Intervju Fagervall: ”Att vi skulle ha försökt spela på resultatet eller backa hem finns inte!”

Jens Hellgren menade senast i TV-rutan under tredjeperioden mot Djurgården att VIK ville fortsätta försöka pressa även vid ledning. Något som Jocke Fagervall understryker i denna intervju. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Jocke Fagervall och Centralen utbytte åter några ord om läget i VIK-lägret efter fyra raka segrar.

Det måste sägas att Jocke är mycket tillmötesgående och verkar intresserad av att höra lite åsikter från oss fans. Kul med en till synes lyhörd VIK-tränare.

Jocke, VIK är på väg att få ihop ett lag som skulle kunna bli något riktigt bra känns det som. Men det verkar saknas lite offensivt självförtroende genom hela matcherna. Så att man ska kunna öka puckinnehavet och därmed minska trycket bakåt. Hur jobbar ni med att öka självförtroendet i det offensiva spelet? Som jag ser det finns det ännu mer att ta ut puckinnehavsmässigt, då laget har mycket skills, men vissa forwards verkar inte riktigt tro på sig själva i 60 minuter. Håller du med?

– Just jobbet med offensiven och vad man ibland kan göra och i nästa ögonblick inte lyckas med – det är egentligen inget konstigt utan så enkelt att det är en konsekvens av att man har ett motståndarlag. Att vi ibland kan vara överlägsna i spelet och i nästa sekvens vara överkörda är bara en förklaring på kvalitén i serien.

– Jag tycker att man måste våga se motståndet och tycka att de gör bra saker och på så sätt utvecklas, menar Jocke.

Vad beror alla dessa ”too-many-men” (utvisningar på grund av felaktigt byte) på? Vad kan ni göra åt det?

 – Jag tycker att varje gång det händer att det är sex man på isen är då är det klantigt och jä-ligt pinsamt. Det finns inga ursäkter för det utan helt enkelt för dåligt bara, säger Jocke.

Efter 2-0-ledningar mot både Oskarshamn och Djurgården har laget till synes dragit sig tillbaka och sett lite ut att försöka spela defensivt. Hur ser du på det? Vad är din filosofi, när ska man börja bevaka en ledning?

– Att vi skulle ha försökt spela på resultatet eller backa hem finns inte! Vi har aldrig pratat om annat än sätta press på våra motståndare. Men däremot är alla lag så jä-la bra och ibland blir det så och man hamnar i ett passivt beteende.

– Vi har aldrig sagt som ren taktik ”att nu spelar vi si eller så” för att bevaka en ledning, säger Jocke avslutningsvis.

***

Skönt att höra att VIK-tränarna verkligen tydliggör att de inte vill att VIK ska börja försvara ledningar och spela på resultat. Det brukar aldrig hålla i längden…