Lundbohm, Frycklund och Weiskog efter Malmösegern: “Jag känner verkligen glädjen till hockeyn”

Centralen fick utbyta några ord med Dave Lundbohm, Mikael Frycklund och Kevin Weiskog efter gårdagens uppvisning under de första 30 minuterna mot Malmö.

***

Dave Lundbohm gjorde tre mål och var enligt uppgift även bäst i slutet av säsongerna i Växjö.

Dave, vi är så imponerade av din karaktär efter en orolig tid här i Västerås. Laget verkar komma samman mer och mer, är det kanske lite av en Växjö-känsla som utvecklas?

– Jag håller med, det ser bra just nu med fem segrar i rad, men vi är fortfarande långt ifrån topp tre. Laget är fokuserat och det är mycket viktigt för oss att få till bra starter. Vi verkar spela bättre med bra första 10 minuter av första perioden.

Tror du att det är viktigt att hålla kedjorna intakta nu? Hur skulle du beskriva Kenneth och Matt som kedjekamrater?

– Jag tror det, jag sa till Matt och Kenneth att måste vi spela som en förstakedja och få de andra kedjorna att följa. Och vi gjorde ett bra jobb med det igår kväll, förhoppningsvis kan vi fortsätta. Jag tror inte att vi ska ändra på något när vi vinner fem i rad. Vi behöver bara arbeta på power play.

Kan du nämna det viktigaste för att power play ska fungera bättre än mot Malmö?

– Det är svårt att säga. Många gånger är det bra men igår med så många och så många i rad är det är svårt att pinpointa problemet. Vi kommer att arbeta med det och nästa match kommer det att bli bättre, vi har många skickliga spelare.

Jag minns när jag talade med dig tidigare om framgångarna i Växjö, då du sa något i stil med att ni gick in i en “bubbla” och ingenting fick störa laget där. Är det något du predikar nu som veteranstjärna i VIK? Kan du se några likheter med Växjö?

– Ja, jag försökte efterlikna och förmedla en del av det där Växjötänket efter matchen ikväll. Jag ser det här laget fokuserat och jag tror stora saker kommer. Vi måste komma topp tre, om vi vill ha en verklig chans att gå upp. I Växjö var vi tidigt klara för topp-3. Här behöver vi fortfarande göra några bra matcher för att nå topp-3.

– Vårt lag har en vinnande trend nu och vi har den bästa målvakten som vi även hade i Växjö. Vi har även många forwards som kan kliva fram och vara heta i olika matcher.

En annan likhet är att det finns en hel del nordamerikanska spelare  i VIK som i Växjö när ni gick upp. Är det viktigt vid sidan av isen?

– Det är inte en stor sak för mig, jag hänger med många svenskar på fritiden. Jag tror att det hjälper för prestationen på isen om man kan kommunicera bättre med fler killar. Också att vi kan prata om situationer. Vi är alla i samma båt, säger Dave Lundbohm avslutningsvis.

***

Unge Mikael Frycklund var också framåt mot Malmö. (FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG)

Mikael, det har verkligen lossnat för dig ser det ut som. Hur upplevde du matchen? Det ser ut som du fått otrolig fart på skridskorna, har du hårdtränat just på farten? Du ser mer och mer ut som Patrik Berglund…

– Ja, det har lossnat ordentligt, kanske inte poängmässigt men jag känner verkligen glädjen till hockeyn, menar Mikael.

– Jag tycker vi gör en bra match mot Malmö. Vi äger verkligen matchen från första start och skotten talar för sig. Kul också att vi fortsätter vara duktiga i offensiven och gör fyra framåt. Men ändå finns det lite mer att kräma ut.

– För egen del så går det bra och jag känner att alla spärrar har släppt. Jag kör helt enkelt bara på och tänker inte så mycket.

– Min skridskoåkning utvecklas hela tiden känner jag och det har synts nu på slutet. Tack för jämförelsen med “Bulan” och håll tummarna för slutracet här nu, en unik möjlighet har vi, säger Mikael avslutningsvis.

***

Kevin Weiskog (bilden) fick göra sin första match på länge sedan Eric Johansson insjuknat.

Hur upplevde du matchen Kevin?

– Jag tyckte vi var klart bättre i första perioden och 15 min utav andra. Sen i sista står det och väger lite med några halvchanser åt båda hållen. Stabil seger till slut.

Har du gått som center förut? Du vann ju nästan alla tekningar! Brukar du teka?

– Ja, jag har gått som center förut men det var några år sedan. Haha, ja, de gick faktiskt överraskande bra på tekningarna. Brukar inte teka annars men det löste sig ju ändå, säger Kevin avslutningsvis.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:88:"a:1:{i:0;a:3:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:261:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";i:0;s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"303958870223622146";s:5:"pDate";s:19:"2013-02-19 21:06:56";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:62:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/02/RL_4754.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. VIKPelle

    Jag undrar hur det är med Lundbohms och Eric Johanssons svenskkunskaper. De är ju båda svenskättlingar och har bott i Sverige några år. De borde väl rimligtvis kunna rätt mycket svenska, eller?

Tweets

Fredrik Angebrand - Avatar_Hawkmoon_Fredrik Angebrand

@VIKFanCentral Ska bli intressant att se om spelskickligheten lyser igenom nu med nya lagbygget. Har saknat förmåga… https://t.co/bm6wIeNUOy

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en “lugn” lirare med stort tålamod – men slår sedan till ko… https://t.co/C4H5dQa2sm

SvaraRetweetFavorit
Niclas Gustafsson - AvatarnisselovuddNiclas Gustafsson

@Rexxius @VIKFanCentral Tror inte JG hade signat med Vik om han inte vill spela där !

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

Videokoll: Svenssons poäng i Tingsryd skvallrar om ännu en "lugn" lirare med stort tålamod - men slår sedan till ko… https://t.co/37lXOW1caF

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto