Kemi med nordamerikanerna blir en nyckel med Jeremy Williams som centralgestalt?

Rune Åhlén var på måndagen uppe på VIK:s kansli och fotade VIK-ledningen och rapporterade om mycket god stämning hos Anders Eklund, Niklas Johansson och Jocke Fagervall. Kanske något roligt centerförvärv på gång? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Intressant intervju med Jocke Fagervall idag på VIK.se. Fagervall, som brukar framhålla kollektivet, var ovanligt individualistisk och menade att Jeremy (Williams) troligen blir ”ankaret” i offensiven och att Marcus Söderkvist är ”chefen över vårt box play”.

VIK-coachen pratade även om att tredjekedjan kan bli ”kraftig” offensivt denna säsong. I kvalserien var det dock inget större fel på fjolårets tredjekedja som bestod av Sam Marklund, Mikael Frycklund och Brady Leisenring (innan Brady tvingades kliva av efter de två inledande segrarna – slumpen, någon?).

Nu var ju inte Marklund någon offensiv storskytt men trots allt är den största förhoppningen denna säsong att kedja ett och två ska kunna driva mycket bättre när det väl gäller. Man kan ju bara tänka på och drömma om hur det hade gått om VIK:s tänkta toppforwards som Lundbohm, Eric Johansson, Marcus Eriksson, Santorelli och Bergquist hade levererat som planerat då VIK fortsatt släppte in lite mål i kvalserien…

VIK har nu trots allt fått ha hyfsad kontinuitet på backsidan och gällande energispelarna. Kan man få Romano, Williams, Iuorio, McArdle och den nya centern att kugga i VIK-kollektivet plus att de gör VIK-offensiven spetsigare blir VIK riktigt vassa nästa år.

***

Fotograf Rune Åhlén, som bistår Centralen med bilder, hade idag ärenden på VIK:s kansli och berättade att Niklas Johansson var hemlighetsfull gällande nyförvärv men att alla verkade glada på kansliet. Vi får se vad som händer. Per Helmersson ”verkar bli klar” denna vecka enligt Rune.

***

Just Helmersson är en bärande ”kulturspelare” som tillsammans med Marcus Söderkvist och Andreas Lindh ger det här omätbara värdet av ”kemi” och identitet. Något som även Patrik Juhlin var med och instiftade i det ”nya VIK” efter konkursen.

Detta är något som skilt VIK mot exempelvis Tingsryd och Malmö där alla tre lagen hämtat in på pappret intressanta importer men med vitt skilda resultat.

Positivt är att energispelare som Marcus Jonsson, Viktor Mårtensson och lite längre fram även Mikael Frycklund (om VIK får behålla en längre tid) och kanske hårt arbetande Kevin Weiskog ser ut att kunna ta ta vid när Söderkvist, Lindh och Helmersson vaxar in rören för gott.

Det är en VIK-tradition att vara rädd om…