Patrik Parkkonen lämnar utan att den tidigare 50-poängsbacken fått en (1) enda chans i PP – trots att två av tre PP-backar floppat…

Parkkonen inledde lovande på försäsongen men sedan blev det allt mindre istid. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

12 svar

 1. Mats i Wien skriver:

  Fy Fan när ska styrelsen Börse fatta att nuvarande tränare och sportchef inte kan tillföra SHL sattsande VIK något positivt,
  Vakna upp,…….

 2. anders skriver:

  satt och roade mig och kollade på skytteligan för HA och vart dom har spelat innan, och dom allra
  flesta spelade i SHL och AHL. Det säger väll mycket om hur mycket pengar lag som MODO BJÖRKLÖVEN OCH DJURGÅRDEN mm har Tänk nu om Z hade haft dom pengarna. Bara åka
  över och vraka och välja svårt att vara sportchef då. Om ni är intresserade så är det bara att gå in och kolla.

  https://www.flashscore.se/ishockey/sverige/hockeyallsvenskan/tabellstallning/#/2kmg6b8a/top_scorers

 3. C skriver:

  Vägskäl…

  Frågan är väl lite hur klubben ska gå till väga nu?
  VIK är tillräckligt bra för att slå under halvan av serien. Skapliga mot mittenlaget men långt från de bästa lagen.

  Ska vi se realistiskt på det här så blir det väldigt svårt att nå SHL i år även om vi får välja fritt på de lediga tränarnamnen som finns att tillgå och de realistiska spelare vi kan värva. Modo och DIF är båda oerhört bra för att vara i allsvenskan och visst kan vi närma oss men når vi verkligen fram trots bra nyförvärv och nya tränare? Jag tvekar.

  Snacket om att vi aldrig kommer nå SHL slipper jag dock gärna höra. Sedan VIK har gått ut med sin satsning så har klubben gjort enorma lyft på flera punkter med ökad sponsring som den största. Att trupp och tränare inte funkar så bra just nu är supertråkigt men med ökade muskler kan vi snart sitta med både ny tränare, sportchef och 10 nya spelare och då kan det vara vi som är Modo. Dock inte den här säsongen såklart.

  Eftersom man har gått ut med satsningen mot SHL så har många företag sponsrat med mycket pengar och man vill ju visa dem att det händer saker men samtidigt så är det nog läge att spara på krutet lite och korrigera både trupp och ledarstab till nästa säsong. Jag tror tillexempel att Patrik Z insett att han inte kommer kunna fortsätta som sportchef och att han faktiskt inte är kompetent nog. Dock är det dyrt att sparka folk i onödan.

  Om man istället fortsätter låna spelare nu kan man gå in i nästa säsong med 2-4 miljoner extra som man sparar den här säsongen. Samtidigt tappar man snabbt publiken då och varje hemmamatch i slutspelet är väll värd en miljon typ?!

  Med den här truppen plus några breddspelare når VIK förmodligen kvartsfinal, kan säkert knipa en fjärdeplats i serien och kanske nå semi men att slå Modo i 7 matcher lär ju inte hända.

  Vad tror ni andra om en sån idé? Att gå en mellanväg i år och ha extra pengar nästa säsong. Kanske förlänga satsningen ett år då och ge de nya tränarna iallafall lite arbetsro. Vi får som sagt inte glömma hur mycket klubben har utvecklats på sidan om sedan Kevin Johansson kom tillbaka från Brynäs.

  Kul att få höra andras tankar om det här.

  Micke vad säger du?

 4. Avgåalla skriver:

  Är man OBSERVANT sånger man att Paananen och Z inte har något i klubben att göra..

 5. robert Jonsson skriver:

  Sportchefen verkar ha någon sorts ” helgonstatus ”. Senaste årens scouting är inget annat än en katastrof. I det privata hade han ersatts för minst ett par år sedan.
  Sedan kan man undra hur samarbetet mellan sportchef och tränarna ser ut. Parkkonen uppgavs ju initialt vara en rörlig back som bland annat skulle kunna vara en tillgång i powerplay. Sedan får han inga rejäla chanser powerplay. Tala om amatörmässigt.

  • Kalle skriver:

   Hade varit spännande med mer insyn i kommunikationen mellan sc och pannan ang vilka som spelar pp. Och hur gunnarssons och Janssons kontrakt egentligen ser ut.

 6. Mikael skriver:

  Största frågetecknet är hur det överhuvudtaget är möjligt att sportchefen får fortsätta med sina kalkon värvningar år efter år! Jag köper att 1-2 kanske floppar varje säsong men att 1 är ok och resten floppar är ju så dåligt så man finner inga ord! Det rimmar dåligt att prata om shl ambition medans styrelsen och sportsliga ledningen håller division 4 klass!

  Jag har alltid hyllat denna styrelse för allt dom har gjort med denna klubb ekonomiskt och att knyta till sig nya samt befintliga sponsorer men i och med att dom verkar totalt handlingsförlamade när det gäller sportsliga ledningen och framförallt sportchefen så tappar man förtroendet fullständigt.

 7. Observant skriver:

  Tycker också Parkkonen borde povats i pp. Nu hoppas jag att man kör på Lindelöf i pp 1 och Jansson i pp2. DG bör foka på defensiven.

  • C skriver:

   Det du skriver är så självklart så det borde inte ens bara en fråga. Undrar vad som står i 80.000kr mannen DGs kontrakt egentligen.

   Hörde rykten om att Weinhandl hade inskrivet i kontraktet att han skulle få spela ett visst antal matcher ihop med Sedinarna i Modo back in the days. Är det något liknande VIK gjort med Gunnarsson i PP?

 8. Olle skriver:

  Nog för att Parkkonen inte fått chansen i PP. Men hela hans aura säger ju att han inte räcker till..

  Men återigen märkliga värvningar och när de väl är här så verkar man inte ha en plan för hur de ska matchas.

  Trenden är ju densamma flera år. Hakka, Lavoie, Jalonen, Ryssarna. Iacobellis

  Förändring i sportsliga ledningen och tränarbänken tack!

 9. C skriver:

  Det är bara att fortsätta rensa i laget. Ingen är oumbärlig just nu.

  VIKs PP uppställningar är ett så stort mysterium så något annat än prestation måste ligga bakom uttagningarna.