Knapp seger mot Borlänge men mest fokus på Pontus Holmbergs fingrar…

Redo för SHL:s bästa lag redan? FOTO: RUNE ÅHLÉN

14 svar

 1. Bozo skriver:

  Tyvärr känner nog spelare som Lindelöf och Mattisson att de inte kan tillhöra ett lag i HA i nuläget. Går VIK upp får de inte följa med. Med den inställningen kommer de inte långt. Kortsiktigt jag-tänk.

  • VIKarn skriver:

   Jo, tyvärr tror jag Lindelöf får följa med vid en ev. uppgång.
   Verkar som Pannan inte ser de brister som Lindelöf har.
   Ett exempel på han risktagande, i andra perioden, VIK trycker på, han börjar strula med pucken på blå, hamnar i tidsnöd. Vad gör Lindelöf, jo, istället för att bara slå ner pucken i zonen, gör han en snurrfint, med två motståndare som trycker på.
   Denna gången gick det vägen, vad hade hänt om han missat.
   Borlänge hade fått ett kontringsläge med minst två mot noll, om de gjort mål då, hur hade då matchen slutat.

   • Pelle skriver:

    Ja, L tar enorma risker varje match. Har ju varit forward från början. Skulle kunna gå tillbaka till det.

 2. Bozo skriver:

  Conny t.o.m. blockerar skott. Grinade illa efter att ha stoppet ett igår.

 3. Pavlo skriver:

  Precis som nämns i en av kommentarerna. Anthon Eriksson är sannerligen en krigare. Oavsett om han gör poäng eller inte är han otroligt viktig för laget. Full fart hela tiden och backar aldrig.

  Ännu en gång vill jag påpeka, förstår inte hur man kan låta en spelare som Mattisson få istid. Visst han gjorde en bra sak igår när han drev på kasse. Men i övrigt är det många missar, kämpar knappt, glider omkring och tror att man kan klara sig utan att göra ett enda start och stopp. Det är inte bandy det här. Borde definitivt vara ett kriterium för att ens få spela hockey på amatörnivå. Till och med Strömberg som inte är värvad för att göra annat än att slå smarta passningar krigar 10 gånger mer. In med en junior istället, någon som bidrar man något. Eller spela Lidström.

  • VIKarn skriver:

   Om vi ska ge lite spelarkritik, så går min till Lindelöf.
   Totalt värdelös som back, skola om han till forward istället.
   Håller med dig om CS, jävlar vad han sliter.
   Känner säkert av det där som alla i laget snackar om, en grupp som kämpar för varandra.
   Med en sån gruppkänsla kan man komma långt.

 4. Marko skriver:

  För det första.. Grymt med inramningen, vilket tryck det verkar ha varit på Rocklunda och påminde faktiskt lite om fornstora dagar(var ej där, sett på video).
  Utan att ta ut något i förskott så visst har väl VIK något på gång, oavsett vad som händer med denna säsong. Det finns en fantastisk uppslutning runt laget, en ledning som med små medel fixat ihop ett lag som har lokal anknytning kryddat med spelare som kuggat i maskineriet på ett hyfsat sätt samt en bra lagkänsla. Basen finns nu för något större och det ger VIK manöverutrymme kommande säsonger.
  Nu gäller det att våga ta för sig i kommande matcher, få in i skallen att ”jag ska få in puckjäveln” för de spelare som har svårt med produktionen, våga gå in på mål och trycka in trissan. Sedan hoppas vi att Holmberg är tillbaka så snart som möjligt, och precis som Mikael skrev, får inte vara en tumme- andra trasiga fingrar funkar med lite specialskydd.
  Bra jobbat VIK

 5. Leba skriver:

  Tror fan att det kan gå hela vägen !
  Vi är i ” i bubbblan” nu.
  Har väl inte hänt i kvalspel sedan ’88

 6. Miko skriver:

  Ursäkta felstavningen, Dahlbom skall det förstås vara. Rätt skall vara rätt.

 7. Miko skriver:

  Skönt med ytterligare trepoängare och serieledning som följd. Tråkigt om Holmberg blir borta resten av kvalserien, hoppas verkligen på ett mirakel där och att han är tillbaka redan till nästa match. Sen så hoppas man på att övriga som varit bort också är tillgängliga till nästa match. Det här laget är verkligen nåt extra,de brinner verkligen för detta. Ta till exempel Anthon Eriksson. Först blir han liggande länge och man tror att han åkt på en allvarlig skada men han reser sig upp och tar fighten när Borlänge åker på Dahlbol, liksom övriga laget. Det här laget har bestämt sig trots alla motgångar att bara köra på och lyckas, och det om nåt ger mig hopp om att detta kan gå vägen-trots alla motgångar med skador.

  • H-man skriver:

   Mats Lusth kanske inte hade så fel ???

   • Miko skriver:

    Mats Lusth valde fel lag. Så mycket kan sägas om honom. I övrigt tror jag inte någon Vik anhängare bryr sig om hans uttalanden gällande filmningar som Vik enligt honom ägnar sig åt. I ett slutspel verkar det höra till med pajkastning.

 8. Vimmerbyarn skriver:

  Kanske tappat Holmberg, men fick tillbaka Lehmann. Chansen för topp-2 finns fortfarande kvar!

 9. gns skriver:

  Utan Holmberg klarar vi inte det här. Tack för 3p och snyggt att dra in putin i det här. Haha 🙂