Kinisjärvis och Weiskogs öden i Vimmerby & isbitar efter den så viktiga segern mot Karlskrona

Med endast sex matcher kvar har VIK ett guldläge att ta sig till kvalserien. Vilken makalös form laget haft efter de där tråkiga förlusterna mot Asplöven och Djurgården i december.

På de senaste 14 matcherna har laget vunnit 12. Just nu har man en segersvit på sex matcher.

Talade med gamle VIK-backen Henric Björkman om detta idag. ”Man vinner hellre såklart och spelar dåligt eftersom du får inget självförtroende av att spela bra och bara förlora”.

Sedan trodde Björkis att AIK kommer ha mycket svårt att vända den negativa spiralen i kvalserien. Sedan menade Henric att match 3 i en kvalserie ofta är viktigast.

Så sant och det det har vi sett med VIK nu, alla dessa knappa segrar har givit laget ett otroligt självförtroende som kan leda långt.

***

Sedan kul nu att Marklund och Freddan Johansson har orkat över 50 % vunna tekningar totalt nu. Fornataro har fortsatt teka bra och ligger nu på starka 52,5 % vunna tekningar.

Om Forntaro fortsätter teka bra kanske vi kan ha överseende med att han spelar med väldigt små marginaler. Vi får hoppas Matt kan slipa bort detta.

***

Spännande att se hur Erik Lindhagen kommer funka. Generellt sett så är det väldigt liten skillnad på en fjärdelinalirare i SHL och en tredje/andrelinalirare i Allsvenskan.

Men i rätt roll kan det bli bra. Men det är nog knappast en frälsare, dock borde Lindhagen kunna ha lite vassare offensiv än Freddan Johansson och Marklund som i år inte producerat så bra.

Om laget kan ha Marklund/Johansson som tredje/fjärdecenter får laget en väldigt stabil och okey tekningskicklig centerlinje:

Om vi antar då att Lindhagen är bättre offensivt än Marklund/Freddan, tänkbara starka kedjor enligt Centralen:

Williams- Fornataro – Caputi — känns givet om Fornataro fortsätter hitta formen.

Legein – Lindhagen – McArdle — spännande att se vad Lindhagen kan göra här!

Bromé – Johansson – Romano — Bromé är så bra att måste få spela i en offensiv miljö!

Jonsson – Marklund – Frycklund/Mårtensson — Marklund är en skicklig kämpe som skulle lyfta fjärdekedjan.

”Bacon” och Mastomäki får anses vara jokrar i leken.

Mot Troja borde dock Lindhagen få börja i fjärde för att visa sig värd plats högre upp.

***

Sedan kan vi nog addera Kinisjärvi och Weiskog in i breddmixen efter Vimmerbys tidiga tråkiga exit.

Kinis gjorde succé i den starka södra Allettan med 3+9 för 12 poäng på 14 matcher. Näst bäst plus/minus med +5 och fina 52 % vunna tekningar. Kinis var lagets näst bäste poängplockare glädjande nog.

Weiskog började bra och gjorde sina fem mål på sina fem första matcher. Var sedan mål- och poänglös resterande åtta matcher.

Men rapporter gjorde gällande att även Weiskog gjorde det bra där nere, men att motståndarna började markera dem hårdare efterhand.

***

Annars tror jag med visst gott fog att NJ letar efter någon riktig offensiv klassback i AHL. Har hört att man gärna vill ha någon med bättre meriter än Brendan Mikkelson till och med. Beror lite på vilka lag i AHL som ligger i farozonen att missa slutspelet… Vi verkar ju aldrig sluta förvånas denna säsong, så varför inte?

6 svar

 1. Siktar på mål skriver:

  Rekonstruktion? (Haha)

  Din insynsman borde bli din tillsynsman för du yrar!

  Mytomani är en sjukdom som går att botas.

 2. Ej gatsten eller kommunpolitiker i leksand skriver:

  Svar till Anders…Hej din dyngspridande leksing. Nu har du haft din tid i rampljuset. Se så, kryp tillbaka till Leksands centrum och gödselstacken mitt på det lilla torget. Har ni något torg i Leksand ? Eller är allt bara ” gator ” som leder till dyngstacken där allt skit kommer ifrån ?

 3. Bengan skriver:

  Det är 25 omgångar kvar i grundspelet i AHL…

 4. Gurkan skriver:

  Anders…leksing som du är så pratar du säkert av egen erfarenhet. Sluta drömma och kryp tillbaka till din gödselstack

 5. Dc skriver:

  Anders. … finns inte på kartan. Sluta tramsa o va stolt istället. …nää just det..du var ingen vikare…bara avundsjuk…

 6. Anders skriver:

  Enligt personer med insyn i klubben så är det SHL eller rekonstruktion som gäller nästa säsong. Är man verkligen villiga att sätta allt på ett kort på detta viset?!