Patrik Parkkonen lämnar utan att den tidigare 50-poängsbacken fått en (1) enda chans i PP – trots att två av tre PP-backar floppat…

Parkkonen inledde lovande på försäsongen men sedan blev det allt mindre istid. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

Under söndagen blev det klart att backen Patrik Parkkonen lämnar. Det var en lite märklig värvning från början då det inte var lätt att se hur den offensivt inriktade backen skulle ta en plats/roll. Men samtidigt kan vi nog anta att backen var mycket billig.

Mikael Eriksson är numera expert i Cmore. Den förre BIK-forwarden menade tidigare i intressanta podden Rinkside bland annat att Patrik Parkkonen är en ”väldigt bra rekrytering”, men där var inte Eriksson helt rätt ute, även om VIK kanske inte använde backen rätt.

Två källor fick annars lite rätt att Parkkonen var en tveksam värvning här och här sa en källa att ”det finns en uppsida där om han får stäm och får producera från start, men får han dåligt med istid och inte gör några poäng första 5-10 matcherna tror jag han kommer ha fått gå innan jul.”

Det mest ofattbara är att PP-coach Paananen inte ens testade Parkkonen i PP. Detta trots att både Daniel Gunnarsson och Jimmie Jansson floppat i den rollen på blå. Man kan ju undra vad sportchef Patrik Zetterberg tycker om den PP-coachningen då Z talade lite om PP då Parkkonen värvades.

Inte konstigt att då Parkkonen vill lämna. Trots allt har Parkkonen producerat väldigt bra bitvis, om än på lite lägre nivåer (ECHL, ICEHL & DEL2, samt okey i Karlskoga), även om finländaren inte direkt imponerade i 5-mot-5 åt något håll.

Man kan tänka sig att varken Mathias From (som gillade en Tweet som ifrågasatte tydligheten i VIK:s spelidé) eller Parkkonen är direkt imponerade av VIK, och det är ju inte bra att ha eventuellt missnöjda spelare kors och tvärs i Europa.

Annars är just den offensive spelartypen Parkkonen står för vad VIK behöver fylla på med i backsidan, därav lite trist att det blev en så tidig sorti för #63 utan att riktigt ha fått chansen.

VIK behöver i mina ögon bli mycket mer rörliga som en femma på isen, med mycket mer aktiva, offensivt smarta och kreativa backar för att skapa ett mer dynamiskt passningsspel. Som MoDo. Se och lär.

Men kanske har Z flera riktigt bra offensiva backar på ingång, och då är det ju bara bra om plats görs både truppmässigt och ekonomiskt.

11 Responses

 1. Mats i Wien skriver:

  Fy Fan när ska styrelsen Börse fatta att nuvarande tränare och sportchef inte kan tillföra SHL sattsande VIK något positivt,
  Vakna upp,…….

 2. anders skriver:

  satt och roade mig och kollade på skytteligan för HA och vart dom har spelat innan, och dom allra
  flesta spelade i SHL och AHL. Det säger väll mycket om hur mycket pengar lag som MODO BJÖRKLÖVEN OCH DJURGÅRDEN mm har Tänk nu om Z hade haft dom pengarna. Bara åka
  över och vraka och välja svårt att vara sportchef då. Om ni är intresserade så är det bara att gå in och kolla.

  https://www.flashscore.se/ishockey/sverige/hockeyallsvenskan/tabellstallning/#/2kmg6b8a/top_scorers

 3. Avgåalla skriver:

  Är man OBSERVANT sånger man att Paananen och Z inte har något i klubben att göra..

 4. robert Jonsson skriver:

  Sportchefen verkar ha någon sorts ” helgonstatus ”. Senaste årens scouting är inget annat än en katastrof. I det privata hade han ersatts för minst ett par år sedan.
  Sedan kan man undra hur samarbetet mellan sportchef och tränarna ser ut. Parkkonen uppgavs ju initialt vara en rörlig back som bland annat skulle kunna vara en tillgång i powerplay. Sedan får han inga rejäla chanser powerplay. Tala om amatörmässigt.

  • Kalle skriver:

   Hade varit spännande med mer insyn i kommunikationen mellan sc och pannan ang vilka som spelar pp. Och hur gunnarssons och Janssons kontrakt egentligen ser ut.

 5. Mikael skriver:

  Största frågetecknet är hur det överhuvudtaget är möjligt att sportchefen får fortsätta med sina kalkon värvningar år efter år! Jag köper att 1-2 kanske floppar varje säsong men att 1 är ok och resten floppar är ju så dåligt så man finner inga ord! Det rimmar dåligt att prata om shl ambition medans styrelsen och sportsliga ledningen håller division 4 klass!

  Jag har alltid hyllat denna styrelse för allt dom har gjort med denna klubb ekonomiskt och att knyta till sig nya samt befintliga sponsorer men i och med att dom verkar totalt handlingsförlamade när det gäller sportsliga ledningen och framförallt sportchefen så tappar man förtroendet fullständigt.

 6. Observant skriver:

  Tycker också Parkkonen borde povats i pp. Nu hoppas jag att man kör på Lindelöf i pp 1 och Jansson i pp2. DG bör foka på defensiven.

  • C skriver:

   Det du skriver är så självklart så det borde inte ens bara en fråga. Undrar vad som står i 80.000kr mannen DGs kontrakt egentligen.

   Hörde rykten om att Weinhandl hade inskrivet i kontraktet att han skulle få spela ett visst antal matcher ihop med Sedinarna i Modo back in the days. Är det något liknande VIK gjort med Gunnarsson i PP?

 7. Olle skriver:

  Nog för att Parkkonen inte fått chansen i PP. Men hela hans aura säger ju att han inte räcker till..

  Men återigen märkliga värvningar och när de väl är här så verkar man inte ha en plan för hur de ska matchas.

  Trenden är ju densamma flera år. Hakka, Lavoie, Jalonen, Ryssarna. Iacobellis

  Förändring i sportsliga ledningen och tränarbänken tack!

 8. C skriver:

  Det är bara att fortsätta rensa i laget. Ingen är oumbärlig just nu.

  VIKs PP uppställningar är ett så stort mysterium så något annat än prestation måste ligga bakom uttagningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *