Lagkoll: Emmerdahls & Fredrikssons formkurvor ger väldig stadga åt backsidan inför direktkvalet mot – Rögle?

Vissa av Rögles backar lär få problem mot några av VIK:s snabbskrinnare som Montpetit. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Hur ser det egentligen ut i laget? Vilka är heta? Vilka kan bättre? Centralen tar här en koll inför direktkvalet mot antingen Rögle eller Vita Hästen:

Så här ställde laget upp senast i Karlskrona:

Kedjor:

79. Montpetit, Brock – 12. Johansson, Fredrik – 91. Frycklund, Mikael

Johansson och Montpetit saknade verkligen Urbas och föreföll ganska timida utan slovenen. Frycklund passar mycket bättre som center. Kanske bättre att byta plats på Frycklund och Johansson om Urbas blir borta?

16. Berg, Jonte – 45. Steen, Oscar – 14. Gråhns, Stefan

Här saknas verkligen en avslutare. Steen har varit lite blek hittills i finalspelet och verkar sakna Williams vid sin sida. Gråhns och Berg gör det väldigt bra, men Steen behöver någon skytt vid sin sida.

80. Davidsson, Eddie – 83. Johner, Dustin – 19. Andersson, Erik

En samspelt enhet som var +10 tillsammans mot KHK. Johner gjorde tre mål i 5-mot-5. Erik och Eddie måste också börja sätta några puckar.

72. Svedlund, Linus – 82. Söderkvist, Marcus – 86. Bromé, Mathias

En energienhet vi inte kan avkräva offensiv av. Ett alternativ kunde vara att plocka in Frycklund som center här för att få igång den store centern och ge lite mer offensiv här. Söderkvist har tidigare i karriären gjort det bra även som ytter.

SAMMANFATTNING FORWARDS: Jämför vi med till exempel Rögles forwards som Smotherman, Connolly, Matson, Deveaux, Jensen och avstängde Lilja är det tyvärr fördel RBK i spets just nu. Någon ny hjälte i VIK måste bara kliva fram som målskytt. Om Urbas kommer tillbaka eller ej kan bli helt avgörande för hur serien går. Kanske kan Lantosi, Mastomäki eller Lukas Zetteberg vara jokrar att kasta in för att försöka lätta på måltorkan?

200 matcher för Emmerdahl i VIK.

Emmerdahl förtjänar en blomma för sitt spel på sistone tillsammans med Fredriksson. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Backpar

58. Emmerdahl, Jonas – 55. Fredriksson, Simon

– Båda har växt ut ordentligt och verkar gillar att spela tillsammans. Kanske kommer äntligen Emmerdahl bli mer beslutsam offensivt och utnyttja speeden i anfallszon. Fredriksson går från klarhet till klarhet.

62. Jacobsson, Robin – 7. Angell, Nicholas

– Toppbackarna har gjort det mycket bra generellt. Angell måste avlasta skottsvaga forwards och lira mycket 4:e forward.

20. Jonsson, Johan – 44. Helmersson, Per

– Det strävsamma paret låg bakom 1-0-målet senast. Har generellt sett gjort det väldigt bra tillsammans. Inte snabbast i stan, men löser saker bra.

SAMMANFATTNING BACKAR: Här är det hur solitt som helst nu. Fredriksson och Emmerdahl är kraftigt på uppgång, vilket kommer lyfta lagets bakre regioner än mer. Rögle har inga spetsar som Angell & Jacobsson då exempelvis Vernace halvfloppat.

Fördel VIK på backsidan. Bibic-bröderna och Lilja lär få problem mot VIK:s fortkörare Montpetit, Andersson och Berg plus Freddan Johansson såklart.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://36.media.tumblr.com/7ba3c243209f3e54f51da10ffdd13130/tumblr_ncjt5lpMAE1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

  1. Freddan

    Ingen mening nu då det är det har laget som gäller, men ändå svårt att förstå om inte NJ såg bristen på bredd avseende de kreativa spelarna. Skadeutfallet under finalen kunde ju mycket väl blivit värre än så här.

    Men kanske var det så att man inte råd att ta in riktig spets. Även spelare klassen under hade varit en tillgång i detta läge.

  2. knekten

    Hoppas VIK får möta Vita Hästen istället för Rögle. Avgörs ikväll. Blir det mot Rögle är det fördel Rögle 60-40, men blir det mot Vita Hästen är det 70-30 för VIK. Så det så, mina högst personliga siffror.

Tweets

Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en "lugn" lirare med stort tålamod - men slår sedan till ko… https://t.co/37lXOW1caF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto