Jason Walters om guldet i Danmark, nya spelare i allsvenskan och om transfermarknaden

Jason Walters hade en bra säsong i Danmark och blev mästare med Herning. Centralen har fortfarande kontakt med den sympatiske och öppne kanadensaren. Nu blickar 26-åringen framåt och berättar bland annat om tre av sina gamla medspelare som nu ska spela i Sverige.

Hur var Danmark jämfört med Sverige? Skillnader och likheter?

– Jag tycker att ligorna är ganska lika. Allsvenskan har en högre medelålder på spelarna så spelarna är lite mer mogna fysiskt jämfört med i Danmark. Danska ligan används mer för att utveckla spelare. Det finns alltid bra spelare i de flesta ligor och det var ingen skillnad på det i Danmark.

– Domarna verkar alltid var lite mer misstänksamma när man är en import och det verkar som domarna granskar dig lite närmare än alla andra, men det är samma i varje liga, säger Jason med en något bitter underton.

Hur ser din framtid ut? (Rykten som Centralen fått ta del av gör gällande att Jason kan vara på gång till tyska toppligan DEL)

– Jag är inte säker på om jag kommer stanna i Herning. Jag stortrivdes under min tid där i år och vill få möjlighet att försvara mästerskapet, men jag får vänta och se andra möjligheter presentera sig innan jag fattar ett beslut.

– Jag tror att transfermarknaden kommer få fart nu när lagen vill spika sina trupper inför säsongerna. Ofta är det mycket möten i lagledningarna nu för att analysera de sista pusselbitarna, menar Jason.

Flera av dina lagkamrater har nu hamnat i Sverige, Mike Schreiber (Tingsryd) som du spelade tillsammans med i college och Patrik Bjorkstrand (Mora) och nu senast Thomas Spelling (Rögle) som du spelade med i Herning. Vad kan du säga om dessa herrar?

– Mike är en offensiv back. Vänsterskytt och en bra skridskoåkare. Inte alltför fysisk och kan få problem om spelet blir fysiskt. Slår ett bra förstapass ut ur egna zonen. Han är faktiskt en av de få spelare som jag har spelat med som jag inte håller mycket kontakt med. Han och jag kom inte alltid överens, säger Jason om Tingsryds nye back Mike Schreiber.

– ”Patty” (Patrik Bjorkstrand) är en mycket bra spelare med mycket erfarenhet trots sin ungdom. Det finns fortfarande gott om utrymme att förbättra sig för ”Patty” och det gäller att han får ordning på sin potential. Han är en stark skridskoåkare och en spelare som mycket hellre passar än skjuter. Han har bra storlek och har inget emot att spela fysiskt om det behövs. Jämnheten är hans största utmaning, vilket dock är vanligt för många unga spelare. Han hade sin pappa Todd som tränare och det kan ju vara lite speciellt. Ska bli spännande att se hur han funkar utanför Danmarks och med en ny tränare, säger Jason om Moras nye dansk.

– Spelling är en mycket talangfull spelare med en tonvis av potential. Han var en av våra bästa, om inte den bästa spelaren, i vårt lag. En fantastisk skridskoåkare med hög fart. Hårt precist skott och en mycket kapabel offensiv spelare. Något försiktig och spelar inte alltför fysiskt. Jämnheten kommer att bli hans största hinder att övervinna. Att spela på sin topp varje kväll. Blir också hans första ”jobb” hemifrån så det blir kanske lite av en omställning för honom att klara sig på egen hand. En riktigt bra värvning av Rögle och en stor möjlighet för honom, säger Jason om Rögles nye 19-årige dansk Thomas Spelling.

pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:63:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/04/Walters2.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

  1. Pingback: Taifbloggen: Västerås intervjua med Tingsryds innehåll | Taifbloggen

  2. Pingback: Om Patrik Björkstrand « Go MIK

Tweets

Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Nej, kan hålla med om målen. Men utan hans räddningar på frilägena bl a så hade vi hamnat i ett hopp… https://t.co/jtlVS8VuOt

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes Roligt att höra Claes och stort tack för bidraget! Kruse var bra men andra lite bättre i mina ögon, tyckte… https://t.co/ijMloucitt

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Bra sammanfattning och analys som alltid! Längtar alltid efter att läsa dina reflektioner efter matc… https://t.co/uOZsRFzp0e

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Rena rama Vilda Västern mot Hästen då Benker & Lunsjö klev fram och producerade precis när det behövdes i tidig sex… https://t.co/D4rWDQtH1E

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto