Ny bedrövlig insats i en 30-minuterare i Karlskoga då VIK bara orkade spela lite hockey i halva matchen mot ”halvt” BIK som saknade tio man – men Zétény Hadobás visade skicklighet och framtidshopp

 

VIK når nya bottennivåer för varje dag nu, sett till per investerad krona. VIK föll alltså mot ett nästan division-1-mässigt Karlskoga som saknade 10-13 (!) man på fredagskvällen.

BIK kunde trots det fisa runt i 30 minuter och gavs en ganska tidig 3-0-ledning mot ett initialt helt ointresserat VIK, som totalt skämde ut klubbmärket och sig själva första 30 minuterna.

Men efter halva matchen fick VIK plötsligt för sig att börja göra sitt jobb (samtidigt som såklart BIK tröttnade och drog sig tillbaka), men förlust 4-2 till slut. Detta då bland annat PP åter totalt havererade.

Direkt plågsamt svagt passningsspel från start i första. Disciplinen var åter kass och JG bjöd på två mål. Dålig start med en direkt korkad utvisning i anfallszon Svensson.

Dower blandade grovt slarv med flera bra saker. 1-0 sedan Jarde gick bort sig och JG lade sig framåt (varför gör JG så mellan varven?!) och öppet mål, Svensson lagom backcheck där.

Det dröjde nio minuter innan första anfallet. VIK var bättre runt tionde matchminuten, Jardeskog brände chans, bra Salminen. Skedung bommade chans. Dock slarv och utvisning Jarde, en effektiv flowdödare. 2-0 sedan Jansson gick bort sig högt och JG släppte in badboll från kanten.

Aronsson och Svensson dukade upp för Jansson för jättechans. 6-4 chanser BIK 5v5, 3-0 PP-chanser. Kändes väldigt utspritt och helt osynkat i VIK. Exempelvis Göransson klev upp bra men ingen tog andrapuckar. Passningar till stillastående spelare. Slarv vid linjerna.

Andra inleddes med en grov felpass av fortsatt ojämn Frycklund, och VIK fortsatte skämma ut klubbmärket i långa stycken. 3-0 ny tavla JG. Dock började VIK faktiskt spela lite hockey efter halva matchen. Frycklund brände chans, Gunnarsson dukade upp för Lindelöf. 3-1 bra Frycklund och lite turstuds till Z.

Sedan pucktitt Z och farligt läge BIK. VIK lite bättre men sedan gissade domarna ut Anthon Eriksson. Bra byte Z, Fryck och Bergman och PP.

Dower och Salminen bra i PP. Frycklund och Cheek slarviga i PP. Ändå 7-4 chanser till VIK i 5v5 efter bra avslut i andra perioden. Hadobás bra med pucken, den unge backen är verkligen värd en rejäl chans nu.

I sista perioden vann VIK chanserna med hela 8-0 i 5v5, men inte så konstigt då BIK alltså saknades halva laget och flera föll av under matchen. BIK-back spydde rakt ut på isen, det var första gången det hände va?

Svensson gjorde det bra före Skedungs 3-2-mål i tredje. Cheek dukade upp för Bergman i PP, men bom. Dower missade fritt läge (Detroit hade nog gärna sett att centern kunde lyfta på pucken där…) efter att pigg Salminen stressat.

Anthon Eriksson tog sig allt mer och serverade bra läge för Svensson. Lindelöf och Frycklund brände dubbelchans.

Gunnarsson gjorde sin bästa match på ett tag och fixade ett PP. Men åter var spel 5-mot-4 under all kritik då Frycklund, Dower, Kokkonen och Lindelöf tog svaga PP-beslut som doftar J20.

Sista chansen fixade Salminen åt Eriksson i 6-mot-5, men bom och 5-3 i tom kasse.

SAMMANFATTNING

Samma gamla trötta visa. VIK kan inte spela i 60 minuter, inte ens mot ”halvt” BIK. VIK kan inte spela PP. VIK kan inte vara disciplinerade. JG kan inte vinna matcher som i fornstora dagar, eller?

Sedan är det ju otroligt att VIK är så ineffektiva fortsatt, precis som under tidigare säsonger trots de allt större pengar som bränts på denna den dyraste truppen på länge. VIK vann alltså chanserna med 19-10 i 5v5, men skyttet och nätnärvaron saknas, lite bekvämt helt enkelt.

Anthon Eriksson kan dock bli en klar uppgradering över exempelvis en hittills stagnerad Filip Wiberg i en fjärdekedja, #53 kom allt mer och kunde fått någon poäng.

Sedan måste vi hylla unge ungerska backen Zétény Hadobás. 19-åringen har fina siffror i J20 (2+13 för 15 poäng på 23 matcher +10), trots att J20 varit under isen.

