Nästa match

Warning! There is no posts to display. Please check your widget settings

Elva spelare och Lars Ivarsson får lämna VIK: Ganska många väntade besked och frågan är vad som händer de elva kontraktslösa som ”är kvar”

 

VIK.se presenterade idag hela elva spelare som inte får nya kontrakt eller återvänder till sina klubbar:

Backar:

 • Gustav Berglund (lån tillbaka Frölunda)
 • Simon Edvinsson (lån tillbaka Frölunda)
 • Calle Ehrnberg
 • Alexander Younan
 • Simon Åkerström

Forwards:

 • Daniel Öhrn
 • Viktor Hertzberg
 • Anthon Eriksson
 • Sebastian Benker
 • Joakim Hillding
 • Sam Marklund

Sedan tidigare har Fredrik Johansson slutat. Andretränaren Lars Ivarsson får inte heller nytt kontrakt.

Relativt väntade beslut rakt över, då VIK behöver spetsa till laget då Gulsvart har trampat vatten i två säsonger i rad nu.

Det kanske mest överraskande är trots allt att Calle Ehrnberg får lämna som en ung hårt arbetande och skridskostark back som tagit kliv. Men uppenbarligen känner VIK, intressant nog, att de har bättre backar på ingång. Samtidigt vill nog Ehrnberg ha mer istid i en kanske ”mindre” klubb, vilket kan vara klokt.

Det svider också nog för många att se fanfavoriten Anthon Eriksson gå. Ojämnheten blev nog Erikssons fall. Men #53 lär inte sakna anbud och nästa klubb kommer kanske förmå den potentielle powerforwarden att orka spela på sin så höga topp oftare. Vad jag förstår har det funnits lite olika syn på fysträningens upplägg där.

Men Anthon Eriksson har en evig plats i den Gulsvarta Hjältedalen. Detta som en viktig del i laget som våren 2018 tog sig upp direkt från träskmarkerna i Ettan till Allsvenskan på bara en säsong.

***

På tal om ojämna blev också nog det som gjorde att backarna Younan och Åkerström fick gå. Skulle tro att VIK vill ha in mer kompromisslösa och tuffa backar, om man nu ska producera så relativt svagt som både Younan och Åkerström gjort framåt. Men dessa kan säkert blomma i andra klubbar.

Gällande backsidan är såklart en förhoppning att Edvinsson kan komma tillbaka. En lite svajigare avslutning visar att 17-åringen kanske behöver en full säsong i VIK innan storbegåvningen är redo för större uppdrag i SHL/NHL.

Och här menar EPs scout (betalvägg) att Edvinsson kan bli både ”en flopp eller stor succé” i NHL-draften, och olika scouter hittar en hel del frågetecken (men såklart även utropstecken) i Edvinssons spel.

Benker är näste högst ojämne spelare som gjort sitt i VIK. Forwarden var ovän med pucken i detta slutspel, till skillnad från tidigare då #27 ofta hittat riktigt bra känsla på vårarna. Vi minns de fina topparna och långa åkningarna.

Öhrn fick aldrig ordning på hälsan eller spelet i VIK under dessa två säsonger. Hillding visade inte mycket, där såklart Corona kan förklara en hel del. Hertzbergs finess och smartness saknades under säsongen, men VIK vågar uppenbarligen inte satsa vidare på den så skadedrabbade yttern.

Sam Marklund fick aldrig fart på benen i VIK och var inte stark nog att skapa kaos och poäng.

***

Den så sympatiske Lars Ivarsson var back- och PP-ansvarig. Två områden som inte direkt lyste under säsongen, då försvarsspelet blev lite snett från början. Tror det behövs en högre kravbild i allmänhet och då är nog logiskt att den ”snälle” Ivarsson får lämna.

***

Nu är den stora frågan vad som händer med dessa elva spelare, som VIK uppenbarligen har ett intresse av att behålla:

 1. Jesper Myrenberg
 2. Emil Kruse
 3. Jimmie Jansson
 4. Alex Trivellato
 5. August Nilsson
 6. Marcus Bergman
 7. William Wikman
 8. Henrik Hetta
 9. Jesper Johansson
 10. Lukas Zetterberg
 11. Alexander Lunsjö

Plus såklart vilka nyförvärv som kan tänkas ansluta. Vi får hoppas på playmakers, skyttar och/eller spelare som tacklar och spelar hårt i alla väder…

