Mikael Backlunds offensiv och lagets arbetsinsats bakom Västerås seger mot Troja

3 svar

 1. Hannes skriver:

  Hej!
  Jag har tidigare vart här inne och gnällt på Stefan Warg men efter matchen mot Troja så är det bara att lyfta på hatten för den gode Warg. Han var alldeles strålande bra, det är så lätt att glömma att killen bara är 22 år. Verkligen superkul att se utvecklingen hos Warg!

 2. Onside skriver:

  Mycket bra skriven artikel. Vi såg matchen på exakt samma sätt.

  Jag börjar mer och mer tycka att Fagerwall coachar bättre. Enlig min mening helt okey att bänka R Nilsson och han ska definitivt inte vara inne i boxplay vilket han varit alltför ofta.

  Kan Fagerwall coacha bra och nyttja hemmafavören mot ssk genom att byta in en speciell lina som ska hålla koll på Hagelin femman borde det kunna gå vägen.

  Mot Mora och Kopitar var ju motsvarande coachning under all kritik, så hoppas man har lärt sig läxan.

 3. Läktarplats skriver:

  Ja det var en skön arbetsseger VIK-grabbarna bjöd oss på denna kväll. Tyckte faktiskt att man var mycket bra redan i första perioden då man inte bara stod emot Trojas vilda offensiv utan kontrade sig till en hel del lägen. De heta målchanserna var väl ungefär lika i första, tycker i alla fall jag. Andra perioden, där VIK brukar vara svaga, vann man storstilat med 3-1. Synd på stulet i egen zon som ledde fram till baklängesmålet men det är sånt som händer.
  I tredje fick man så PP i fem minuter utan egentligen få till ett enda dugg. Svagt! Här krävs lite nya idéer, borde inte Fagervall ta chansen och matcha några nya PP-formationer. Tex Frycklund som borde varit revanschsugen efter 1-3 målet.
  Då Troja blev fullt manskap efter femminutaren så valsade man runt i VIK-zonen bland besvikna och lågpresterande VIKare där ingen tycktes stå upp för laget. Tur att Lasse som vanligt visade sin målvaktsklass och stoppade så gott som allt. Och han var nära, mycket nära att även få ut benet i tid på reduceringspucken. Sista minuterna fick dock VIKarna tillbaks sitt självförtroende och bärgade hem fjärde trepoängaren i rad. Skönt! Och starkt jobbat av hela laget där jag gärna sätter extra plus till Warg, Mickis och Lasse.

  Angående sänkningen av Backman tycker jag att det var ett solklart matchstraff, borde rendera i ett antal avstängningar. Backman var inte puckförare!