Intressant att höra familje/partnerperspektivet via flickvän – VIK ska ha lockat Roe med större pengar än Österrike & insatt om Dichow som är en intressant ung dansk i Kristianstad

Fortsatt glest inledningsvis för sedan fulla hus i september?

 

Intressant att se Logan Roes flickvän Ilyssas Youtubekanal. Där beskriver hon upplevelsen av Västerås och mycket från ”andra sidan” inför resan över Atlanten. Och att hon knappt typ varit utanför hemkvarteren i Florida tidigare.

Ilyssa är ”livrädd” för det kalla vintervädret här och hur tystlåtna svenskar ska hantera hennes behov av ”small-talk”. Hon berättar allt på ett mycket sympatisk sätt och är ärlig att hon hellre ville till vackra Österrike där de även hade någon vän. ”Men Sverige betalade bättre”.

Så uppenbarligen tror verkligen Zäta ganska hårt på Roe. Dock utan att veta såklart vilket/vilka bud Roe hade i Österrike.

Hursomhelst ger det perspektiv hur mycket sportchefer behöver kontrollera för en lyckad import. Mår inte hela familjen bra är det nog svårt att prestera 100 % på isen.

Inte lätt att vara GM och scout hela tiden. Det räcker ofta inte bara att ha koll själva spelaren. Utan självklart är det en helhet som måste fungera både på och vid sidan av isen.

***

Målvakten är lagets viktigaste spelare. Bloggen håller på med en större genomgång av alla 14 lags målvaktspar. Dessa par verkar nu vara klara.

Kristianstad har värvat unge danske VM-målvakten (dock inga matcher) Frederik Dichow. En mycket intressant herre som möjligen påminner lite om NHL-stjärnan Frederik Andersen.

– Som junior hade han oerhört svårt att kontrollera sitt humör. Men lyckligtvis har han lyckats med det. Hans enormt hetsiga humör var tidigare faktiskt omtalat hemma i Vojens, menar en insatt källa via HockeyMagasinet.dk.

– Dichow är en stor målvakt (195 cm). Trots sin storlek är han otroligt mobil. Han bytte 19/20 till Malmös juniorlag. Sedan dess tog karriären fart. Han blev NHL-draftad och under det året i Sverige mognade han som målvakt. På grund av Corona ställdes J20 in och han hade först en kort vistelse i Danmark i Rungsted och sedan i Odense, där han var fantastisk på båda platserna de få gånger han fick chansen.

– Han täcker sitt mål riktigt bra och har egentligen inga uppenbara svagheter. Han är bra både med plockhandsken vid skott utifrån och hans storlek gör det svårt att näta nära. Till och med nere vid isen täckte han förra säsongen utan problem.

– Han fick bara några matcher förra säsongen, men han visade stor mental styrka genom att ta chansen när han fick den och där stod han med ganska mycket auktoritet – kanske lite förvånande, för som ungdomsspelare kunde han mycket väl utmanas psykiskt. Om han håller nivån från de senaste två säsongerna har Kristianstad säkrat en riktigt bra målvakt.

***

Undrar förresten hur det blir med publik i höst. Planen är väl att öppna upp typ hela samhället i september? Om nu de flesta sköter sig med avstånd och vaccinering enligt vetenskapen.

5 svar

 1. PatrikH skriver:

  ”Undrar förresten hur det blir med publik i höst. Planen är väl att öppna upp typ hela samhället i september? Om nu de flesta sköter sig med avstånd och vaccinering enligt vetenskapen.”

  Det finns vetenskapsmän som varnar för så kallad immunflykt som innebär att viruset forceras till att mutera på ett olämpligt sätt (mer smittsamt och värre infektion) när vaccinering sker under en pandemi. Låt oss hoppas att detta inte sker, sedan så är ju de ”vacciner” vi har fått en metod att få cellerna i kroppen att skapat så kallade spikproteiner som kroppen ska utveckla antikroppar emot. Om instruktionen i mRNA eller DNA leder till att ett spikprotein skapas som inte motsvarar det aktiva virusets spikprotein så kan själva verket kan antikropparna mot de ”vaccininducerade” spikproteinerna bidra till att förstärka infektionen s k Antibody-Dependent Enhancement
  antikroppsberoende infektivitet. Med detta vill jag bara säga att om det blir en större smittspridning eller inte i höst har mycket lite att göra med om vi sköter oss. ”Vaccinerna” stoppar inte viruset från att replikeras och spridas utan agerar endast mot spikproteinet i sig, vilket innebär att effekten är långt ifrån så hös som för traditionella riktiga vacciner med avdödade virus.
  Låt oss i alla fall hoppas att våra naturliga immunsystem med alla dess skyddsmekanismer med T-celler och det medfödda immunsystemet är så starkt att ingen större smittspridning sker i höst.

  • Pelle skriver:

   Har ju kommit en del oroande rapporter från Israel som ju ligger långt före oss när det gäller vaccinering. Samtidigt så får man ju inga tydliga besked av någon konstig anledning. Vill det sig illa så kommer folk bli sjuka i höst i Sverige trots att de är vaccinerade. Risken är då att det blir bakslag i öppnandet av samhället. Då kommer folk att tröttna och det blir stora protester. Vi kan inte ha ett nerstängt samhälle för evigt, kommer folk resonera.

  • Alkemisten skriver:

   Vad är det som säger att ett virus inte kan mutera till ett ”snällare” virus?
   Det kan bli mer smittsamt men samtidigt ge mildare symtom.

   • PatrikH skriver:

    Hej Alkemisten,
    normalt sett är det så virus brukar mutera, men när selektionstrycket ökar genom vaccinering under pågående smittspridning så blir det de mer smittsamma och farligare mutationerna som tar över, enligt Geert van den Bossche.

 2. Red line skriver:

  Oj det där kan bli problematiskt. Vill nog ha en del uppmärksamhet och att då sitta ensam i en lägenhet medans killen är på bortaresor kan bli tufft. Hoppas de fått ett okey boende i ett bra område och att hon kan hitta någon bra tjejkompis som orkar prata lika mycket 😉