Fortsatt positivt med Oskarshamnsseger mot Karlskoga och Emmerdahl på väg tillbaka

Fornataro gjorde ett konstmål senast Bofors var i Västerås. Nu ska BIK möta Djurgården och VIK härnäst. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Oskarshamn slog inte helt oväntat Karlskoga hemma med 4-0 på torsdagskvällen, det vet vi som såg VIK-IKO senast. Kalas för VIK och Djurgården så klart. I nästa omgång möts just BIK och DIF i Karlskoga.

Sedan kommer Karlskoga till ABB Arena matchen efter. Topp-3-drömmarna verkar vilja stanna kvar och kanske rent utav bli till verklighet?

VIK har också ett relativt fördelaktigt spelschema med fyra av de sex avslutande matcherna på hemmaplan:

2013-02-18  VIK-Malmö tips: 4-2

2013-02-20 VIK-Karlskoga tips: 4-3 

2013-02-23  Leksand-VIK tips 4-2

2013-02-26  VIK-Asplöven tips 4-1

2013-02-28  VIK-Örebro tips 3-2 sd

2013-03-02  Karlskrona-VIK tips 1-3

Optimistiska men inte helt orealistiska nya tips gör att VIK har en rimligt möjlighet att vinna fem av de sex matcherna som är kvar, främst tack vare hemmaplansfördelen.

Det skulle innebär att man tar 13 poäng att addera till de 83 poäng VIK har idag. Denna icke helt orealistiska summa hamnar då på 96 poäng och innebär att Djurgården max få ta 12 mer poäng och Karlskoga max åtta poäng.

***

Centralen var även i kontakt med Jonas Emmerdahl (bilden) som nu missat sex raka matcher sedan huvudsmällen mot Almtuna hemma.

– Jag är med och tränar på is nu igen, så det är skönt. Även viktig och härlig vinst igår mot Djurgården, säger Jonas till Centralen.

– Jag hoppas på spel på måndag (hemma mot Malmö), säger Jonas avslutningsvis.

***

Med Jonas tillbaka spetsas verkligen konkurrensen på backsidan. Efter Christoffer Björklunds fina form och match mot DIF är det kanske enklast att flytta upp Marcus Söderkvist som forward igen men där råder också hård konkurrens.

Söderkvist är ingen stor speluppläggare eller tekniker i spelet med puck. Egentligen passar Söderkvist väldigt bra som ytter i en energikedja.

Jag tycker faktiskt att Stefan Warg inte alls varit lika bra utan Emmerdahl vid sin sida. Warg & Emmerdahl har varit säsongens klart bästa backpar och de gör varandra bra.

4 svar

 1. Malmöbo skriver:

  Tyvärr är det många backar som darrat lite. Men jag skulle säga att det beror på
  – att forwards ”gömt sig”
  – att man har försökt gå till anfall varje gång man haft pucken
  – att man inte hunnit byta i tid, vilket berott på att man inte fått ut pucken ur zon, pga av det jag nämnt ovan.
  Mot Djurgården såg det annorlunda ut. En o annan icing, forward som var passningsbara ….
  I fjol var Heed mycket sämre (i Malmö), mot hårt forecheckande lag. Han har spelkvalitéer som få har (men även Björklund).
  Men 14 p, nä, det tror jag inte på.
  Hoppas gör jag.

 2. Andy skriver:

  & på isen ivarje match nu senast dessutom 2ggr INTE acceptabelt. Håller för övrigt med om att Heed slår allför många indianare och hanterar pucken osäkert nä han blir pressad.

 3. Johannes skriver:

  Hoppas BIKs nedåtgående form håller i sig framöver. Går resultaten VIKs väg kan matchen VIK-BIK bli den som tar oss upp på tredjeplatsen igen..
  Angående Leksand borta kan det mycket väl bli en seger där med, i och med att VIK brukar spela bra mot högklassigt motstånd samt att Leksand redan är klara för kvalserien.

  En kedja jag skulle vilja se framöver är Leisenring-Eriksson-Lundbohm. Möjligen onödigt att mixa för mycket i formationerna, men jäklar vad mål de skulle kunna bidra med ihop.

 4. Säkerhetsrisk skriver:

  Bänka heed!! Hans offensiva finesser väger inte upp för alla misstag.