Sillyextra: Publikfavoriten Anthon Eriksson lånas in från Oskarshamn, mycket mer verkar på G inför Karlskoga och Djurgården & vinner VIK eller Södertälje kampen om Harlestam i Almtuna?

Anthon Eriksson har riktigt bra högstanivå. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Inför fredagens bortamatch i Karlskoga lånar VIK in tuffe yttern Anthon Eriksson. Välbehövligt att något händer och #53 kan garanterat röra om i grytan så att VIK kan börja se lite mer framåt.

Anthon blev snabbt en favorit i ABB Arena då norrlänningen anslöt från Arboga under Ettansäsongen 2017-18. På sin högstanivå kan även forwarden bidra offensivt då ett mycket fint handledsskott finns där.

Kvalhjälten från våren 2018 Anthon Eriksson återvänder. FOTO: RUNE ÅHLÉN

***

Det ryktas också att VIK jagar en mycket hårdskjutande och rutinerad back, som välbehövligt kan lyfta PP. Även väldigt välmeriterade andra namn kan vara på väg in, samt att laget försöker deala loss bra spelare från andra lag på en tunn marknad.

Exempelvis är VIK (och Södertälje) enligt Expressen sugna på Almtunas center Hampus Harlestam, som beskrivs som en av de mest underskattade topp-2-centrarna i hela HA. Harlestam värvades tidigare av IK Oskarshamn till SHL direkt från Ettan.

Min käre vän Danne hade en fin bildspaning på Harlestam i Västerås redan den 16:e oktober:

***

Annars hörde jag följande från en insatt ute i Europa om den så tunna spelarmarkanden, som även NJ i Örebro talat om. Löneökningarna i AHL har gjort att allt färre tittar på Europa:

– Det finns i princip ingenting där ute på spelarmarknaden. Exempelvis Manglerud i Norge släppte alla sina importer i veckan, de värvades av andra norska lag direkt.

– Ett lag i Storbritannien har länge letat efter spelare, men agenter sa till dem att om de släppte några spelare själva skulle de till och med få erbjudanden från bättre ligor.

– Rob Hamilton – jag gillar honom men han är en genomsnittlig AHL-back – skrev precis på för två år i KHL, andra ligor fick inte ens nosa på honom då KHL fortfarande otroligt nog kan locka vissa….

8 svar

 1. Junioren skriver:

  Får intrycket att Z kanske inte har det bredaste kontaktnätet utan verkar vara bäst när det gäller spelare med någon sorts koppling till VIK.

  Någon som har insyn och vet om det finns någon ”Zlatan” i laget? Dvs en ledande spelare som jobbar stenhårt och ställer krav på övriga gruppen att göra detsamma?

 2. Hinken skriver:

  Bästa nyheten på länge. Kanske inte kommer ösa in mål men får motståndarna att se sig om axeln en extra gång. Sen om det hettar till finns det ingen bättre att ha i sitt lag. Kan faktiskt göra att det blir lite bättre…

 3. C skriver:

  Om ska ska kolla ny coach på sikt. Vad tror ni om Per Hånberg?

 4. Kalle skriver:

  Äntligen en bra nyhet. Zäta har säkert rätt i att det är dålig fart på marknaden. Men det gör misstaget att inte värva bredare från start än större..

 5. Observant skriver:

  En positiv nyhet i all sorg efter BJ s bortgång. Hoppas på Harlestam med nu.

  • Pelle skriver:

   Oroande med penningstinna SSK bara. Kan inte läsa plusartikeln men de är tydligen också intresserade.

 6. Peter T skriver:

  Hoppas han kommer in med en jävla massa energi 💥⚡️

 7. Robert Karlsson skriver:

  Härligt med Eriksson tillbaka i VIK .