Lite mer Fredda Johansson: ”Hade mest tid och bäst stäm med Urbas” & scout om David Goodwin i SHL-satsningens Oskarshamn

Fredrik Johansson har lirat med många profiler, men kaptenen håller mångsidige kraftpaketet Jan Urbas som den bäste kedjekamraten. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Bloggen intervjuade nyligen kapten Fredda Johansson och här kommer lite mer snack med No. 12, vars tröja bör upp i taket sen.

– Paananens styrka som coach är att han ser alla i gruppen, och även ser människan bakom hockeyspelaren, menar Fredda. Tilläggas bör att hans ögon snabbt kan bli riktigt jäkla svarta…

Du som haft många ledare i VIK genom åren, hur skiljer sig Zäta och Paananen, få ledare har ju haft så mycket framgångar på så kort tid som de?

– Det märkbara som jag tycker skiljer Zäta från andra i hans roll är att han är väldigt avslappnad. Samma som Paananen, att Zäta ser inte bara hockeyspelaren utan personen bakom också.

– Tycker att de två med Lasse (Ivarsson) jobbar bra tillsammans. Gemensamt för allihop utöver redan nämnt är att deras ”on/off” knapp är tydlig.

Hur skulle du vilja beskriva lagets spelidé nuförtiden, jämfört med tidigare?

– Svårt att svara på, men försvaret är grunden och att vara tajta där är viktigt. Dock lösare tyglar med puck under Paananen och offensivt, men med ett ramverk som hjälpmedel även där.

Vad är hemligheten bakom att din skridskoåkning ser evigt ung ut?

– Förutom lagets träning lägger jag mycket tid på cykeln och rörlighet. Jag hoppas jag kan hänga med i år också.

Till sist, du har ju haft oerhört många kedjekamrater i VIK, vilken har du gillat mest?

– Jag har faktiskt inte spelat speciellt länge med någon i dagens trupp, längsta är nog Benker, ungefär en dryg halv säsong. Tyckte att vi fann varandra snabbt på isen.

– Den jag spelat flest matcher i samma line som med bra stäm under VIK-tiden är Jan Urbas. Jag tycker att det går snabbt att anpassa sig med kedjekamrater om man har ett liknande tänk ute på isen, att man ser ungefär samma saker.

– Sen är det förstås också viktigt att man gör varandra bättre, att man har olika styrkor. Så att man kompletterar varandra, säger kaptenen avslutningsvis.

Kära minnen med Jan Urbas. FOTO: RUNE ÅHLÉN

***

Oskarshamn har sedan tidigare värvat forwarden David Goodwin in sin intressanta SHL-satsning. (För den som vill lyssna på en kul och intressant kvalitetspodd om den satsningen rekommenderas Ickedickedoa-podden).

Goodwin har lirat två säsonger för Saipa, i den ibland faktiskt lite svårbedömda finska ligan, VIK-fansen minns Ville Korhonen, samtidigt har såklart jättemånga bra spelare kommit därifrån.

– Goodwin är en talangfull spelare med bra fötter som är smart på isen, säger en NHL-meriterad scout till bloggen. Frågetecknet med honom är hur han kommer klara av att tävla mot starkare backar.

1 svar

  1. Bozo skriver:

    Hur hade det gått om Urbas fått vara hel första säsongen här? Gått bra i Tyskland, men skulle nog inte vara omöjlig att få hit en vacker dag.