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1617884899
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1380135421607354370";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1380135421607354370";s:5:"pDate";s:19:"2021-04-08 12:28:20";}}";

16 Kommentarer

 1. Örjan

  VIK har mycket att jobba med till nästa säsong
  Inte bara till A-laget även J20 nationell
  Tittar man på elitprospect och tittar på truppen så ser det tunnt ut
  Tar man bort alla 01or sen dom som ryktas bort är det bara 5-6 st kvar
  Behövs väl in 16 st spelare

 2. Örjan

  Någon som har hört någon info om ass tränare ?
  Dyker det upp en ur ”VIK Familjen ” ex Patrik Juhlin ?
  Eller en överraskning någon utifrån ??
  Enköpings tränare eller kanse Warjoma som tränade Sura efter Jul

 3. Marko

  Tror att Jarmo Kekäläinens knän har läkt så han kan göra en comeback i VIK när han tröttnat på GM rollen i CBJ

 4. Patrick

  Eriksson, är en ettan spelare, bra var 3 match. Vik siktar väl på Shl !? NJ största misstag att inte förlänga med Söderkvist, håller inte med Söderkvist döms för lång och trogen tjänst och inte för sin spel kvalitet överskattas en aning tycker jag. Minns inte var han med och tog Vik till shl? Krav bilden nu måste vara mycket högre på dem dem värvar om de ska bli nå Shl.

  1. Jepie

   Döms för lång och trogen tjänst?? Överskattad???? Skojar du?? Spelade både back, Center och Forward!!! Folk dundrar på om att Bulan gjort sitt i gulsvart för att han valde SHLspel… o så får man höra att Slangen döms för lång och trogen tjänst!?!

   Helt mållös…

  2. Örjan

   Då funderar man ju varför Lill Z får vara kvar om man skall gå på ditt resonemang
   Och hur många ”onödiga” utvisningar har inte Lill Z tagit som resulterat i baklängrsmål ?

 5. Bozo

  Ehrnberg gör rätt att utvecklas med mer istid någonstans där han får det.

 6. Bozo

  Är den största anledningen till att Wikman blir kvar att man vill ge han och Skedung en extra chans att få en ordentlig säsong tillsammans? Att de i enhet har något är trots allt uppenbart.

  1. Claes

   Gissar att det är just så. Säsongen blev ju förstörd för Skedung pga Covid-19. Undrar hur det var med Wikman? Inte sig lik från säsongen 19/20 i alla fall. Värd en chans att visa att han har mer i sig än så.

 7. Mathias

  Anthon har känts seg och klumpig i år. Det är inte förvånande att det inte blev en förlängning då hans utveckling i princip gått bakåt.

  Sen är det alltid tråkigt att se spelare försvinna som varit med om framgång i tidigare upplagor. Jag hade gärna sett Marklund kvar i laget även om jag förstår Zätas beslut där.

  Angående Lukas Zetterbergs vara eller icke vara i 5v5 så har Norén redan slagit hål på myten att han inte skulle tillföra något i 5v5.

  1. Jeppe

   Dom hade ju lite, om jag förstod micke rätt här ovan, skilda åsikter angående frysträningen, så med en korrigerad sommarträning så tror jag ändå att Anthon borde fått vara kvar…

 8. Jeppe

  Jag känner oxå att det känns lite fel att låta #53 gå… Eriksson tillför massor mer än dom poäng han ”saknar”… öite som när NJ lät Söderkvist lägga av pga man inte kunde låta honom få fem tusen mer i lön så han kunde sluta jobba på sidan av… största misstaget i gulsvart historia. StorZäta kan ha gjort sitt Största misstag här faktiskt i min mening. Känns galet och vemodigt

 9. Örjan

  Och lilla Z får vara kvar man blir inte förvånad
  Vad får man ut fem mot fem ?
  Och han är ju söderläst i på nu
  Men han lär ju få en chans till 😉
  Blir inte förvånad om Athon Eriksson dyker upp i BIK Karlskoga

 10. Eskil

  Bli inte överraskad sen om det dyker upp några finnar i laget till nästa säsong:)

Tweets

Olle-Bo - AvatarOlleoleOlle-Bo

@philipsunell @VIKFanCentral @dalenbeats 👍 Låter mer rimligt. När man läser artikeln får man känslan att man valde… https://t.co/RpWaZzmrQS

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@FileniusDennis @olofhugonilsson Läste du om Krastenbergs? Eller var den också för kritisk för de så känsliga? 🙂

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto