Farligt likgiltigt och ej backcheckandes VIK i ett sjukligt vänteläge på förändringar i ett tomt och knäpptyst ABB Arena då Gulsvart varken kunde försvara eller förvalta mot Tingsryd

Tungt värre. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

25 svar

 1. Peter T skriver:

  Anthon Eriksson lånas in från IkO

 2. Johan skriver:

  ”Jag kan inte trolla” säger Paananen VLT, men en trollkarl ändrar sina tricks när denne ser att de inte längre fungerar. Vilka tricks fungerar inte längre hos VIK
  1) Spelsystemet – motståndarna vet vad som ska ske i PP och uppspelsfasen låser fast VIK i försvarszon. Lösning lägg om och förändra delar av spelsystemet, med bland annat mindre puckdumpning
  2) Agera såsom det är sagt, spelaren skaförtjäna sin tid. Kan inte stämma, gäller inte alla!!!. Stjärnkedjan (#9, #13 och #28) sammanlagt -7 mot Tingsryd, totalt på alla matcher -13, alla övriga får +26 enligt hockeyallsvenskan statistik. Våga bänka och ändra matchningen, även av stjärnorna, så tjänar VIK in ett antal dåliga baklängesmål.
  3) Vad är budskapet till övriga gruppen (inget ont om Liam) när Liam kommer till sin första match och även direkt spela PP?? Det fick inte Sura-lånet göra!!!
  4) I övrigt finns många observanta kommentar i bloggen

 3. Avgåalla skriver:

  Som Pelle skriver, kolla på From, han glänser nu i Danmark och gillade inte Paanenen..
  Kanske fler spelare som vantrivs?

  Örjan har helt rätt angående hur man kan få Paananen och Z att avgå själva.
  Låt dom ha kvar lönen då, sparka inte dom, men håll dom utanför båset!
  Lär dom köra ismaskin, börja 03.00 varje dag med att spola bandyplan , städa , under matcher, sköta grillen utomhus, efter match städa osv

  Jag brinner för VIK och stöttar alltid laget men nu är botten nådd. Jag är observant och ser att det här har gått åt fel håll länge nu.
  In med ny tränare snarast, exakt alla man snackar med säger samma sak!

 4. FHM skriver:

  Varför händer det ingenting!? Om man ska hinna få till en förändring bör detta ske snarast! Handlingsförlamade hela bunten, Orkar snart inte bry mig mer om detta. Har stöttat klubben i över 20 år nu men nu är det nog…….

 5. Örjan skriver:

  Blir inte förvånad om VIK kallar till pressträff och berättar att det blir ändringar i båset
  Pannanen blir kvar men Endera kliver Zetterberg ner i båset eller Lasse Ivarsson
  Då har dom ju gjort något iaf tycker dom

  • Pelle skriver:

   Z stod ju i båset div 1-året så det kan nog vara en uppgradering. Paananen klarar inte av det här, men VIK har väl inte råd att sparka folk som sitter på 2 årskontrakt.

   Annars kunde man ta in en ny tränare utifrån, ha tre tränare i båset som topplag i serien brukar ha.

   Sen kunde Z bli reklamsäljare på halvtid och klubbchef på halvtid, roller som han klarar bättre tror jag.
   Om Max är så grym som ryktet säger kunde han gå in som sportchef. Det är väl han som scoutar nu ändå.

   OK att truppen inte är grym, men spelarna underpresterar och det är tränarnas ansvar. Det hjälper inte att värva stjärnor om tränarna inte kan förvalta dom. From började producera massor direkt när han kom till Danmark. Visst en annan sämre liga, men ändå.

 6. Musse skriver:

  Jag hoppas verkligen du har rätt i att intressanta nyförvärv är på väg in. Det är absolut prio att börja där för att få in energi i gruppen, så får styrelsen ta tag i tränare och sportchef-frågan i steg två. Börja med att skicka Skedung, Aronsson och Jansson som inte bidrar med något. Att ha en kapten som tar helt vansinnig utvisning som leder till 3 mot 5 (inte första gången) samt är inne på fyra av fem baklängesmål är ju inte den gruppen lyssnar på…….

