Liten avstämning med Zäta om backjakten: ”Väntar även in besked från styrelsen vilken peng jag har”

Patrik Zetterberg måste vara bra även på pussel. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

– Vi kikar brett, jag väntar även in besked från styrelsen vilken peng jag har att röra mig med, säger Zäta till bloggen om jakten på Josef Ingmans ersättare.

– Jag har dialogen igång med några spelare, både svenska och importer, men så klart en ganska tuff sits att komma in nu och söka spets.

– Helst vill vi en högerfattad back med offensiva kvaliteter, men vi måste även tänka bredare än så, hellre en bra back än en som har högerfattning, säger Zäta, som redan kommit långt i att samla referenser på tänkbara nyförvärv och vissa favoriter ska redan ha utkristalliserat sig.

***

Intressant att Zäta nämner svenska spelare då det inte finns särskilt många sådana lediga, åtminstone inte rightare. Oskar Drugge och Alexander Deilert ska vara klara för AIK/Björklöven, så dessa kan vi räkna bort.

Mathias Porseland kan vara en högerfattad back kanske på listan, 33-åringen är skottglad, skjuter hårt och ganska rörlig, men ojämn och träffar inte mål så ofta. Vad jag tror är VIK också kanske mer sugna på något yngre spelare som är lite mer formbara.

Filip Westerlund är som tidigare nämnt en annan högerfattad back, men bara 20 år och kanske väl ung?

Vilka fler tänkbara svenska spelare kan finns där ute?

***

En annan back som bloggen nämnt tidigare är Jérôme Leduc, 26, som får goda vitsord från Österrike. En fördel där kan vara att enligt uppgifter ska Leduc inte vara speciellt dyr, av någon anledning.

Det verkar för övrigt kunna skilja i priser ganska rejält trots att spelare ser likvärdiga ut på pappret…

6 svar

 1. Pelle skriver:

  Leduc, där hittade du rätt.
  Måtte han stanna nu. Har bra meriter.

 2. Peter skriver:

  Finns det en anledning att Drugge fortfarande visas som rykte på eliteprospects och han inte heller finns med i AIK’s laguppställning? Rykte publicerades ju i juni.
  Vad blir av Ingman när en del tyder på att Söderström kommer bli utlånad till Brynäs?

  • Mikael Norén skriver:

   Hej Peter, ursäkta sent svar. Enligt mina källor är Drugge helt klar för AIK. Han kanske stämplar ju just nu vilket gör att de drar ut på det. Bra fråga angående vad som händer med Ingman om Söderström kommer tillbaka. Jag skulle inte våga satsa pengar på att han är välkommen till VIK…

 3. Bozo skriver:

  Jag har aldrig sett ett reportage i svensk media hur de interna transferreglerna ser ut i de europeiska ligorna i jämförelse med Sverige. Vet att många ligor är stängda, men hur ser de ut i de öppna? Känns exvis märkligt att HA ska drabbas för att Sverige skrivit ett sådant avtal med NHL som det nuvarande.

  • Mikael Norén skriver:

   Bra fråga Bozo. De flesta andraligor är ju väldigt svaga i Europa, förutom i Tyskland och Schweiz som dessutom inte är stängda. Är ju värt att kolla. Återkommer

   • Bozo skriver:

    Intressant om 2:a divisions lagen behandlas som farmarlag även där och ska släppa spelare under kontrakt så sent utan förhandling.