För åtminstone en kväll fick VIK-fansen äntligen njuta av riktigt bra hockey igen (& två glänsande Lindelöf-assist) då spelarna plötsligt lyfte sig till klackens klass mot gåtfullt svagt Djurgården

Lindelöf låg bakom VIK:s bägge mål med två enastående assister. ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

29 svar

 1. Kenta skriver:

  Ock där rök Fagervall ??? Vem blir nästa tro???

 2. Kenta skriver:

  Ock där rök Fagervall! Vem står next på tur???

 3. Icing skriver:

  Tommi Sallinen på väg bort från Tjeckien….kanske en bra lekkamrat till Sakari…. men finnar verkar ha svårt att lyckas i VIK sedan Jari Vitalas glansdagar.

 4. johan skriver:

  Härlig seger mot DIF med häftig inramning – det behövdes. Men varför inte börja spela direkt från start, när man visar att man kan.

  En liknelse – Tänk på vad dirigenten svarade angående ansvaret gentemot publiken för en konsert i två akter:
  ”vi måste vara alerta från första takten till sista, vi kan inte lattja igenom fram till paus och ösa på därefter. Det skulle vår publik aldrig acceptera” – någonting för alla lagidrottare att ta efter – ingen lång startsträcka.

  Det har skrivits ibland om hur dåliga J18 och j20-lagen är. Sanningen är nog tvärtom:
  J18 är fyra med fyra omgångar kvar med möjlighet till att spela J18 Nationell. – starkt i sådana fall
  J20 ligger sist, har inte haft flyt men gör en stark säsong. Har vunnit mot Frölunda (1:a),Rögle (2-a), Örebro (4:a) Malmö (7:a) och Linköping (8:a) med fyra vinster efter ordinarie tid, fyra oavgjorda med två suddenvinster. Åtta matcher med uddamålsvinst där resultat hade kunnat vara det omvända. Under försäsongen vann de en träningsmatch mot Leksand, nu trea i J10 Norra. Grabbarna har gjort en bra säsong.

  • johan skriver:

   Åtta matcher med uddamålsförlust – ska det stå. (blev ett önsketänkande)

  • Icing skriver:

   Japp!!
   Jag förstår inte heller varför det klagas på att J-lagen är så dåliga..dom har oftast gjort det bra men haft lite stolpe ut och en målvakt som ligger runt 80% och då är det svårt att vinna matcher… men det ska ju klagas på allt nu.

 5. Patrick skriver:

  Håller med Pelle lägg pengarna på att värva in några klass spelare. Att byta tränare ger kortsiktig effekt och kommer att kosta då Vik kommer stå med dubbla löner.

 6. Avgå skriver:

  Paananen har varit tränare i VIKs A-lag sedan 2017, kommer aldrig vända med han i båset. Han ska bort snarast och borde aldrig fått nytt kontrakt då klubben satsade mot SHL..
  Gör som Leksand gjorde när dom gick upp till SHL, byt tränare NU, in med bra spelare och gå upp i år !

 7. Patrick skriver:

  Nu vänder det

 8. J skriver:

  Mycket snack om tränare byte. Som Paananen sa så jobbas det konternueligt med truppen.

  Ni som förespråkar tränare byte.
  Ge mig tre exempel på lyckade byten under säsong?

  Lyft in två topp spelare med självförtroende så kommer resten. Den energi de hade mot DiF behåll den och laget är med.

  • Musse skriver:

   Håller med J. Bortkastade pengar att ersätta tränarna. Varje krona behövs för att värva spets. Hoppas de kommer in snart då Svensson nog kan se fram emot en lång avstängning. Dein var allt annat än snygg, kan ha förstört en ung spelares karriär. Dessutom kunde vi förlorat matchen om DIF haft ett normalt pp. Härligt att se att spelarna börjar komma ur den mentala tröttheten och fått fart på benen trots match dagen innan. Publiken slöt upp fantastiskt, ingen saknade gnällspikarna som stannat hemma.

   • Pelle skriver:

    Den var olycklig. Slarvigt av Svensson men motståndaren böjde ner huvudet på ett sätt som nog inte Svensson hann uppfatta.
    Jag har svårt att tro att det skulle bli en lång avstängning, men lotterinämnden kan man aldrig veta med.
    Kokkonen fick en rejäl smäll i huvudet i en träningsmatch mot AIK, som jag inte hörde ett ljud om i efterhand. Den stannade med en tvåminutare. Den var dessutom ett avsiktligt överfall.

