Johan Gustafsson (Rögle & ex Frölunda) har köpt hus hemma i Köping & ”JG” med på lista i VLT med Lavoie (Hästen), Frycklund (Linköping), Immo (Karlskoga) & Berglund (Brynäs)

Johan Gustafsson FOTO: FREDRIK LYCKEDAHL

 

VLT har listat sex möjliga ”drömnamn” för VIK. Det är intressant läsning eftersom det går i linje med sportchef Patrik Zetterbergs tidigare hint på VIK.se/VLT.se om att han tittar på namn som är knutna till Västerås och vårt ”närområde”. Nedan VLT:s lista:

 • Johan Gustafsson, målvakt Rögle
 • Patrik Berglund, center Brynäs
 • Tor Immo, forward Karlskoga
 • Niclas Lundgren, back Färjestad
 • Mikael Frycklund, center Linköping
 • Alexandre Lavoie, forward Vita Hästen

Vi får anta att VLT inte bara drar namn ur en hatt. Vad bloggen erfar är det egentligen kanske bara Patrik Berglund som just nu inte är aktuell på listan. Men även Niclas Lundgren får relativt mycket istid i Färjestad, och Irstasonen blir nog svår att locka även denna gång.

Den 29-årige Köpingssonen Johan ”JG” Gustafsson, som slog igenom i VIK 2010-11, har enligt VLT nyligen intressant nog köpt ett hus i just Köping. ”JG” spelar nu i Rögle, men på ett utgående kontrakt och de ska nog satsa mest på Rifalk framöver.

Alexandre Lavoie och VIK har denna blogg kopplat ihop tidigare, och nu alltså även i VLT. Ingen rök utan eld och den högerfattade kanadensaren har öst in poäng i PP i Allsvenskan, och var bland annat poängkung i PP i HA 16/17 för Karlskoga. Även 18 poäng på 20 matcher senast i Vita Hästen, varav sju i PP.

Tor Immo (som även VLT nämner) men även Zach Budish (tung välmeriterad rightare i Västervik) viskas det också lite om, men många sportchefer har ju idag relativt stora bruttolistor med uppemot 20-talet spelare, där namn tillkommer och faller bort.

Hursomhelst passar även Immo in på det lokala (även han Köpingskille och PP-expert) och Zach Budishs storlek, skytte och högerfattning är något jag tror VIK skulle gilla.

Mikael Frycklund skulle ge VIK en stark och teknisk toppcenter god för 40 poäng, nu även med SHL-rutin. Kanske behöver Frycklund ta ny sats i VIK då det verkar som 27-åringen verkar ha kört fast lite i Linköping.

***

Nedan möjligen tänkbar (troligen för dyr?) silly-lineup forwards baserat på silly ovan. VIK skulle då få en offensivt skicklig rightare i alla tre toppkedjor och kunna bygga ett mycket bättre PP:

 • Svensson – Mr X 1 – Budish 
 • A. Lavoie – Frycklund – Lunsjö
 • Mr X 2 – Filip Karlsson – Zetterberg
 • Kangas – Skedung – Mr X 3-X 4

Skulle vara en intressant start, för att sedan bredda/spetsa laget mer närmare slutspel enligt Zätas ”nya plan”.

7 svar

 1. Peter T skriver:

  Klubben måste gå ut till sponsorer och fans, göra klart och tydligt att man har för avsikt att storsatsa.
  Innan man går ut med den uppgiften ska man naturligtvis scanna av spelarmarknaden för att få en känsla av hur många/vilka är villiga att vara med på en satsning mot toppen.
  Bara gå på i samma gamla hjulspår, som jag upplever det som, leder ingenstans.
  Vettefan om Z:a är rätt man på rätt plats, får ett sånt uppdrag.
  Gör Kevin till klubbchef, så skulle han kunna vara med å stötta Z:a och säljarna i kontakterna med potentiella sponsorer, samt eventuella toppspelare.
  Jag känner mig tveksam till att nått sånt händer inom rimlig tid, dvs inom 2-5 år.

 2. Höftskott skriver:

  Vi hade ju något som fungerade bra förra säsongen och som är synd att förändra för mycket och det var BP. Av den anledningen skulle jag gärna ha kvar J.J och Wikman då avsaknaden av F.Johansson kommer märkas. Inga spelare som bör kräva tid i PP och det är ett bra ingångsläge.

 3. KöpingsVIKare skriver:

  Tyvärr kan vi nog avskriva Immo i en av våra fina tröjor, för alltid. Enligt säkra källor så har han ett horn i sidan på oss, efter att VIK ratat honom som ung.

  • Pelle skriver:

   Jag har hört att han tidigare sagt att BIK var enda tänkbara klubben i HA.
   Jag fick lite konstiga vibbar när han var i LIF. Han kändes svag i psyket. Sen är han väl inte lika bra i spelet som i målskyttet om jag uppfattat rätt. Men jag har väl inte sett honom så jättemycket så jag tvärsäkert kan bedöma det.

  • Örjan skriver:

   Va han med 😉😉
   Är nog många som har horn i sidan på VIK som har blivit ratade av dom

 4. Bozo skriver:

  Det är nu Z kan knyta upp spelare och gå ut och säga att det saknas pengar, fastän spelaren redan är klar. På så sätt får han in stålar till spelare längre ner i hierarkin.