Hadobás har från första träningsmatchen imponerat med fina händer och precist passningsspel, och i afton även effektiv i närkamper. Kan vara en idé att matcha in ungraren lite mer som en investering inför 2023-24.

Annars säger Thomas Paananens matta och tomma blick allt. Coachen är en mycket fin människa som förtjänar största respekt på det planet, och även en chans i en typ SHL-klubb som assisterande tränare.

Paananen förtjänar också bättre än detta VIK just nu, där varken coach eller spelare verkar nå varandra. Ibland kan det ju vara så att vissa coacher passar vissa spelare bättre än andra. Det behöver inte vara så dramatiskt.

En snabb skilsmässa vore det bästa för både VIK och Paananen, allt Håkan Åhlund gjort borde vara förlåtet?

Vad jag hör skulle Åhlund vara en 180-gradare från Paananen gällande ansvarsutkrävande och kanske tydlighet, vilket nog är precis vad detta VIK behöver för att börja göra sitt jobb i 60 minuter. Åhlund kanske också blivit mer ödmjuk genom händelser i livet, som vi alla blir genom åren.

Sen behöver såklart laget också rustas, men det verkar verkligen vara på gång om bloggen fattar saker rätt…

PUCKLIGAN

5 Sakari Salminen (7-0 i NP, och faktiskt var 34-åringen en av de som verkligen försökte)

4 Daniel Gunnarsson (7-1 i NP, puckvinnande över hela banan, men fortsatt blek i anfallszon)

3 Isak Skedung (6-0 i NP, gjorde sin bästa match på länge, målskytt också).

2 Zétény Hadobás (4-0 i NP, en liten sensation hur bra 19-åringen är med puck, precisa passningar och vägvinnande i närkamper med koll på trissan).

1 Anthon Eriksson (3-0 i NP, växte i comebacken och gjorde några vassa grejer i tredje perioden).

32 svar

 1. örnen skriver:

  VSK´s förre detta värvnings ansvarige mycket duktig kompetent man , Michael Campese nu klubbchef för VSK Bandy hade varit rätt man för Vik . vik skulle lyfta med en som han som värvnings ansvarig . vet inte vilka namn som skulle va aktuella kanske någon förre detta spelare typ ( Fredrik Johansson, patrik julin Lidas eller liknande ).

  • Peter T skriver:

   Ska vi förstärka på isen eller på kansliet??
   De du nämner skulle iaf inte tillföra nått på isen.
   Förövrigt så är det väl allmänt känt att Campese fullständigt hatar VIK hockey.

   • Pelle skriver:

    Ja, VSK:are gillar inte VIK. Så är det bara.
    Visst var det Brynäs som värvade Campese. Han blev inte så långvarig. Och Brynäs var nära att åka ur. De mötte HV i play out.

 2. Mr H skriver:

  Bra skrivet varenda en. Seriöst och ärligt.
  Det är många som brinner för förändring nu.

 3. Kai skriver:

  Är inte riktigt för typen ”tuffa och elaka tränare” typ nhl för några år sedan. Men undrar om det i detta läget skulle passa på med en rejäl avhyvling. och en utskällning av rejälä mått. ut och kriga, ta gärna utvisningar och ett par förluster, men kommer sätta motståndare i respekt och få motståndare att ändra gameplay. just nu är vi fullständigt sönderlästa.

 4. Bozo skriver:

  Den av tränarna som förlorar idag lär inte träna hockeylag på ett tag.

 5. Bozo skriver:

  Ryggdunkarföreningen no1. Som Leksand alltid var till att de började plocka in från högsta hyllan utifrån.

 6. Johan skriver:

  Om man inte gör en förändring nu i detta läget så vet jag inte vad styrelsen håller på med?? Att man gömmer sig och inte outar detta är så svagt så det finns inte! Blir så jävla förbannad! Smyger med hemliga möten och tar med sig sportchefen som har det största ansvaret i den här katastrofen? Gå ut och ta en intervju styrelsen(ordförande) och sluta vara så jävla fega!!! Ni kommer inte sitta kvar nästa år…pinsamt

 7. LB skriver:

  Det är en prestation av dig Micke, att du trots allt kan få in några humoristiska vändningar i ditt referat! #6 Hadobás var riktigt framåt och vaken, hoppas vi får se honom mer.

 8. AvgåNU skriver:

  Ikväll blir det Paananens och Fagges sista match i VIK-båset ( A-laget).
  Hejdå och tack för exakt inget!
  Tråkig hockey är vad det varit dom senaste åren totalt utan någon taktik gällande hur ett underläge ska vändas, olika spelidéer,olika powerplay, sätta mer press , men framförallt hur man vinner matcher och gör mål!

