Lite tristess med med samma gamla trötta brister då VIK föll mot AIK som på allvar dras in i kamp om slutspel

Det är helt enkelt för dåligt för att vara VIK. ARKIVFOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det räckte inte för VIK att bara spela bra hockey i ungefär halva matchen, att backar fortsatte vara rent ut sagt dåliga och tänkta målskyttar fortsatte choka rejält på söndagen. Detta då AIK vann med 3-2 på Hovet.

Men VIK körde faktiskt över AIK i första perioden. Bloggen räknande till hela 10-2 i bra lägen för VIK. Men Karlsson, Zetterberg Bergman, Younan, Marklund och Jesper Johansson brände alla lägen. Choke som man säger i Nordamerika.

Istället 1-0 AIK på deras första skott på mål efter 15.01. Detta efter nytt mjukt backspel av Younan, som så lätt lät sig gå på en enkel åkriktningsändring av Jacob Svensson, men även lite väl enkelt insläppt av annars vassa Myrenberg på första stolpen med en enkel backhand.

Ombytta roller i andra perioden då AIK körde över VIK. Chanserna var 11-4 till AIK. 2-0 kom efter nytt svagt och passivt backspel av Younan där en defensivback som Windlert tilläts se ut som Bobby Orr av VIK:s mjuka försvarare efter 31.00.

Sedan missade domaren en onödig och ful interference av Max Lindholm på Jesper Johansson. I samma moment var Johan Johnsson smart och kastade sig in i sargen då Fredrik Johansson skulle markera. I efterföljande PP stod Jimmie Jansson och sov då AIK snyggt vinklade in 3-0 efter 32.36.

Myrenberg räddade sedan ett uselt VIK i andra perioden. VIK fick något PP men man kan verkligen inte vinna tekningar då. Och otroligt att VIK alltid får så svårt med bytena i andra perioden.

VIK var relativt usla in i tredje också. Men efter att Marklund gjort ett bra inbryt kunde en aktiv Iacobellis göra sitt första mål i VIK fram till 3-1 i matchminut 48. 3-2 ganska omgående av Marklund, men sedan höll VIK för dålig klass för att göra något mer mål.

SAMMANFATTNING

Samma mediokra VIK som bara fläckvis förmådde anstränga sig och få ihop passningar och försvarssel. Till råga på allt åkte Simon Edvinsson på en förkylning (ska ej vara corona påstås det) och missade matchen. Och återstående backar gladde verkligen inte den här matchen heller.

VIK har ju valt denna väg nu att låta samma backar loja runt på detta vis. Här är resultatet. Så här blir det när det inte finns något ansvarsutkrävande.

Och på forwardssidan måste helt enkelt tänkta målskyttar som Lukas Zetterberg, Alexander Lunsjö och Sebastian Benker vara bättre. Rakt upp och ner är det för dåligt.

Tänkte toppcentern Daniel Öhrn försöker, men är alldeles för anonym och spelar sig längre och längre ifrån ett bra kontrakt någonstans 2021-2022. Filip Karlsson försöker också men ingen spets hittills.

Vi får hoppas att åtgärder snart tas för att vi ska slippa få se så här många och långa mediokra och mjuka segment av detta ishockeylag. Finns inte mycket att skriva om som redan har gjorts…

PUCKLIGAN

5 Jesper Myrenberg

4 Marcus Bergman

3 William Wikman

2 Sam Marklund

1 Steven Iacobellis

13 svar

 1. Mathias skriver:

  6 poäng av 33 möjliga mot topp 6 motstånd.. just sayin’

 2. örnen skriver:

  AIK har spelat 5 matcher på 10 dagar och dom flyger fram på isen snurrar upp vikare på läktaren så värdelöst uddlösa VIK va .
  En sak jag undrat över under i flera år tid är att när man gör intervjuer med gamla spelare som spelat i vik och allsvenskan så är de något som står ut i minna öron/ögon och det är i SHL där är det bättre Fysträning säger 10-10 spelare i deras interjuver hur i helvete kan detta va sant när man strävar efter att ta sig till SHL ses efter ses .

  om man kollar PP så skulle de lära sig av conny S ner med pucken bakom målet där ska den utgå från AIK spelarna ska ha sina ansikten mot sitt eget mål en ska stå och gröta framför målvakten och sen ska de passas kort passningar där backarna då och då glida ner till teknings punkten och smälla av slagskott. jag blir så trött på att man letar Z eller Jansson på blå med 30m passningar det går för långsamt och är helt sönderlästa PP.

  P zetterberg börjar kännas som en belastning för vik där han inte hittat rätt i värvningar de senaste 2 ses . ok han hitta Jerome Leduc enda spelaren som stuckit ut i vik sedan Kalle Östman, Jonas Liwing , Samuel Ersson. men då hade kalle en hel ses i div 1 att hitta sitt spel i Vik .

  vik värvar ju inte målskyttar utan utfyllnads spelare ses efter ses. samt värvar man bara karaktärs spelare som ska rätta sig i leden och spela exakt som vik satt i system . vi har sätt att de går inte att spela så en hel ses . ska man värva då värvar man 2-3 erfarna målsprutor sen kan man ha 2 kedjor med utfyllnads spelare enkelt . nä man får fan börja se om sitt hus och lägga budgeten på en ren första femma sedan värva utfyllnads spelare som kan blomma ut !

