Avstämning med Marcus Bergman: ”Ska tala med VIK denna vecka, synd att vi bjöd Karlskoga på första matcherna och min produktion kom igång för sent”

Marcus Bergman. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Många går i väntans tider gällande vad som kommer hända hockeymässigt säsongen 2021-2022. En av dessa är Marcus Bergman.

– Jag ska träffa VIK i vecken där vi utvärderar säsongen och pratar framtid, säger Marcus till bloggen. Så får vi ta det där ifrån. Inget mer än så, än så länge.

– Jag är inte nöjd med mitt spel innan december, svagt spel och målskytte. Backade bandet och hittade tillbaka till vad jag är bra på. Tråkigt med sådan utebliven produktion stora delar, men så är det vissa säsonger.

– Men skönt att målskyttet lossnade sista 15 matcherna, säger Bergman, som hade 8+3 de sista 14 matcherna med hela +9, detta efter 2+12 och -5 de första 44 matcherna.

– Kul upplägg med det nya slutspelet. Jag tycker vi var på G strax innan och även i slutspelet. Bra mot Almtuna.

– Sen bjöd vi Karlskoga på första matchen och till viss del andra också med tidiga mål, men starkt att vi kom tillbaka ändå gjorde match av båda de första matcherna.

– Man ville så gärna fortsätta när det var sån glöd i matcherna. Vi kände att vi var på gång, så var väldigt surt att åka ur, säger forwarden avslutningsvis.

***

Frågade en insatt om nya listor på nordamerikaner som vill till Europa. Men denna svarande att det är alldeles för tidigt då alla ligor fortfarande spelar i denna förskjutna tid. Samt att alla avvaktar hur världen kommer se ut under/efter Covid19.

***

Brynäs Noel Gunler behöver nog inte vara orolig för sin crosscheck i ansiktet på HV71:s Emil Andrae.

Domarchef Björn Wettergren (dock bara i HA?) sa ju efter Mikael Erikssons crosscheck i huvudet på Fredrik Johansson långt efter signal (vilket blev FJ12:s sista byte i VIK) att de typ inte tycker sådant är speciellt allvarligt.

Filmningar däremot. Så Anton Rödin (och Henrik Björklund) lever farligt.

***

Smaklig TV för VIK:are förresten att se att Mikael Eriksson stå och flabba och samtidigt beklaga sig över att missa viktiga matcher.

”What comes around goes around”.

Karlskoga har som vanligt många skador i slutet på säsongen.

Karma?

4 Responses

 1. Pelle skriver:

  Hoppas Bergman stannar kvar

 2. Masse skriver:

  Konstigt att dom har olika regler för crosschecking i SHL och hockeyallsvenskan. I SHL blir det avstängning för crosschecking vad hade dom dömt den crosschecking som Fredrik fick? 4 matcher kanske. Är märkligt att dom inte har samma regelbok.

 3. Bozo skriver:

  Hoppas Timrå går upp, som VIK har så jobbigt emot. Hoppas på Brynäs ner och Mariestad upp.

 4. Icing! skriver:

  Och Juel fick tillbaks för filmningen mot oss när han drog jumsken igår.HiHiHi!!!
  Har inga sympatier för Löven heller så lite tråkigt att dom kan glida in i finalen på en skridsko efter att Vikarna pumpat musten ur Bik och satt 3 av deras tongivande på läktaren.