 9. Bonzon skriver:

  Man måste förstå att det här är ingenting som startade i år, utan svaga värvningar, oklar spelidé, brister i det matchtaktiska samt gruppens oförmåga att driva varandra var uppenbar redan för ett par säsonger sedan. Periodvis har allt detta kunnat sminkas över men med en serie där den generella nivån på HA lages höjs blir allt pinsamt uppenbart. Harald Luckners frågor och Z svar igår var fruktansvärt att se.
  Jag skulle säga att problemen är så djupt rotande och kräver så många förändringar att det är bättre att spela av serien och i stället satsa på nästa säsong.

 10. Erik skriver:

  Tar med det positiva med en bra tredje period.
  Anthon Eriksson har den kämparglöd och härliga energi som behövs för att få igång hela laget.

  Vi hejar fram och lyfter vårt lag till 3 poäng ikväll💛🖤

 11. Jan Malmberg skriver:

  Tyvärr så skiter inte VIK -fans i om VIK torskar som Åbonden säger att han gör.Ungefär som att jag skiter i om HV71 åker ner i Hockeyallsvenskan igen.VIK tar in spelare som inte platsar i andra lag Anthon Erikson fick väl kicken av VIK. Almtuna har nu vunnit 3 matcher mot Djurgården Att inte vinna mot ett lag med 13 reserverar visar väl hur långt nere i skiten som VIK är. Eller som sas efter intervjun med Patrik Zetterberg att VIK har målat in sig i ett hörn( andra cmore kommentarer Höga Hästar eller Hög Svansföring) Håller med M. Noren ang. J.G. kastar sig ner på isen med huvudet före istället för att hålla kroppen uppe och täcka skott. Borde blivit utbytt efter 2-0 ännu en riktig Groda. Paananen
  borde bli utbytt, Nog är Nog.

 12. Patric skriver:

  Ser ut som året då vi åkte ut och vill inte uppleva det igen . Så snälla gör något åt detta lag som stampar på vårat vackra klubbmärke match efter match.

 13. M89 skriver:

  Bofors saknar 13 spelare och slår oss ändå… Det här är det sämsta VIK jag har sett på 15 år. Som sig brukligt pratas och hoppas det om stjärnvärvningar som ska in och rädda laget precis som alla andra säsonger under Z&P. Kanske får vi in några talangfulla ryssar innan vi slåss för att vara kvar i HA?

 14. Robin skriver:

  Jag tycker ärligt talat att detta i slutändan är sportchefens ansvar. Värvningarna är för dåliga och ogenomtänkta. Det är kanske bra namn med bra erfarenhet men de passar ju inte ihop. Laget är fullt av vinnarskallar som redan har insett det och har därav gett upp och slutat försöka. Det är lätt att prata om tränarbyten men gör gärna en lista på lyckade och misslyckade värvningar av nuvarande sportchef så ser man svart på vitt att han saknar erfarenheten som krävs. Han är kanske bra på att sätta ihop ett lag när han får titta på spelarna i sverige där han ser hur de spelar. Men de flesta värvningar utanför är ta mig fan katastrof. Till och med innan säsongen hade en såpass okunnig person som jag känslan av att det skulle bli exakt såhär.

 15. Patrick skriver:

  Är bara jag som ser att det brinner i TP o Z ögon dem har bestämt sig att vända det, inte fly utan fäkta. Byte av tränare ger kortsiktig resultat bättre att gå igenom stålbadet tillsammans och bygga en stark grupp som det ofta blir om man är beredd att utmaningen. Folk får tycka vad man vill men jag tycker att det är för mycket negativt. Det är sport så vad som helst kan hända. Nu Kör ! Vi vänder detta.

  • C skriver:

   Då såg du inte intervjun med Z i andra periodpausen igår. En slagen man som pratade.

   Vad ska ni göra för att vända det här sa Lyckner? -Om jag visste det så hade vi redan gjort det svarade Z. Inga idéer och ingen plan, ingen energi, en vilsen och desperat man utan idéer på att ändra på saken.

   Nej du Patrick, jag gillar din positiva anda och din förmåga att lyfta fram det positiva men det här är KÖRT med den här ledningen.

  • Avgå skriver:

   Så där lät en tysk propagandapolitiker i mars 1945..
   Nä Paananens blick är mörk och tom.
   Dessutom, klubben går ut med att dom satsar att gå upp till SHL senast 2024.
   Paananens kontrakt gick ut förra året, klubben väljer att förnya hans kontrakt, kändes ju knappast seriöst..

 16. Olli skriver:

  Bra sammanfattat! Hoppas allt detta skit som är nu vänds till seger och glädje framöver. Om de fortsätter att vara lika desperata som i tredje perioden så kanske kanske det lyfter. Ropar också på förändringar men lider med flera inblandade som trots allt försöker rädda upp denna säsong. Förstår att det jobbas hårt bakom kulisserna men som supporter kan man önska att det gick fortare, men man får inte glömma att det är människor vi pratar om.

