Leitners exit inget ovanligt under NJ:s VIK med hög spelaromsättning

Niklas Johansson har gjort lite bättre resultat än vad Leif Rohlin mäktade med, om ni minns Centralens granskning från i somras. NJ har dock på vägen haft betydligt större spelaromsättning än sin företrädare med fler floppar per värvning.

Så att Leitner och Strandberg fick lämna borde inte vara någon överraskning. Det ingår nog helt enkelt i NJ:s kynne att inte vara rädd för att testa (och dumpa) spelare. NJ har ju tidigare sagt att han inte tror spelare är så känsliga för stor omsättning av lagkamrater.

Sedan är det nog lite av en ursäkt att fokusera på att Leitner var så otränad. Om han var så bra hade väl han åtminstone gjort några vassa och energiska byten innan orken tog slut. Men det såg vi tyvärr inget av.

Istället borde fokus vara på lärdomarna av sådana här felsatsningar och därmed minska risken att spelare och agenter börjar fundera vilket kan försvåra framtida rekryteringar.

För något bör VIK nog göra annorlunda för att undvika de årliga playoff-flopparna. En bra start är att minska antalet floppvärvningar.

Men till syvende och sist handlar det om resultat och där har NJ bra poängsnitt i serien. Det förtjänar NJ beröm för, även om sagt något troligen måste göras annorlunda för VIK ska börja producera när det gäller.

***

Men ingen panik.

Skulle inte förvåna om NJ AHL-kryddar laget i augusti/september som han så framgångsrikt gjorde första svängarna med McGrath (kom 17:e september 2010), Fornataro (kom den 18:e september 2012) och Luca Caputi (kom 31:a augusti 2013).

Att ha luckor i laget och (förhoppningsvis) i budgeten skadar inte då potentiella klasspelare gallras från NHL-campsen.

1 svar

  1. Jeppe skriver:

    Alltså, inte tror jag att man ”borde” kunna gå in och hänga med ett par byten öven fast man ligger långt efter rent fysiskt..? Eller har jag fel där? Allsvenskan är ju väldigt snabb… Och är man dåligt förberedd fysiskt så måste man ju redan där ha gett sig själv väldigt dåliga förutsättningar för att anpassa sig till större isytor…