med det är att samtliga dessa då lär spela i VIK nästa säsong, inklusive Lill-Z. Kanske det klubbledningen ser att det kan vara värt att sitta still i båten i år och göra en rejäl satsning nästa år när man ha en bra grund att stå på. Kanske lättare att sälja in till partners oxå när kvalet mot SHL-lag skrotas.

 2. Johan skriver:

  Tycker man ska göra en rockad och flytta upp Fredrik Johansson och Anton Eriksson i första med Öhrn. Och låta Bergman och Zetterberg lira 4e med kalin/Johansson. Tycker verkligen inte Zetterberg hör hemma i förstafemman iallafall, totalt osynlig.

  • Mikael Norén skriver:

   Johan, intressanta tankar och ngt måste göras, men jag tycker inte riktigt man kan ha samma förväntningar på Z som på Öhrn ”att synas”. Z har alltid varit främst en förtsklassig avslutare med ett unikt bra skott, som dock är beroende av en bra playmaker. Öhrns jobb är att dra upp tempot och skapa utrymme för Z (och Bergman), men nu är det tvärtom då Öhrn drar ner på tempot istället genom att glida för mycket och hålla pucken för länge.

   • Johan skriver:

    Jag tycker lite tvärtom jag, att en playmaker blir aldrig bättre än sin omgivning. I tredje tyckte jag verkligen han försökte men svårt att vara konstruktiv när forwards bara glider längs sargerna.

    • Mikael Norén skriver:

     Ja, du har en poäng, yttrarna måste också se till att var spelbara men vi kan konstatera att kemin helt enkelt inte finns är med Öhrn och Z+Bergman. Och det bästa för alla vore att testa Öhrn i en ny roll och omgivning tror jag.

 3. Kjell jansson skriver:

  Det är milt sagt inte bra att förstalinan i VIK inte presterar något framåt i poängväg ! Där måste det bli förändringar, kedjan är ju iskall ! Ny topp 2 center kostar och finns pengarna ???

  • Bozo skriver:

   Dags att skramla hos supportrarna, gav ju frukt i Ettan och avancemang på det. Men det vill man nog inte göra för det ser inte bra ut att man går ut och tigger öppet, dels ur anseende och dels mot nuvarande trupp. Men har man inte en trupp som är komplett och ett näringsliv som har öppen plånbok så skickar man ju ärliga signaler.

   Tyvärr kan det faktiskt vara så illa att man måste gå ut och tigga för att klara elitlicensen. I vanliga fall brukar inga nyheter vara bra nyheter men i hockeysammanhang brukar det vara att kommer det inga nyheter så är det något som inte går som planerat.

 4. Jan Malmberg skriver:

  Passningspelet uselt sista hemma matchen .Paananen träffar rätt där( inte bra).Marcus Bergman, Fredrik Johansson ser sega ut. Lagen ovanför VIK tror jag blir omöjliga att passera. Antar att VIK kommer 5:a och får 1 extra poäng när alvaret börjar. Då måste allting vara på topp🎯🏒🥅⛸⛸⛸

 5. Bozo skriver:

  Snudd på mobbing att fortsätta spela Öhrn som center i förstakedjan, han mår ju inte bra där vilket vem som helst ser. Nu läggs ju VIKs alla tillkortakommanden på hans axlar.

 6. Robert Jonsson skriver:

  Inte mycket att orda om. KHK klart bättre i matchen. Ännu en gång frapperas man dock över att så många i laget tar för långa byten o mer eller mindre glider runt vid flera tillfällen i 1,20 – 1;30 byten. Blir svårt o få tempo i spelet då. Håller även med om att matchningen sista 7-8 minuterna kändes märklig eftersom Öhrn, Zetterberg o Bergman kändes iskalla. Nej lite bättre coachning kan man kräva i ett HA lag.

 7. Bozo skriver:

  Tuut tuut, där gick topp2 tåget. Nu gäller det att hålla gnistan uppe, tron att man är bra och komma 4-5 men inte 3:a. Plus självfallet hitta kemi genom addera offensiv spets centralt.