Kuvat Västerås åker till Oskarshamn för en tuff bortamatch mot McGrath & Co.

Johan Larssons offensiva backspel blir oerhört viktigt mot Oskarshamn då VIK haft problem i uppspelen.

På torsdagskvällen är det bortamatch i Oskarshamn efter stjärnsmällen mot Mora hemma då VIK föll med 2-6.

Förra säsongen innebar både toppar och dalar mot Oskarshamn. Vid samma tidpunkt som nu förra året vann VIK med hela 6-2 nere i Småland efter uppvisning av William Karlsson och Broc Little.

Men när det väl gällde i förkvalserien hade VIK redan checkat ut och IKO behövde inte ens svettas för ta hem tre poäng i sin hemmalada. En match som tog hårt på många VIK-fans och Gulsvart blev utslagna utan att till synes ens knappt försöka helhjärtat.

Jonte Berg har inte riktigt kommit igång. Kanske fick speedkulan lite inspiration av Anze K senast? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Liten chans till revansch nu trots att båda lagen bytt ut tiotalet lirare. Två spelare som måste lyfta sig är Jonte Berg och Mikael Zettergren.

Båda var med i VIK:s klart bästa kedja under förkvalserien i våras tillsammans med Markus Ljungh. Men nu är dessa två potentiellt starka herrar tillbaka på ruta ett där de startade fjolårssäsongen lite klent.

Här måste Jens Hellgren som var med ifjol se till att de snart kommer igång. Det vore trist om Berg och Zettergren fortsätter i det närmaste alibispela när vi vet vad de kan.

Mikael Zettergren har skjutit mest i VIK (16 skott) men står kvar på noll mål. Måtte ”Z” snabbt hitta storformen från förkvalserien…

Viktigaste i matchen blir att VIK-backarna får ordning på uppspelen. De defensiva pjäserna Andreas Lindh, Per Helmersson, Stefan Warg och Fredrik Winge måste spela enkelt efter sina resurser.

Robin Nilsson och Johan Larsson får försöka stå för det mer konstruktiva spelet och kanske även Jonas Emmerdahl om han får chansen. Men hellre sarg ut än kladd i egen zon som vi sett för mycket av redan.

Hur är det med Christoffer Björklunds huvud efter smällarna? FOTO: RUNE ÅHLEN FOTOBLOGG

Lite oroväckande då rapporterna kring Christoffer Björklund gör gällande hjärnskakning. Björklund har åkt på två rejäla smällar redan, först mot TuTo sedan mot Almtuna. Vi vet ju vad som hände med Arvid Strömberg. Hjärnskakningar är inte att leka med och vissa är mycket känsligare än andra.

***

Oskarshamn har nio poäng på fem matcher mot VIK:s åtta poäng. Senast vann IKO mot Djurgården borta med 3-2. Smålänningarna lär ha bra självförtroende efter den fina skalpen.

2 svar

 1. Patrik skriver:

  Jag såg inte matchen mot Mora, men av rapporterna att döma är ett av problemen detsamma som funnits tidigare år, svårigheten att vända spelet från egen zon med ett bra första pass. Det problemet har funnits en längre tid hos VIK enligt min mening.

 2. dfg skriver:

  Jag spelade in matchen VIK-Mora och led mig igenom den igen igår. Ett par saker slår mig

  * Jens Hellgrens passiva och högst tveksamma insats under time-outen. Han gav ett osäkert och segt intryck. Jag förstår om spelarna visar dålig energi när tränaren utstrålar dålig pondus.

  * Nu är inte jag något fysfenomen men jag tyckte mig kunna ana många trötta ben i VIK. Dåligt tränade eller satt spänningen i benen likväl som i huvudet?

  * Passningskvalitén var rent ut sagt bedrövlig.