 3. Jan Malmberg skriver:

  Håller med VIKarn om dom inte har skills att ta sig ur egen zon måste dom spela enkelt, man vet att när dom börjar försöka spela runt i egen zon norpar motståndarna pucken
  Det händer gång på gång när ska dom lära sig läxan?????????

 4. Musse skriver:

  Det är nog dags att splittra fjärdelinan nu och flytta upp Bergman i en offensivare roll. Har de senaste matcherna börjat visa sitt gamla jag.

 5. VIKarn skriver:

  Nått som jag har reagerat på på senare tid är spelet i egen zon.
  När man har pucken i egen zon, så ska man hålla på å passa till varandra, ca 5-7 passningar, ofta små vickningar bara.
  Inte sällan tappar man pucken, varpå motståndarna får målchans.
  Är detta ett sätt att spela som Pannan är nöjd med??
  Såg nån match med Leksand i helgen, när de hade pucken i egen zon va det en passning, sedan ut ur zonen snabbt, till någon i fart som åker mot offensiv zon.
  Nästa gång du intervjuar Pannan, kan du väl höra om han gillar detta passande i den egna zonen.

 6. Musse skriver:

  Började matchen med fart och en attityd vi inte sett på länge, skapar massor men oj så taffliga avslut!
  När sen Younan är ofattbart loj och åker och köper korv vid 1-0 och vi får ett pp med oss i slutet så rasar plötsligt allt. Det här måste ha varit Zetterbergs sämsta match någonsin? Har massor med chanspassningar bakom ryggen, missar pucken när han ska skjuta en handledare i pp, åker med lojt när AIK får göra 2-0. Det här duger inte för en spelare som är gjuten i förstalinan och som man hela tiden försöker ge ny omgivning.
  Det positiva var att Marklund och Iacobellis tog kliv framåt och attityden första 15 minuterna. Ett par mål där och det hade blivit en annan match.

 7. Gurkan skriver:

  Coach satsar på nytt första backpar i Jansson/Younan, de loggar över 22 min bägge idag, är inne på alla tre bakåt, delaktiga till 2-3 målet iallafall, tyvärr ingen succe direkt. Younan verkar sakna Lundgren nåt hysteriskt, de såg ju bra ut ihop. Jansson tycker jag har funkat bra med Calle, inte med Berglund o nu Younan. Så kanske Younan ska ha nån super defensiv som August bredvid sig, Vad har vi då kvar…blir dock inte klok på Åkerström o Berglund… Tyvärr Berglund, du har det jobbigt, vågar inte mycket och slänger iväg pucken, idag när Berglund fick pucken med kontroll i egen zon och hela laget lyfter och han kan sätta den framåt så lägger han ner den med en backhand via sargen bakom eget mål där bara en AIKare är kvar…sååå jobbigt att se…förstår inte… Edvinsson var en fröjd att se i fredags, kanske para ihop honom med Åkerström då som behöver ett lyft…

 8. Lson skriver:

  VIK har byggt in ett stort problem i organisationen. Det går inte att ha pappa och son i samma lag på denna nivå. Speciellt inte när spelaren håller för låg klass. Det är ju inte Peter Forsberg vi pratar om.
  Klarar verkligen Pannanen och Ivarsson stå emot trycket från Zäta Sr. VIK:s största problem nu är att PP totalt havererat. Hur många chanser ska #28 få i PP? Han har dessutom stora problem i hemjobbet. Drog på sig en onödig utvisning i PP pga för svag hemåt.
  Även #23 är alldeles för vek. Pinsamt dålig på denna nivån.
  Vilka tycker bloggen förtjänar ett nytt kontrakt nästa säsong sett till prestation än så länge?

  • Mikael Norén skriver:

   Lson, inte många alls. Bättre analysera det mer efter säsongen. Men behövs ju en riktig förstakedja och backar som inte tycker synd om sig själva till att börja. Sen alltid svårt då man inte riktigt vet vad olika breddspelare kostar.

  • Kalle skriver:

   Så tråkigt att se många spelare som inte bjuder till. Väldigt ängsligt på många håll. Inte minst nr 23.. förutom den första perioden såg det ut som de flesta inte ville vara där. Dock plus till Marklund och iacobellis. Har tidigare varit mycket tveksam till sistnämnde herre. Men idag var han en av få som visade vilja.

 9. Ismannen skriver:

  Vik där man som ” toppspelare ” får chans efter chans oavsett hur man presterar. Det är ju dumt att låta någon annan förmåga få chansen, den kan ju prestera bättre än våra ” toppspelare” .

 10. Jan Malmberg skriver:

  USELT var ordet. Spelarna borde skämmas. Som kommentatorn sa AIK körde över VIK i andra perioden men dom är ju sämst av alla lag i ligan i andra perioden
  Taskigt att inte ställa upp för Myrenberg, den enda som kan få godkänt!🥌Det här är HOCKEY inte Curling, man måste vara skärpt i ALLA perioder!!!!

 11. Hank skriver:

  Lundgren bakis måste gå över snart. Idag släppte mv in för enkla mål och då vinner man inga matcher när man bara mäktar med 2 framåt.