Lasse Johansson och defensiven glänste åter då Västerås lyckades slå starkt Karlskoga och knep tredjeplatsen

2 svar

 1. Malmöbo skriver:

  Bofors måste vara det bästa laget på att stressa sönder andra lags spel. De fick VIK att kämpa i egen zon och sedan bara lägga ut pucken för att byta, under minst 2/3 delar av matchen.
  Men de fick också kämpa vid sargerna och de kom inte in i många bra lägen.
  Så konstigt nog kändes det tryggt igår, trots att det bara stod 1-0 länge, länge. Det var bara när kommentatorerna på Hockyallsvenskan.se skrek mål, som jag trodde att det var mål. Synd att de inte visade det i repris. Men Bofors måltorka är total 🙂

  Hade förövrigt tippat 2-0, 3-0 och 4-0.

  Som väl är, är Leksand inte lika ettriga som Bofors, så det blir nog mer spel på lördag.
  Tycker att det är bra om det inte sker några förändringar i laget (nåja, Bergkvist kan bytas mot Sam i förstalinan, för det är samspelet Fornataro – Lundbohm som är det viktigaste). Tafligheten hos många igår, måste tillskrivas Bofors skickliga forechecking.

 2. Läktarplats skriver:

  Micke – Bra reportage och analys. Matchen var fängslande från första nersläpp ända tills Leisenring i slutminuterna lobbade in 2;an. Så fängslande så att inte en enda runt mig i publikhavet knappade på mobilerna då pucken var i spel, inte allt för ovanligt annars. Ändå hade jag för egen del inte hjärtat i halsgropen för det kändes som det var en så’n där magisk kväll då VIK skulle se till att det gick deras väg. Alla hjälptes åt, backarna agerade tuffa säkerhetsvakter, forwards högg och störde alla BIK;s uppspel (faktiskt även då BIK fick ett PP, då VIK lyckades röva pucken i BIK-zonen) och Lasse var tät!
  Nu får vi hålla tummarna att Fagervalls magiska trollspö har sin kraft kvar säsongen ut. För egen del så tror jag inte han ska röra om allt för mycket i linerna. Så i vilken line ska Marklund in då han kommer tillbaks? I 1a för att få upp farten? Eller i 2a för att för att få igång den linan? Eller bredvid ”kloke” Frycklund som behöver en partner som förvaltar hans underbara passningar bättre?