Kyle Topping var tillbaka och dominerade stort mot Kalmar då #24 drev VIK som plötsligt såg ut som då säsongen inleddes så lovande – många plustecken och några fortsätta frågetecken

Kyle Topping dominerade stort i comebacken. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

25 svar

 1. Smaltglass skriver:

  @micke

  Har du hört något om NJ satsar på en tredje tränare? Var en hel del prat om de innan säsongen och flera podcasts nämner hur viktigt det kan vara att ha tre tränare i båset. Kanske har du hört något?

  • Mikael Norén skriver:

   Det var ju hett ett tag, men tror nog man inte ansåg sig ha råd med detta till slut, eller vad tror du?

   • Smaltglass skriver:

    Tror detsamma. Hursomhelst så känns det som på förhand att man får ut mer av truppen om tränarna får mer tid med spelarna. Kanske värt att lägga lite extra där istället för på någon 3e lina spelare för att få ut mer av totalen?

    Undrar hur NJ resonerar där, gör inte du? 😉

 2. Åke skriver:

  Jag vet att det är brist på bra centrar i SHL-klass.Vilket gäller hela europa. Sedan var det små marginaler, när VIK var som bäst.De var väl i semi och med lite flyt hade de vunnit SM.Kanske minns fel.
  Bästa laget och störst chans nå SHL är väl Björklöven? Brynäs har inte den mentaliteten,trots sin meriterade spelartrupp?
  Sedan anser jag att VIK har chansen spöa Brynäs.Men helt chanslösa mot Björklöven.
  Djurgården med sitt högmod borde bygga upp laget och fansen från div.1. Jag anser att VIK är bättre inom alla områden.Från ledarstab,styrelse till lagandan inom spelartruppen.
  Bara en simpel fråga.Varför kritiserar ni vissa spelare jäms med fotknölarna.T.ex.Lindelöf och Gershisch? Är ni bara negativt inriktade på vissa spelare och ser inte deras bra insatser?
  Slutligen,jag både tror och är övertygad att nästa säsong når VIK SHL. Det är väl slutmålet i deras treåriga planering?

  • Pelle skriver:

   LIndelöf har ju faktiskt varit än av vik:s bästa backar denna sässong??Lugn och trygg med pucken.ligger ofta rätt i egen zoon och fyller på framåt när det behövs

 3. Åke skriver:

  Ursäkta oklarheten angående spelaren.Den ende spelaren i VIK som håller bra SHL-klass är Topping.Sedan söker Örebro en förstärkning som center och ersättning för Leo Carlsson.
  Maila förfrågan tiil förra sportchefen i ÖHK-nuv.sportchef i VIK,Niklas Eriksson ang.Topping.
  Förmodligen tvetydigt svar som”flera lag i SHL frågar om våra bättre spelare”.
  Personligen är jag emot att värva(förhandla med) spelare ifrån AS mitt under säsongen.
  Mitt tips tyvärr är att Topping representerar ÖHK efter nyår. För ÖHK kommer förstärka laget med en vinge och center.Pengar finns undanlagda för detta,oavsett kostnaden.

  • C skriver:

   Det kommer inte att hända. Det är bara lag på undre halvan som släpper sina stjärnor under säsongen så Örebro får vara hur intresserade de vill. Det är för mycket annat runt om som spelar roll som jag skrev längre ner. Sponsorer, VIK support, och stora allmänheten har swishat till Mingoia tex, ska NJ börja släppa en av lagets bästa spelare då? Knappast eftersom VIK själva satsar mot SHL.

   I slutspelet så är varje extra hemmamatch värd 500.000kr eller mer så det det finns all anledning att satsa även om det inte räcker till uppflyttning den här säsongen.

  • Pelle skriver:

   Det kan mycket väl vara så att din vän som uppenbarligen håller på Örebro retas med dig. VIK har aldrig i modern tid sålt en viktig spelare mitt under säsong. Det är ju inte så att VIK har ett överflöd av centrar heller. När Hutch blev ytterforward så är det snarast så att VIK behöver en center till. Och VIK vet om någon att det är mycket svårt, nästan omöjligt, att hitta bra centrar mitt under säsong. Så det kan aldrig stämma det du påstår. De klubbar som säljer är de som tvingas pga dålig ekonomi som tex Västervik. Dom kallas också VIK. Kanske blivit en förväxling. Du hade ju inte koll på vad spelaren hette, och då antog du att det var Topping, fast du kallade honom för ett annat namn.

  • Pelle skriver:

   Åke, din trovärdighet sjunker när du inte vet vad sportchefen i VIK heter. Niklas Eriksson som du nämner är väl nuvarande sportchef i Örebro.

  • Mr H skriver:

   Haha, Åke.
   Du verkar kunna väldigt mycket. Det enda som kommer att hända är att VIK möjligen tar en spelare från Örebro – inte tvärtom!!

 4. Åke skriver:

  Jag tycker att Västerås gjort det bra hittills.Att de inte går upp efter denns säsong, är väl inte ett misslyckande?
  En fråga kring Topponen.Det ryktas att Örebro är intresserade av honom efter nyår.Kan Västerås bli tvungna att släppa honom,ifall Örebro erbjuder honom spel i SHL?Enligt en vän med insyn i Örebro säger att det är klart.Men kommer inte bli offentligt före dagarna innan juluppehållet. Tråkigt i såfall för både Västerås och Allsvenskan.
  Sedan tror jag att Västerås har stora möjligheter att nå SHL säsongen 24-25.Det finns ju både ekonomiska som publikmässiga underlag till att nå SHL nästa säsong.