 7. Kenta skriver:

  Det kommer bli kostsamt för vik att entlediga pannan och za från det 2års kontrakt som styrelsen har bundit upp sig med dessa! Vi pratar milijoner!! om de sitter kontraktet ut! Det är till ett riktigt sponsormöte att ställa upp på den förändringen??? Så det blir nog att titta på någon annan lösning!! Vi har ingen SHL peng att leka med! Men helt klart så måste det in nytt blod i föreningen å det utanför cosa familia!!!

  • C skriver:

   Vad kostar det att inte sparka dem då? Kolla publiksiffran igår.

   Varje slutspelsmatch med full hall är väll värd en miljon ungefär!? Tappad sponsring påväg dit kostar mycket. Det är pest eller kolera men sätt tränarna på juniorlaget och meddela att Z får en annan roll i klubben efter den här säsongen så har vi gjort det bästa av situationen.

   • Icing skriver:

    Jo!!!… Tingsryd en onsdag efter torsk brukar ju få medgångs supportrarna här i stan att sluta upp i massor…. eller hur…. konstigt att det inte var fullsatt.

  • Örjan skriver:

   Låt dom städa kontorert tvätta tränings och matchkläderna
   Och kan stå i kioskerna på matcherna eller vara parkeringsvakter
   Tror dom tröttan då och säger upp sig själva

 8. Mikael skriver:

  Det är så jäkla dåligt så man finner inga ord! Jag hoppas av hela mitt hjärta att styrelsen lämnar sina platser omgående så det kan komma in folk som klarar av att ta jobbiga beslut för tränarna och sportchef måste bort omgående!!

 9. Avgåexaktalla skriver:

  Känner fler som jag , att man knappt bryr sig?
  En totalt tafatt klubb är vad VIK är nu.
  Ryggdunkare i kostymer fast det handlar om hockey.
  Om ni i styrelsen läser detta: Jag förstår att det kan bli väldigt obehagligt/obekvämt att ge Paananen sparken . Ring Paananen och göm er bakom luren och meddela han att han ska vara hemma, han är sparkad! Likadant med Z.
  Gnäll och klagande verkar ju många störa sig på så fortsätter.
  VIK har som mål SHL senast 2024.
  JG, DG kanske ska provspela med Köping om dom är i behov av avbytare.
  Svensson , Lill Z , Janson-lorek kanske satsa på ett burgarhak?

  • Örjan skriver:

   Ja Köping tar nog imot dom
   Dom ligger sist i hockeyettan västra

 10. Jan Malmberg skriver:

  Håller med Micke N om Mikael Frycklund ((hjärnsläpp) som passar istället för att bara dra in pucken i mål från nära håll när målvakten ligger på isen.Trodde inte att det var sant. Tingsryd som enligt kommentatorn på cmore inte tagit en 3 poängare på bortaplan sedan mars(förra säsongen) VIK har ju pratat på hemsidan om bra publiksiffror i år. Ofta runt 2500(uselt enligt mig nu kanske 1500). Tror inte laget mår bra av höra att VIK sitter på höga hästar eller har hög svansföring. Det är ständiga kommentarer om VIKs ”satsning” att gå upp i SHL 2024 på cmore. Djurgården på Lörd. Kristianstad tog poäng mot dom igår. Publiksiffror påverkas av olika anledningar som igår. Sista laget i serien, fotbolls VM från 11.00-22.00 varje dag( 4 matcher) Snökaoset alla kanke inte satt på dubbdäck. Kommer väl att bli mer på lördag när Djurgården kommer hit. Nu 2 vinster på 7 matcher trenden behöver vändas mot Djurgården. Annars 2 på 8 matcher.

