Isbitar inför Östersund & AIK: Nytt på siten, röster om VIK-läget, Fagervall lämnar Djurgården, Harlestam, toppback var på G – men… & nya rykten om Patrik Berglund

Vad händer med Patrik Berglund?

 

Som Du ser, lite nytt på siten, framtvingat – men kanske lite bättre i vissa bitar i bästa fall. Tacksam för feedback, det blev lite panik igår då siten lade ner, detta skrev webmaster Andreas till mig:

Så, kära läsare, kom gärna med feedback hur ni vill ha det!

***

Talade (dock före den fina insatsen mot Djurgården, som vissa optimister kanske ser som början på en vändning?) med en mycket insatt, ödmjuk och välmeriterad röst som verkat på höga nivåer, och nu i HA, men troligen med sund distans till VIK:

– VIK är såklart ett väldigt stukat gäng nu. Tror alla ser att några av grabbarna verkar ha slutat spela för tränaren. Så en ny röst i båset borde och är säkert prio ett nu. Men marknaden för tränare och spelare är ju väldigt tunn, så det är inte lätt att bara hitta spelare och tränare som gör skillnad.

– Svårt läge för VIK, ska man lägga massa pengar nu för att försöka ”rädda” säsongen, kontra försöka bara rida ut den här säsongen och kunna göra om rejält inför nästa säsong?

***

Men att bara försöka ”rida ut denna säsong” är riskabelt både ekonomiskt och intressemässigt. Med glesa läktare och klent spel kommande månader lär inte sponsorer köa för att öka satsningen 2023-24?

***

I spelarbristens namn jagar klubbar även att köpa loss spelare eller orkestrera bytesaffärer på NHL-manér.

Men vad jag förstår är inte Almtuna just nu alls sugna på att släppa den eftertraktade ”toppdoldiscentern” Hampus Harlestam. ”Men vad som händer närmare deadline i februari får vi såklart se”. Så sa en mycket insatt.

***

Helt tyst kring Kevin Roy, en AHL-stjärna (C/W) som varit på marknaden här. Rykten att VIK hade en toppback från Nordamerika på G – men denna valde till sist att stanna hemma då familjen ska få barn i vår. Det är mycket som ska stämma för att spelare ska kunna landas…

Men VIK har fortsatt hög ambitionsnivå i att försöka vässa laget, så att vi får se fler prestationer som mot Djurgården.

***

Joakim Fagervall fick alltså föga förvånande sparken från Djurgården, och vissa spekulerar att VIK skulle kunna bli intresserade. Men det tror inte bloggen alls kommer bli fallet. En insatt sa, vilket verkar vara känt i branschen:

– Fagervall är en härlig person och en stark pådrivare, men hör inte någon som haft honom som sagt han har någon större taktisk kompetens kring spelet hockey.

Bloggen kan flika in att Fagervall är den enda VIK-coach som inte tålt undertecknads kritik och kanske dumma frågor, och denna slutade helt enkelt svara trots mina tappra försök att hitta en ny väg. Fagervall ska haft svårt för bloggare och annat löst folk även i Björklöven.

Väldig skillnad mot ledare som exempelvis Andreas Appelgren, Niklas Johansson, Leif Rohlin, Thomas Paananen, Patrik Zetterberg, Patrik Fagerlund, Martin Filander och Christer Olsson. Alla de verkar tåla även kritiska och ”dumma” frågor och diskussioner från en liten fanbloggare och alla dessa har en professionell förståelse för våra olika roller.

***

Till sist ett numera ständigt återkommande rykte att Patrik Berglund till och med ska vara klar för VIK. Klar ska PB21 inte vara, men bloggen hör detta från insatta:

”Berglund har varit ner och kikat en del träningar senaste veckorna, och vem vet – han kanske börjar få tillbaka suget? Klart att det vore väl en dröm att få in en sådan spelare, speciellt så som marknaden ser ut nu, det är verkligen öken på marknaden.

Men PB känns som ett långskott. Berglund ska dock ha kört ganska bra på gym senaste månaderna och att han mår nog ganska bra generellt. Och kanske lockas Berglund att avsluta snyggt i VIK, efter några tristare år. Men VIK måste ju såklart göra en gedigen risk- och möjlighetsanalys med tanke på allt som hänt.”