Lite om Angell och en snabb överblick av behoven i VIK-truppen

Sist Nick var i Västerås verkade han ju falla för stan. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt MrMadhawk.se är VIK ”tokpå” Nick Angell. Backen gjorde stor succé inledningsvis i Karlskrona. Centralen har samlat på sig några fanröster nerifrån Blekinge om den offensiva toppbacken:

”Jäkligt bra lirare men en diva av rang. Blev lite smårund på slutet. Oj, vad bitter jag låter men vad jag förstår så var han stjärnan, vilket han också ”var” och övriga kände sig åsidosatta. Å andra sidan var han värvad som en ”stjärna” till skillnad mot övriga.”

”Som Bengtzén sa så har vi inte råd att behålla honom. Hans värde har stigit trots sin ålder. ”

”Han gjorde tyvärr mer skada än nytta i playoff men jag ska inte klaga, grym säsong i övrigt.”

***

Ömsom vin ömsom vatten alltså från KHK-fanset. Men lite kan det ju vara så att när en lirare lämnar ett lag blir de gamla fansen putt och ser det negativa stort.

***

Hoppas verkligen NJ kör ”Skellefteå-strategin” som MrMadhawk.se kallade det. Dvs. att man har några riktigt dyra toppar, sedan några hyfsat betalda och sedan några riktigt billiga i resten, med fördel juniorer.

Landar man Angell kanske man bara har råd med en riktigt bra back till. Låt så vara och lita på de unga och ”chansa” på att de blommar ut.

Chansa kan man ju också göra genom att värva in en massa halvdyra medelmåttor och hoppas att de ska blomma, men då känns ”Skellefteå-strategin” trevligare va?

***

Så här skulle laget se ut med Angell:

Forwards

Williams – McGrath – MrX1

MrX2 – Fornataro – MrX3

Bromé – Mr X4 – Mastomäki

MrX5– Frycklund – Weiskog/Svedlund/Oscar Petterson

Kommentar: Behövs lekkamrater till Fornataro, en tredjecenter och någon tung spelskicklig powerforward lik Caputi till förstakedjan. Vi får hoppas att Marcus Jonsson kan fortsätta i fjärdekedjan.

Backar

(Angell)Mr X6

Mitell – Söderkvist

Emmerdahl – Larsson/Linnarud

Kommentar: Om man kallt räknar med att Linnarud och Larsson är redo kanske det räcker med att behålla någon av Helmersson/Lindh/J Jonsson för tyngdens skull plus att värva någon riktig topp till för att backsidan ska vara komplett.

***

Apropå att man kan göra fynd i lite sämre ligor så hade jag kontakt med DEL2-supportern Ralf Leising om en trio som formligen öste in poäng i DEL2, den tyska andraligan. Där har succéspelare som Jeremy Williams, Dustin Johner, Brady Leisenring, Kevin Kapstad och Josh MacNevin tidigare hämtats ifrån.

I år gjorde Harrison Reed, Max Campbell och Shawn Weller närmare två poäng/match i den ligan. Så här säger Ralf om dem:

”Det är lite svårt att säga vem som är bäst av dessa spelare. Weller kan på egen hand avgöra matcher. Han är ett verkligt hot i slottet. Men, hur galet det än kan låta, hade han sina upp-och nedgångar.

Reed är en naturlig målskytt. Han agerar iskallt runt på nätet och behöver inte många chanser att göra mål. Men han skulle inte få samma effekt utan hans kedjekamrat Max Campbell!

Campbell är playmakern och hjärnan i Crimmitschaus anfall. Mycket kreativ, bra arbetsmoral och kan göra mål själv också och är dessutom är en bra backchecker. Campbell har hela paketet. Så bland dessa är Campbell för mig den helt klart den bästa.”

***

Kanske VIK kan hitta en lekkamrat till Fornataro i Max Campbell? Fornataro behöver någon som kan ta defensivt ansvar vilket Campbell alltså ska göra.

Det gick ju också bra senast VIK värvade från Crimmitschau Eispiraten…

5 svar

 1. Aahlstroem skriver:

  Williams – McGrath – X

  X (Marklund) – Fornataro – X

  Bromé – Johansson – Frycklund

  Weiskog/Mastomäki – Söderqvist – Jonsson

  Svedlund/Oscar Petterson

  X(Angell) – X

  Mitell – Emmerdahl

  X – Larsson/Linnarud

 2. Mikael Norén skriver:

  Dennis – Om Mårtensson går till SHL, så borde väl Jonsson göra det? Liknande egenskaper bara att Messy är snabbare. —
  Bonzon – Gäller att Freddan J steppar upp ordentligt då och jobbar in i skiten. Har ju förmågor helt klart. Vill hellre se Söderkvist som back. —
  SteffNo – Chansning är kanske fel ord. Men tror man har valet att antingen satsa på några få riktigt dyra toppar med bredda av juniorer/yngre eller en bredd med typ sju varianter av Legein. Tror inte man kan värva typ fyra Angell och tre Williams oavsett hur hårt sälj jobbar…

 3. SteffNo skriver:

  Är det verkligen läge att chansa denna säsong? Nej, se till att marknadsavdelningen jobbar 24/7 och gå all in, att gå upp i år är ett måste känns det som.

 4. Bonzon skriver:

  Någonting sånt här skulle göra mig nöjd…(förutsatt att Frycklund får fart grejorna)

  Williams – McGrath – MrX1

  MrX2 – Fornataro – F.Johansson

  Bromé – Frycklund – McArdle

  Mastomäki/Jonsson – Söderkvist – Weiskog/Svedlund/Petterson

 5. Dennis skriver:

  Har ni gett upp hoppet om Messy?