Intervju Kinisjärvi: ”Jag har tränat hårt på benstyrka och vi får ett bra lag mot AIK”

”Kinis” var aktiv under ispremiären och skridskotekniken såg vassare ut. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick byta några ord med alltid lika tillmötesgående Markus Kinisjärvi. ”Kinis” siktar på revansch efter en mindre lyckad fjolårsäsong där Köpingssonen lånades ut till Sundsvall.

Hur känns det själv just nu för dig? Flera säger att du tränat upp dig riktigt bra och förbättrat snabbheten, vilket vi också direkt kunde se på ispremiären. Har du specialtränat just benstyrka och bensnabbhet?

– Jag känner mig starkare och snabbare än någonsin, både på och utanför isen. Ja, det stämmer, jag har tränat hårt i sommar på just benstyrka samt snabbhet.

Med lite distans, hur besviken är du på fjolåret? Vad gick fel egentligen efter dina fina rookiesäsong?

– Självklart är jag besviken att jag inte fick vara med laget och spela om en elitserieplats. Men jag lärde mig mycket ifjol och konkurrensen var stenhård. Jag har tränat stenhårt i sommar för att ta en plats i år.

Hur har ni tränat de senaste dagarna? 

– Eftersom vi precis kommit på is kör vi mycket grunder i spelet kombinerat med övningar som innehåller mycket skridskoåkning. Detta är bra för att få upp flåset på isen direkt.

Beskriv dina kedjekamrater Kevin Weiskog och Fredrik Johansson. Tror du att ni kommer köra med samma kedja mot AIK på lördag?

– Både Weiskog och ”Freddan” är duktiga hockeyspelare. Weiskog är lite av en powerforward kombinerat med skills medans ”Freddan”, som de flesta vet, är en riktig kreatör med pucken. Jag har ingen aning vilka som spelar på söndag. Oavsett vilka som spelar kommer vi ha ett slagkraftigt lag på isen mot AIK.

Vad är dina första intryck av de nya spelarna om vi tänker på Frisk, McArdle, Romano och Iuorio? 

– Alla fyra ser riktigt bra ut, svårt att säga vad för slags spelartyper de är efter ett par ispass. Men vi har definitivt stärkt upp truppen bra!

Vad har du för personligt mål med säsongen?

– Att göra en bättre säsong än förra och vara med att ta upp VIK till Elitserien!, säger Markus avslutningsvis.

***

Just känslan att ”Kinis” och Mikael Frycklund kommer ha genombrottssäsonger stärker den positiva känslan kring laget. Som undertecknad skrivit tidigare kommer det krävas väldigt bra spelare för hålla dessa två ungtuppar bakom sig…

1 svar

  1. Dj skriver:

    Håller med! Ska bli kul att se Kinisjärvi ta revansch. Hoppas han får spela i tredje formation och inte i fjärde. 🙂