Isbitar: Halva AHL pausar kanske, Skodas trevliga Trophy mot Malmö & Leksand, positiv indikation via fotbollen & hockeysuget kom faktiskt tillbaka tack vare Niklas Jihde & Co.

Det var länge sedan Jonte Berg och VIK stångades mot Malmö, men ganska snart är det dags igen i Skoda Trophy.

 

Ett av de många scenarier som det ryktas om i Coronatider är att om lag i Nordamerika inte kan förvänta sig några publikintäkter, då kan eventuellt ungefär hälften av AHL-lagen pausa nästa säsong.

NHL-lagen skulle dela då få dela farmarlag som förr. Jobbmöjligheter för spelare som inte omfattas av NHL-kontrakt skulle minska drastiskt då.

Så att vänta in de sista pusselbitarna kan vara väldigt klokt av Patrik Zetterberg. Det kan komma att finnas en uppsjö av klasspelare lediga då AHL tar sitt slutgiltiga beslut. Tidigare har det också ryktas om att en del ECHL-klubbar kan komma att gå omkull.

***

VIK får åter vara med i Skoda Trophy i Södertäljes trevliga arena. Sist Gulsvart var med där gick ju säsongen (18/19) bra sedan.

Sex lag gör upp om prissumman 101.000 kronor, spelschema:

Torsdag 28 augusti (tidig start)
19.00: Södertälje – Brynäs (GRUPP 1)

Torsdag 3 september
17.00: Djurgården – Brynäs (GRUPP 1)
20.00: Leksand – Malmö (GRUPP 2)

Fredag 4 september
19.00: Västerås – Leksand (GRUPP 2)

Lördag 5 september
15.00: Södertälje – Djurgården (GRUPP 1)
19.00: Malmö – Västerås (GRUPP 2)

Ett härligt litet minne från hösten 2018 i Skoda Trophy var då undertecknad precis kom in till nedsläpp mot Leksand. VIK spelade faktiskt då brallorna av LIF första perioden och man förstod att det fanns något där.

***

Fotbollen får alltså dra igång Allsvenskan 14 juni, vilket Expressen avslöjade ikväll. Givetvis har hockeyn tittat på det beslutet och det är en högst positiv indikation i dessa tuffa tider.

***

Först kändes det bara löjligt att NHL skulle dra igång igen. Men efter att ha lyssnat på Niklas Jihde & Co. i Viasatpodden kom suget tillbaka att få njuta av att få se Zibanejad, Panarin och de andra i Rangers smeka runt pucken. Faktiskt. Krossa Carolina Hurricanes.

***

Sajten lever från dag till dag. Ni läsare avgör dess framtid. Tillsammans blir det nog bra. Bloggens intäkter kommer nästan enbart från Er läsare.

En spänn om dagen – för det får ni texter nästan varje dag. Det är väl ett rimligt minimipris för alla som läser och förhoppningsvis gillar bloggen?

Enklast betalar ni via Swish: 0703795445

Eller donera via PayPal via “Donate”-länken längst ner på sidan.

4 svar

 1. Bozo skriver:

  Om inte Lundgren nappar, så varför inte Mattias Karlsson som letar lag med lykta. Tycker han ger ett svinmätt intryck. Men oj vad man fick äta upp det i kvalet mot Leksand 18/19. VIK-spelarna kom ingenstans. 0,5p per match levererade han i kvalspelet då.

  • VIKarn skriver:

   Är inte han den typen av spelare som bara levererar i ”stora matcher”??
   Annars ganska osynlig, precis som de flesta spelare som upplevt en del, och som kommit upp lite i åren.

   • Bozo skriver:

    Frågan är vad VIK letar efter, om nu ryktet om Lundgren fortfarande har någon riktig substans.

    • VIKarn skriver:

     Jag inbillar mig, IOM att Lundgren har VIK som moder klubb, har en annan motivation än en logoknekt som kolan.
     Av 100 röster, lägger jag 97 på Lundgren.