 11. Sifo skriver:

  Ingen som vet va som är på gång med Bulan som verkar vara i båset titt som tätt på träningarna?

 12. Mats i Wien skriver:

  Fy Fan när ska styrelsen Börse fatta att nuvarande tränare och sportchef inte kan tillföra SHL sattsande VIK något positivt,
  Vakna upp,…….Innan DIV. 1 dyker upp..

 13. Slut skriver:

  Nu MÅSTE Zetterberg bort. Han har misslyckats kapitalt med truppbygget och gör konsekvent usla rekryteringar.

  När han väl är borta får den nya sportchefen rekrytera nya ledarstab.

  Jag tycker det är så illa nu så att det är läge att kicka Z och Pannan utan ersättare på plats. Sätt in J20-coacherna och hitta en sportchef inom ett par veckor.

 14. Marcus Jönköping skriver:

  Sjukt dålig match av Västerås! Så segt spel framåt och U12 försvarsspel håller inte.
  Tingsryd hade dessutom halva ordinarie laget borta och vi klarar inte ”städa av” en sådan hockeymatch!
  Nu måste något göras! Skicka Aronsson och Jansson till Enköping!

 15. C skriver:

  Vi är många som är så trötta på det här så att man knappt orkar bli arg längre. Ser att du känner lika i din text du med Micke. Aronssons och Fryklunds försvarsspel bjuder på 2 kassar idag.

  Det är nästan skrattretande för vi plockar Tingsryds bästa spelare varje säsong (Örn Svensson, Lindelöf) och gör om dem till mediokra allsvenska spelare i VIK.

  Lika bra att skicka tränarparet direkt nu imorgon för det här kan de inte vända på. Förmodligen får de vara kvar till måndag pga 2 matcher på kort tid men sen så. Det är för sent och vilken tränare som helst skulle få mer liv i det här laget just nu.

  Ta in någon temporär, spara pengarna i år, baka om satsningen mot SHL med ett år till efter säsongen och kör på nya tränare, ny sportchef och delar av ny trupp då.

 16. Örjan skriver:

  Jadu Micke vad skall till för att vända det här ??
  Personligen skulle jag se tre förändringar i VIK ganska snart
  1 Plocka bort Zetterberg som sportchef omgående
  Ett drag från styrelsen att visa för sponsorerna att han har misslyckats kapitalt flera år att bygga ett lag
  Att sparka Pannanen tror jag inte på för han har för dåligt material att jobba med
  2 Ta bort C på bröstet på Jansson
  Tror det skulle göra honnom gott
  Finns bevis att många som blivit kaptener blir sämre
  Och det har Jansson blivit
  3 sätt upp några av dom etablerade spelarna på läktaren och markera DAX ATT VAKNA
  Lill Z Har fan inte bidragit mycket den här säsongen
  Inte Gunnarsson heller dom kan sitta fyra fem matcher och föra statestik
  För något lär göras NU
  Sen efter säsongen lär hela VIK s organisation ses över
  Dax att göra en storrensning
  J20 går urruselt J18 går väl sådär
  Är för många ryggdunkare i organisation idag och folk som suttit för många år

  • C skriver:

   Håller med om Z och Jansson men…

   Även om du har rätt om att truppen är för dålig så har tåget gått för tränare Paananen nu. Så dålig är faktiskt inte truppen så att det ska se ut såhär bakåt. Nästan alla spelare är sämre i år än förra året oavsett var de spelade då. Det är inte Zs fel att alla underpresterar även om man är fel man på fel plats.

   Tyvärr men VIK måste byta tränare omgående så att spelarna får lite ny motivation och vi i publiken får motivation att ta oss ner till hallen.

 17. J skriver:

  Har Paananen alla besticken i lådan så att säga?
  Fattar han inte själv att han inte har något i klubben i överhuvudtaget att göra? VIK har som mål att ta sig till SHL?

  Nu kan ingen som varit OBSERVANT försvara att Paananen och Z ska vara kvar.