Kan VIK fortsätta det mer aggressiva spelet utan puck och chansskapandet framåt även mot formstarka och förstärkta Västervik med sin nya Djurgårdskedja?

Kan Jimmie Jansson & Co. räta upp skotteffektiviteten efter bra spel under en längre tid? ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På fredagskvällen gästar VIK småländska Västervik på lagets lilla turné i det landskapet. Hemmalaget är trea i tabellen och har vunnit fyra av sina fem senaste matcher. Bloggen har talat med folk på insidan i Västervik:

”Vi är skade- och sjukdomsfria. Tycker vi varit bra egentligen i alla matcher utom Väsby hemma, där vi tappade 3-1 till en 3-4-torsk sista sju minuterna. Västerås har ett namnkunnigt och rutinerat lag, blir en tuff match säkerligen.

Tycker vi har ett rätt så jämnt lag, inga solklara stjärnor men många riktigt bra. Svårt att ta ut någon. Tycker Kellen Jones sett riktigt fin ut. Vi har ett ganska storväxt lag, så vi försöker utnyttja det och vara starka runt målen.

Alfred Barklund har varit riktigt bra, hade inte koll på honom alls inför säsongen men han har spelat superbra. En framtida SHL-back tror jag.”

Västervik har dessutom adderat bröderna Jonathan Davidsson från Ottawa Senators och skicklige SHL-forwarden Marcus Davidsson som är högt draftad av Rasmus Asplunds Buffalo.

Bröderna Davidsson återförenas nu med sin tidigare kedjekamrat i Djurgården, i form av kärnkraftverket på skridskor, Axel Jonsson Fjällby. Jonsson Fjällby är nog den kraftfullaste skridskoåkaren som någonsin varit i Allsvenskan.

Om inte VIK fortsätter sitt fina spel utan puck som mot Tingsryd (seger borta 3-0 senast) kommer dessa skickliga lirare göra en del mål. Nu när man möter sådan här klassforwards kommer Niclas Lundgrens och Anton Mylläris rutin och förhoppningsvis lagom fula knep, som de lärt sig under många år i SHL, komma väl till hands.

Det blir väldigt spännande att se om VIK kan stapla två kvalitetsmatcher på varandra. Kan man dessutom förbättra skyttet lite och dra ner en aning på antalet felpass i egen zon finns vinstchansen där…

2 svar

  1. Pelle skriver:

    Vi är två från Strängnäs och 2 från Vimmerby som ska se matchen på plats ikväll.

    Vi ska hjälpa våra grabbar till vinst ikväll.

    Forza Gulsvart

  2. VitoVIK skriver:

    Kommer bli intressant att se hur försvarspelet fungerar då man återigen möter hög kvalitet på motståndarnas forwardsida mao hög sannolikhet att bli straffad vid misstag i egen zon