    • Pelle skriver:

     Glömde säga att Svensson kom farande fullt synlig och inte blindside som är mycket värre.
     Det finns ibland risker med att ha orutinerade juniorer i seniorhockeyn. Göransson drabbades ju hårt för ett par år sen med lång frånvaro även om han kanske inte kunde ha undvikit den fula smällen i Karlskoga. Jag minns inte om det blev någon avstängning ens då, men jag tror inte det.

     • Icing skriver:

      Det var ”grisen” Max Wennlund, ny från HV’s juniorer som satte in den fega tacklingen.
      Hade väll 150 utvisningsminuter säsongen innan i J-20 , och skulle nu göra sig poppis i Nobelhallen. Tog sin chans när han såg ett galler.
      Fick förresten igen lite senast när han tvingades utgå efter en smäll mot huvudet mot oss.
      Har för mig att det inte ens blev en utvisning på den.

    • Musse skriver:

     Titta på reprisen. Finns inga ursäkter för en sån fulsmäll hur gulsvart hjärta man än har. Sånt här ska bort från hockeyn.

     • Pelle skriver:

      Jag har inte ursäktat den. Jag försöker bara gissa hur hårt straffet kan bli. Och att vaksamheten hos de som blir tacklade också är en faktor. Det handlar om en kampsport så upp med huvudet och blicken.

  • Steffo skriver:

   Per-Erik Johnsson tog över ett Leksand som låg sist i Hockeyallsvenskan, ni känner till storyn. Leksand till ett kval där MODO besegrades och Leksand tog sig tillbaka till SHL.
   Där har du ett ☝️

   • VIKKS skriver:

    Ja, STEFFO, och sen fick han foten, och sen fick nästa foten. Ska vi börja som Lif då är vi snart i konkurs, vi kan inte sälja trottoar kanten för samma pris som de. Det är som Vsk, var tog alla pengar vägen de fick för Lindelöf, i fickorna på alla tränare man bytt, snart har de väl inte råd att bedriva sin verksamhet längre.

  • Bozo skriver:

   Tomas Mitell kom in och vände katastrof Färjestad till SM-guld ett annat färskare exempel.

   Men jag tror det gäller att efterlikna laget vid återkomsten till HA. Eriksson är ett steg, att göra Ian till etta är ett annat.

   Ian är nog etta i Juniorkronorna nu också, senaste landslagsuppdraget gjorde han klart bäst ifrån sig.

   • Pelle skriver:

    Gärna Mitell. Men det finns väl ingen sån tränare av den kalibern ledig nu?

  • Mr H skriver:

   Jag har ett exempel på lyckat tränarbyte under säsong. Björklöven ifjol.
   Det finns säkert fler. I vårt fall måste man väl titta på den långa trenden också!!!

 9. Mr H skriver:

  Ian är nummer 1. Finns det några tvivel?

  • Jan Malmberg skriver:

   Nej det finns inga tvivel det är bara att kolla räddnings procenten. Paananen sa igår att Ian var magisk självklart ska han stå så länge han är bättre än J.G.(”Alla”målvakter vill stå varje match) en tränare med Pondus viker inte ner sig för en gammal ”stjärna”Bästa målvakten ska stå oavsett ålder. Det heter ju att målvakten är halva laget STÄMMER kolla bara Henke Lundkvist !!!

 10. C skriver:

  Finns många saker att säga om det här men det var inte alls oväntat att Jansson ”plötsligt” börjar hitta rätt nu. Anledningen är enkel, Jansson är en känslospelare och hans absolut bästa hockeykompis är Anton Eriksson. Det är Eriksson som ger mest energi till Jansson.

  Visst kan man tycka att spelarna ska vara proffs men de är bara människor också.

  Tyvärr så spelar Wikman lite för mycket i Örebro, annars hade vi kunnat få en samma effekt på Skedung där.

 11. J skriver:

  Äntligen vinst! Bra.
  Ian ska vara given förstemålvakt.
  Nu hoppas jag att Paananen ,Fagge och Z är borta nästa vecka.
  Ny tränare in, med energi som kan leda laget framåt!

 12. Micke skriver:

  Djurgården med seriens svagaste coach? Han är ju hästlängder bättre än både Paananen och Fagge tillsammans🤣

  • Pelle skriver:

   Tycker du. Jag har aldrig imponerats av Fagge. Jag är förvånad att DIF med sina resurser har en coach med så bleka meriter. Förra säsongen fick han sparken från Malmö, gick över till DIF som han åkte ur SHL med. Har tidigare fått sparken från Löven.
   Nu är nog tränarmarknaden tunn så det kan ha en roll i det hela.

   • Pelle skriver:

    Sen kan jag medge att VIK har inga fantastiska tränare heller. Men hur hittar man nya tränare mitt under säsongen. De som är lediga är det av en anledning.

  • Jonas Fridlund skriver:

   Tänkte precis samma sak 😆