Koll på lediga målskyttar i olika ligor som en tänkbar ersättare till Brett Kemp & röster från Almtuna med VIK-jämförelse mot Södertälje, AIK och Brynäs

Nick Hutchison lämnar. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

FOTO: Nick Hutchison vann försäsongens poängliga, mer om det i kommande artiklar. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

Bloggen kikade på några lediga lirare i olika ligor utan att veta om de verkligen är på marknaden. Niklas Johansson sa under fredagens sponsorträff att han vill hitta någon ”bättre spelare än Brett Kemp” för den just nu ”vakanta” platsen. NJ bekräftade också att det verkade vara Kemps partner som ville hem direkt.

***

Nedan är de mest målfarliga från AHL som just nu är lediga, sorterat per gjorda mål rakt av (tog borta två ryssar):

Nedan några av de mest målfarliga från ECHL förra säsongen (dessa kontrakt går ofta att lösa):

Nedan från SHL:

Nedan Tjeckien:

Nedan Österrike:

***

Många av dessa är nog inte billiga, men det kostar att ligga i topp.

Sen är frågan om det är bara vi på utsidan som är så fixerade att det ska vara högerfattade spelare. NJ har ju tidigare sagt att det är viktigare med bra spelare än ”rätt” klubbfattning…

Skippar man den fixeringen blir ju utbudet så mycket större. Vad säger alla kunniga läsare om det?

Vad var det NJ sa förut att om HV71 någon gång vann SM-guld typ utan högerfattade spelare? Måste fråga NJ om det igen…

***

Talade med insatta i Almtuna IS efter VIK:s fina 6-2-seger mot Uppsalagänget i fredag. Många har ju förespeglat att nog AIS inte brydde sig alls överhuvudtaget om denna match och så vidare, men så lät det inte riktigt från AIS-lägret. Detta lär reta vissa till gallfeber.

Dock kanske de i AIS vill vara snälla, men ändå kanske halvintressanta svar som möjligen ger VIK lite självförtroende, som ju behövs i även denna sport:

– Klasskillnad i den matchen… Men det ska det väl vara egentligen med tanke på spelarbudget. Vi lånade ju in tre från Arlanda Wings, det blev alldeles för tunt.

Hur känns VIK jämfört med tidigare årgångar?

– Inte sett så mycket än, men det man sett tycker jag lovar gott. Känns mer balanserat. Komarek har ju sett ruggig ut tidigare. VIK kommer bli jobbigare att möta i år tror jag.

Hur kändes VIK jämfört med Brynäs, AIK och SSK som ni också mött under försäsongen?

– Med tanke vilka ni vilade (Komarek, Gersich, Flood & Krupic) så hade vi helt klart tuffast mot er.

***

Låt oss vara glada i stunden. Som VIK:are har vi lärt oss att passa på.

Så får vi se vad om händer i verkligheten/serien sedan. Framförallt låt oss se vad NJ plockar in för forward, det jobbas hårt på det.

11 svar

 1. Spänd förväntan skriver:

  Först Almtuna sedan Brynäs som torskade mot Almtuna. Tre hemmamatcher en borta kan bli en bra start för VIK. Men vi icke VSK hatare har en tuff kväll på Cmore framför oss(TV4) VIK matcherna coolare bara början på serien. Öster-VSK Super viktigt match

  • Peter T skriver:

   Har verkligen inte vsk ett eget forum?

   *fotnot inte VIKare som ogillar andra klubbar, det är vsk supporters som har sned livsåskådning.

   • C skriver:

    Det finns inget riktigt forum för VSK vad jag vet!? Dock 2 fanspoddar där iallafall den ena poddar varje vecka. Något någon borde starta med VIK också.

    Man får aldrig glömma att nyckeln till mer publik är att få de som håller på både VIK och VSK att gå på matcherna. Varje distanstagande mellan fansen är säkerligen dåligt för båda klubbarna. Sen kommer ”hard core” fansen inte att gilla varandra men särskilt fotboll och hockey behöver verkligen inte konkurrera om de betalande åskådarna eftersom det är olika säsonger.

    • Pelle skriver:

     Klubbar som AIK och DIF har ju till stor del samma supportrar, men där verkar fotbollen dominera sett till publiksiffrorna. Serietillhörighet är ju en faktor också förstås.

 2. Peter T skriver:

  Ska man verkligen leta spelare som håller till i Kalifornien eller Florida. Det blir så jäkla stor omställning för flickvänner/fruar. Komma från sol å värme, till mörker å snöslask. Ska föregås med en rejäl intervju hur deras erfarenheter av mörker och kyla ser ut.

 3. Nog skriver:

  Har gulsvarts framgångsrika kedjor genom åren bestått av minst en högserskytt?

  I en kedja tror jag inte det är avgörande men om man tänker PP så kan det vara de.

 4. Petri skriver:

  Intressant namn toppar poängligan i DEL2… 😉

 5. Höftskott skriver:

  Hur ser det ut i Finland? Vet att NJ har bra koll där 🙂

 6. Pelle skriver:

  Tänkte skriva att Sikura redan hade skrivit på för Skellefteå, men det var hans bror såg jag när jag kollade för säkerhets skull.