Intressanta signaler inför Skellefteåmatchen och lite mer Doell

Vi kan slå fast vissa saker inför det viktiga genrepet i Skellefteå på torsdagskvällen:

* Linus Svedlund bör ligga ytterst bra till att få ett kontrakt och Linus tar en plats i tredjekedjan. Välförtjänt.

* Markus Kinisjärvi är just nu hetare än Mikael Frycklund och ”Kinis” får chansen mellan Tony Romano och Kenndal McArdle. Så var det definitivt inte i våras.

* Oscar Pettersson får byta om som 13:e forward, en signal om att Kevin Weiskog (om ej skada föreligger) inte lyckats övertyga då han inte ens får följa med.

* De sex backarna är gjutna, men hur de ska sättas samman verkar inte Fagervall fått riktigt klart för sig. Nu har alla spelat med alla på försäsongen (nästan).

***

När Kevin Doell ansluter (enligt Johan Thalbergs VLT-blogg vill han vara med redan i Skellefteå) blir konkurrensen än hårdare. Lägg till den tänkta nya toppcentern och konkurrensen blir mördande och man får ihop fem kedjor:

Williams – NY – Caputi

McArdle – Doell – Romano

Leisenring – Kinisjärvi – Johansson

Bergquist – Frycklund – Svedlund

Jonsson – Söderkvist – Mårtensson

Vilka får stryka på foten då? Inga lätta beslut men skönt med bra bredd då de obligatoriska skadorna kommer. Det har framförts oro att VIK:s utlänningar ”i sig” skulle innebära en ökad risk för missnöje och osämja om istid i första power playet och i slutminuten.

Men det är ju kopplat till att man värvat meriterade spelare, inte utländska spelare. För inte har väl svenska spelare lägre ambitioner?

***

Frågade även en NHL-scout om Kevin Doell som 34-åring har tillräckligt bra skridskoåkning för Allsvenskan. Benen kan ju vara det första som ”försvinner” på en lite äldre spelare.

– Doells skridskoåkning har aldrig varit en tillgång eller en brist. Han är mer av en ”half-ice-spelare” än en kille för snabba spelvändningar och kontringar ändå. Om han är frisk borde han kunna bidra mycket. Men det är ett ”stort om”, säger kontakten.

4 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Tack så mycket Per Jansson, det värmde! Kul att det uppskattas.

 2. 021an skriver:

  Lyxproblem i offensiven måste man ändå säga.

  Jag har redan svårt att välja bort spelare och då har inte Caputi & Doell landat ännu

  Williams – Doell – Caputi
  Romano – Johansson – Mcardle
  Bergqvist – Frycklund – Leisenring
  Mårtensson- Söderqvist/Kinis – Jonsson

  Svedlund
  Op

  Känns fel att sätta Svedlund på sidan men den kedjan han måste slå sig in i är trean, alltså peta bacon eller Leisenring. Fjärdekedjan har ju sin roll nämligen döda tid och ta energi, att byta Svedlund mot Mårtensson eller Jonsson är helt fel då dessa herrar spelar en annan typ än Linus.

  1a och 2a kedjan ser ju på pappret bra ut men en kedja vet vi inget om i matchsammanhang. Har hört mycket bra redan om Williams on/off ice.

 3. Robban skriver:

  Slangen flyttar vi ner som 7eback.

  Mårtensson behövs inte lika mycket nu när vi har så många ”kämpar”. Han får gå som 13e forward.

  Då har vi i topp 3: 7 transatlanter plus Johansson och Kinis och en 4e med Messy, Frycklund och Bacon. Helt plötsligt har laget 4 kedjor som kan producera.

 4. Per Jansson skriver:

  Tänkvärt och intressant Mikael. Du gör ett kanonjobb och det är ett sant nöje att följa dina inlägg! Överlägset hetaste gulsvarta bloggen!