  • Pelle skriver:

   Varför skulle förutsättningarna vara bättre nästa år? Såna påståenden har jag aldrig förstått.
   Försvinner Topping så är det kört. Vi såg ju hur det såg ut när han var avstängd. Om VIK ska förlora sina matchvinnare hela tiden så är det ett bevis för att vi spelar i en farmarliga. Då blir vi fast för evigt.

   För det är väl inte Loponen du syftar på med ditt konstiga namn. Han kan dom hellre ta.

   Att förlora Topping skulle vara som om VSK hade sålt Nsabiyumva. Då hade de aldrig gått upp i Allsvenskan. Men de hade förstånd att behålla honom.

  • Pelle skriver:

   Förresten som svar på din fråga så kan aldrig VIK tvingas släppa en spelare mitt under säsong. Det är bara under sommaren det är möjligt för SHL att ta spelare under kontrakt. Så därför är jag skeptisk till ditt påstående, för det skulle betyda att VIK sålt honom frivilligt, vilket skulle vara hål i huvudet när man äntligen hittat en bra spelare.

  • C skriver:

   Vem du än menar så kommer ingen som gör avtryck i VIK nu under säsongen att gå till SHL, det funkar inte så när man har en uttalad satsning inkluderat företagssponsring på över 27 miljoner plus insamlingar till spelare.

   Efter säsongen tappar man oftast toppspelaren om man är kvar i HA och det är lite naturens gång. Alternativet är att vi sponsorer och supportrar slantar upp mer så kan man behålla dem en säsong till som Löven gjort tex.

  • Karsl skriver:

   Vem menar du med Topponen? Topping eller Loponen?

  • Karslandin skriver:

   Vem menar du med Topponen? Topping eller Loponen?

 5. Musse skriver:

  Vilka skitsituationer vi sätter vår målvakt i den första perioden, nu har väl Halonen ändå täppt till käften på alla tvivlare och visat att han är en bra målvakt. Men Bohm…. Börjar i första bytet med en passning i knähöjd som går till icing. Följande tekning förlorar vi klockrent och bara tur att en skymd Halonen räddar. Sen åker han och byter vid ett tillfälle när han är sista man och har pucken och ställer till det… Han ruskade på huvudet åt sig själv i båset ett flertal gånger under kvällen så inte får han många NP + av mig iaf. Hade gärna sett att Hadob’as fått komma in istället för honom vid 4-0.

  • Pelle skriver:

   Ja, Bohm gör väl blandade insatser. Men backbesättningen är nog för tunn för att bänka en så rutinerad back.
   Bytet du pratar om är obegripligt. Han måste ju se pucken som ligger framför honom när han lojt kliver ut i båset. Östman som kommer in är visserligen först på pucken men verkar bli stressad och tappar den och Kalmar får målchans. Jag tror Bohm kommer spela upp sig, jag är mer orolig för Östman, han är väldigt ojämn.

 6. C skriver:

  Nu börjar faktiskt grej efter grej falla på plats. Försvarsspelet sitter mer och mer.

  Inte är Gersich så bra som vi trodde men när en lina har närmast lekstuga så är nog alla 3 i kedjan både bra och påkopplade. Ibland gör spelare bra jobb i det tysta också. Intressant med alla transatlanter och Komarek i de första 2 linorna.

  Tänk er att vi löser ut Engstrand och får någon form av peng tillbaka där. Ser värvar vi en till center som är bra defensivt och lite vassare än Skedung offensivt. Då skulle det här laget se bra ut på allvar.

  Tänkbar ny uppställning.
  Hutch – Komarek – Mingo
  Gersich – Topping – Dimytriw
  Bergman – Ny center – Hellberg
  Kangas – Skedung – Jacobsson

  Extra Hofbauer (ska användas varje match i vissa lägen).

  • J skriver:

   Ja, eller varför inte hutch som tredjecenter och Hellberg eller Jacobsson in som ytter i första? Engstrand är inte på topp men kan mkt väl förbättra sig. Inte mig emot att byta ut honom dock.

 7. HockeyFarsan skriver:

  Trots 8 förluster så är vi bara 6 Poäng efter 2an Brynäs, helt nattsvart är det väl ändå inte? Finns potential som man visar lite till och från, men man är som sagt tunna i truppen och svårt beroende av vissa spelare.

  • Peter skriver:

   tabellen är något haltande. jag skulle räkna in lite konservativt att Brynäs får 3 p i matchen som saknas. då blir det 9 p, Bjröklöven har en match mer där kan vi räkna bort 3p och då är de 6p före VIK. VIK har i allra högsta grad möjlighet att fightas om topplacering innan slutspelet. inget lag kommer vinna alla resterande matcher skulle jag säga. därför är det viktigt att vara påkopplat alltid.

 8. Kalle skriver:

  Ikväll syntes mingoias klass. Kändes mer påskagen och snabbare än tidigare. Tidsfråga innan hutch börjar ösa in poäng. Tycker faktiskt man ser att gersich har kvaliteter även om det inte riktigt stämde för honom. Hade absolut kunnat bli någon poäng där ikväll.

 9. Viiik skriver:

  Engstrand är det klart största orosmoment i VIK. Han spelare för svårt och komplicerat. Tror han överskattar sin förmåga samt att läsa spelet. Tycker han ser ut att vara förbannad hela tiden.

  Han skulle behöva se och lära lite av Hoffbauer. Enkelt och kraftfullt.

  Gersich är klen på pucken, dräller, ser oengagerad ut. Jobbar inte klart situationerna och måste vara försiktigare med pucken. Han hanterar den som en handgranat.

  Tror dock ingen av dem håller tillräcklig klass.
  Här måste något ske, tyvärr.

  Lindelöf och Topping var planens fantaster ikväll.