 17. Patrick skriver:

  Det är ingen sponsor som har lämnat, det funkar inte så. Det här är också ett problem att folk sprider felaktig och lögner behöver inte överdrivas det är illa nog ändå. Jag tycker det bästa är att köra på, sparka Salinen o kockonen o Oliver. Det ska ju vara ny på g. Spela in den unga ungraren. Var kockoonen delvis petade i sista?

 18. Daniel skriver:

  När var senaste gången ett viklag var klart och intränat till säsongsstart?

  Jag tycker att tränare/ledare missar att en stor del av ett supporterskap handlar om att varje match behövs som en ljusglimt i vardagen. Varje bra insats/vinst blir ett lok som hjälper en framåt vecka för vecka. Vi supportrar skiter ju egentligen i division och att laget ska vara formtoppat/färdigt i slutet av säsongen. Gå in från dag 1 och ge allt för märket. Allt jag/vi kräver.

  Förstår att det blir skador under en säsong men detta har satts i system. Vill inte höra att sportchefen har pengar kvar till värvningar under säsongen.
  Är det 90% rea på hyllan i hugoboss-butiken kan du säga att du handlat där, men du kommer troligtvis gå runt som en clown.
  Otydligheten gör det otroligt svårt att identifiera sig med laget.

  Otydligt kanske detta också blev men behövde lätta lite på trycket

  Trevlig helg!

 19. Olle skriver:

  Bra sammanfattat! Vi ser samma saker tyvärr. Rent plågsamt att se och omöjligt att förklara. Hoppas att du har rätt i att saker är på gång att hända även om det inte kan vända på kort sikt. Klyftan mellan ledningen (i båset och övriga i föreningens styre) och spelarna är avgrundsdjup nu. Noterar Paananens nästan skräckslagna blick upp på jumbotronen i varje avblåsning – ”syns jag i bild? Hur ska jag agera så att man ser arr jag engagerar mig och coachar?”.
  Hur är det? Är det bara jag som just tycker synd om och lider med coach Paananen??

 20. C skriver:

  All rim och reson säger ju att det blir tränarbyte på måndag/tisdag.

  Det var nog ganska klart efter förlusten mot Tingsryd men med 2 matcher på 2 dagar så väntar man tills efter helgen.

  Byte av sportchef får vi nog vänta på så verksamheten måste kunna hållas igång rent praktiskt så mitt stalltips är att Paananen och Fagge får gå måndag/tisdag. Z blir kvar ett tag med deklarerar att han kommer byta roll inom klubben.

  Värva spelare är han färdig med iallafall även om det tar ett tag att göra den förändringen.

 21. Mathias skriver:

  Inte en match till sätter jag foten i Rocklunda förrän man bytt sportchef och tränare, inte ens mot Djurgården som är ett derby av rang. Och till er som säger att man inte supportar eller att det är lika bra att negativa människor inte kliver innanför dörrarna, håll käften.

 22. Icing skriver:

  Sen kan man ju undra hur ”bloggen” känner… eftersom det blivit som det blivit.
  Efter att ha prisat i stort sett alla förvärv som Vik presentera …som seiens bästa målvakt och toppback …JG och DG. och seriens bästa fjärde center #40 eller #18 så fick dom senast läsa ..sega och långsamma…
  Nej du Micke…jag tycker du har varit med och byggt upp detta luftslott som du och fläskhuvudet på VLT nu så glatt sågar….Forza 💛🖤

 23. Örjan skriver:

  10 man minst borta + arr 3 klev av under matchen
  Måste imponerad av inställningen hos killarna i Karlskoga
  Och dom killar dom plockar in
  Bara lyfta på hatten faktist fast det svider att skriva det

  Tycker Harald va tuff mot Zetterberg i andra pausen
  Och han försökte slingra sig som en ål från Mälaren

  Undra hur stämningen är i gruppen ?
  Har för mig jag läste någonstans att JG va rätt tuff och kritisera och typ bestäma lite
  Vet inte vad jag läste det
  Tycker han skall fokusera på sitt målvsktsspel istället

  • Pelle skriver:

   Oavsett BIK:s skador så måste JG spela på topp om VIK skall vinna. Det är bara att titta på hans statistik.

 24. Mikael skriver:

  Micke du som brukar kunna nå fram till styrelsen mm, snälla kan du inte försöka få till en intervju med södergren och fråga hur I helvete Z:a fortfarande efter alla sina misslyckanden får fortsätta med ännu större misslyckanden!? Sponsorerna lämnar ju en efter en nu medans på vik.se så ger dom schen av att vi växer…