Intressanta lånen Oscar Bäcklin och Tim Heed gör debut redan mot Troja?

Som en snabb och till synes bra lösning på backbristen lånar VIK in tuffe Oscar Bäcklin från Kallinge/Ronneby (hur känns det för Ricard Blidstrand som hyllades av vissa VIK:are tidigare?). Dessutom lånar man i power play-specialisten Tim Heed från Växjö.

Bäcklin är en 22-årig back med hela 388 utvisningsminuter på 98 matcher totalt i ettan, med 28 poäng (15+13). En riktigt tuffing således som faktiskt inte varit inne på något mål bakåt i spel 5-mot-5 denna säsongen. Bäcklins +10 står i kontrast till Ricard Blidstrands -4 i samma topplag. KRIF är för övrigt i princip klara seriesegrare i södra serien och det är nog därför man kan undvara sin kanske bäste defensive back. Kan Bäcklin vara en variant av Andreas Lindh mån tro? Bäcklin ska vara en spelare som älskar att tacklas och är fostrad i Brynäs.

Tim Heed är raka motsatsen till Bäcklin en spelare som är fantastisk i anfallszon, men mindre bra i egen zon. 21-åringen har redan hunnit med att göra hela 53 poäng på 76 allsvenska matcher och bör direkt lyfta VIK:s mediokra power play. Heed har dock haft svårt att få speltid i ett Växjö där vår egen Niclas Lundgren fått skapligt med istid och tre assist på 17 matcher.

Det är dock osäkert om dessa båda herrar hinner blir klara till spel innan Trojamatchen som startar 16.00 söndag.

Enligt VIK.se jagar Niklas Johansson en mer långsiktig lösning på backsidan men säger att ”det är inte lätt att hitta backar för tillfället” vilket tyder på att man inte är riktigt nära i någon förhandling, då ett sådant uttalande knappast minskar en ledig backs löneanspråk.

Tänk så du ställde till det, Alexandre Rouleau…

1 Response

  1. daniel skriver:

    bra skrivet som vanligt!! 😀