Mårtensson blir kvar som ny #25: ”Hade inte VIK velat ha Viktor kvar hade vi inte ens försökt”

Via en presskonferens på Sigurdsgatan 25 blev det klart att en nerbantad Viktor Mårtensson blir kvar i VIK tack vare en storstilad insats av Sigurdsgatan 25, Ramirent, VIK Support och alla fans som stöttat. Centralen kontaktade Niklas Koivisto på VIK Hockey Support:

Hur skulle du vilja beskriva de senaste veckorna sedan insamligen inriktades på att behålla Viktor Mårtensson?

– Det har varit några riktigt svettiga veckor den senaste tiden. Folk vet ju inte att vi samtliga har vanliga jobb att ta hand om samt familjer. Man känner att man är helt slut just nu, säger Niklas.

– Vi har tagit mycket lärdom av detta, vilket vi tar med oss. Supporterspelaren dör inte här utan nu vet alla att vi finns.

Hur har ni resonerat kring att satsa på just Viktor?

– Viktor är en person/spelare som betytt mycket för laget. Han är öppen och tar hand om nya spelare och han är en riktigt stor pådrivare på träningar och han står upp för lagkamrater och klubben. Lyckan från sponsorer, fans och klubb säger väl en hel del om Viktors populäritet.

– Många har ju åsikter och tror vi styr på några få personer men så är ju inte fallet. Vi har en mycket bra dialog med klubben och är ärliga mot varandra och hade inte VIK velat haft Viktor kvar, nä då hade vi inte ens försökt. Väldigt enkelt.

– Sen är det Viktor nu som ska visa oss att vi kommer få se en riktigt bra Viktor i år och det är Jocke/Jens som bestämmer allt detta, ingen annan, klargör Niklas.

– Han är inte en Little/Fleury eller liknande, men folk måste också förstå att det är mycket stor löneskillnad. Tyvärr lever många i en fantasivärld där vi kan plocka in vad som helst.

Hur ser du på framtiden nu?

– Efter två säsonger med goda resultat och en ljus framtid framför oss så känner i alla fall jag att folk ska ha tålamod och förtroende för klubben, det kan bli en rolig vinter.

Lärdomen av detta är att det verkar lättare att få fans och företag att sponsra då man får ett namn och ansikte på vem man ska stötta, i det här fallet Viktor. Vore det inte bra om ni nu direkt hårdlanserar en ny kampanj för att få in pengar till en toppspelare, kanske en center redan till i höst? För att utnyttja draget och att utnyttja det faktum att man just letar precis efter en toppcenter, så kanske en ny insamling skulle kunna ta fart då man har ett glasklart mål…

– Självklart vill vi hålla lågan vid liv, men vi har många projekt runt Supporterspelaren just nu som måste landa först. Positiv och negativ kritik som ändå varit konstruktiv har vi tagit till oss, säger Niklas avslutningsvis.

***

Nu har Sigurdsgatan 25, Ramirent, VIK Support och många fans visat vad man kan göra tillsammans. Visst kan man ha olika åsikter på vilken spelare man ska satsa på. Många lärdomar har dragits inför kommande projekt. Hoppas verkligen VIK Support snabbt försöker få igång ett nytt med en så klar målbild som möjligt.

Som någon uttryckte det står Viktor för äkthet och det svårkvantifierade värdet av att ha några spelare där klubbmärket och fansen faktiskt betyder något och att man inte skriver på för någon klubb under playoff och tror att man är en storstjärna.

De riktiga storstjärnorna finns i NHL. Kolla in hur de offrar sig när det gäller i slutspelet…

***

Visst var det en påtagligt nerbantad Viktor Mårtensson som syntes på de nytagna bilderna på VIK.se? Mårtensson har unik fysik och ett bra spelsinne som med mer fart och lite bättre teknik skulle kunna bli en mycket bra kombination.

Det vill till att man får till en riktig center i fjärdekedjan som ska stötta Viktor, Marcus Söderkvist och Marcus Jonsson som bör alternera som yttrar. Jonsson kan förhoppningsvis också ta ytterligare ett litet kliv framåt offensivt nästa säsong.

Nu är alltså 13 forwards under kontrakt. I dagens VLT gjorde också NJ klart att man letar efter en europeisk eller dubbelpassad center i första hand. Vilket alltså tyder på att Dave Lundbohm verkligen kommer få en ny chans.

***

Intressanta och troligtvis inte helt orimliga centrar kvar på marknaden som troligen skulle göra det riktigt bra i VIK är spelare som Mats Fröshaug, Eric Johansson och Sean Bentivoglio. Om man nu ska scouta lite på Eliteprospects. Vilka andra plausibla centrar finns ute där i Europa?

Lite Bilder från Sigurdsgatan 25