Intressanta kaptensval & J.A. efter Almtuna: ”Jag måste steppa upp”

Jesper Andersson vill uträtta mer offensivt efter konstmålet mot Karlskoga.

 

Valet av kaptener gjordes klart i veckan som alla vet. Det var intressanta val. Fredrik Johansson som kapten kändes givet. Men de assisterande kaptenerna visar att Olsson & Zabel (Appelgren var inte inblandad utan godkände bara valen) har en annan syn än föregångarna på saker och ting.

Istället för att ge fortsatt förtroende till rutinerade rinkrävar som Gråhns, Lihagen och Johan Jonsson, som alla vid olika tillfällen varit assisterande kaptener, valdes nyförvärvet Markus Persson och inte direkt lastgamle Eddie Davidsson, som dock burit ”A” tidigare.

Med dessa val visar också de nya VIK-tränarna pondus, tror inte någon yngre oprövad tränare vågat frånta veteraner ett ”A” på detta sätt. Hoppas inte veteranerna surar för uteblivna ”A”.

Särskilt intressant är valet av Persson, då jag från insidan i tidigare lag hört att han ska vara lite av en solospelare. Men kanske är VIK smarta här då man sett Perssons stora begåvning och vill på detta sätt få in honom mer i lagmaskinen på allvar.

***

Bytte några ord med Jesper Andersson (foto: Rune Åhlén) med lite distans till Almtunamatchen:

– Jag tyckte vi gjorde en rätt bra första period där vi följde vår matchplan och styrde matchen rätt kontrollerat, menar Jesper, som gjorde ett konstmål mot BIK i premiären och dribblade och körde på bra även mot Salavat.

– Sen efter det var vi inte tillräckligt noggranna med pucken på många ställen. Det gjorde oss sårbara och vi bjöd in dem i matchen. Sen tror jag även att tröttheten slog in lite framförallt i tredje perioden.

– För egen del var det lite sisådär. Jag tycker arbetsinsatsen fanns där men jag vill skapa mer och komma till mycket mer offensivt än vad jag gjorde mot Almtuna. Jag behöver steppa upp helt enkelt.

1 svar

  1. PatrikH skriver:

    Det jag sett av Jesper Andersson på försäsongen bådar gott, ser ut som en vinnare som vill avgöra och vågar utmana och ta avslut. Det behövs!