Intressant test borta mot Pantern: Orkar VIK trots förvarningarna få upp motivation och energi inför tomma läktare?

Hur ska Franssons fantastiska form konserveras till i vår? Troligen den viktigaste frågan i hela VIK Hockey. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Denna årgång av VIK har hittills gjort det bra med tanke på att bara en back varit hel sedan träningsmatcherna drog igång (fenomenet Anton Mylläri).

Men nu väntar en ny typ av test. Först en lång bortaresa till Malmö för match mot Pantern, som på många sätt kanske påminner lite om Surahammar. Att både Malmö och Pantern gick upp en division ifjol kan liknas vid om VIK skulle gå till SHL och Sura till Allsvenskan. Samma säsong!

Detta blir som Almtuna borta. I kvadrat: Tomt på läktarna, all press på VIK, ett hemmalag som bara kan köra utan någon som helst prestationsångest. Dessutom är Pantern ytterst välcoachade och har gjort det bra i att utnyttja sin storlek.

Stephan Lundhs mannar luggade bland annat Leksand hemma och vann med 4-1 i Uppsala, oerhört starkt att slå Almtuna borta. Det vet vi VIK-fans alltför väl.

VIK är förvarnade och bör inte kunna underskatta Pantern, trots alla något kantiga misstänkt division 1-doftande lirare laget har.

Många gånger är ovanstående ett recept på katastrof för det favorittippade laget. Det blir väldigt spännande och en moraltest av rang att se om VIK kommer vara redo och på plats då pucken släpps på söndag, inför Panterns närmast sörjande (ett lag som förtjänar mycket mer publik).

***

Panterns assisterande tränare Henrik Nilsson på klubbens hemsida:

– Det blir en jättetuff match på söndag. Ett Västerås som spelar snarlikt Karlskoga men med kanske ännu mer individuellt skickliga spelare. Så tändvätskan till den matchen får vi ta av det vi presterade mot Karlskoga (1-3).

***

Jonas Fransson har varit superb och stått alla minuter hittills. Magiska siffror i 1,59 insläppta match och 94,3 i räddningsprocent.

Det börjar likna Franssons första år i VIK då backupen Luca Boltshauser bara fick spela två matcher. Då stod Frasse 51 matcher och föreföll något trött i kvalet.

Den svaga formen från kvalet våren 2014 höll i sig ifjol då Jonathan Bjurö tog upp kampen. Frågan är vad som är det bästa nu för att konservera Franssons hysteriska form?

Kanske att han är uttalad etta (såklart), men att Marcus Dahlbom ändå får 10-12 matcher för att undvika att ”Frasse” blir sliten till kvalet, som han verkade bli trots en suverän grundserie första året i VIK?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/f9f4890d16190625fe90cecec668b663/tumblr_nuqka2RApE1rz48fvo5_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto