Matt Leitner om sin förre lagkamrat Cody Murphy: ”Tvekar inte att söka sig till de smutsiga områdena”

Till kommande säsong har VIK satsat ännu hårdare på collegespelare i form av två från NCAA, Matt Leitner och Cody Murphy.

Niklas Johansson och Martin Filander verkar dessutom mer säkra en någonsin på sina collegeförvärv och båda har direkt sagts vara ämnade för topp-6-roller i kedjorna enligt VIK-ledningen.

Leitner & Murphy har även en historia tillsammans:

– Jag känner Cody, säger Matt Leitner till Centralen. Vi spelade tillsammans under första året i juniorhockeyn i cirka tio matcher (i USHL, i Ohio Blue Jackets). Vi spelade även mot varandra i juniorligan och sedan igen på college.

– Han är en jättebra kille utanför isen, och arbetar extremt hårt på isen. Han tvekar inte att söka sig till de ”smutsiga områdena” kring målet.

– En riktigt vass skridskoåkare och kan även skjuta pucken mycket bra. Är dessutom mycket kraftfull i hörnen, menar Matt.

Hur går det med din egen träning?

– Det går mycket bra. Jag kör mer teknik och fart än tidigare, säger passningsfenomenet som faktiskt hade bättre poängsnitt än självaste Broc Little i college…

6 svar

 1. Fredrik Angebrand skriver:

  Ja, sjukt bra sida detta. Kikar flertalet ggr per dag. Öppenhet i och runt VIK är något vi ska vara stolta över verkligen – precis som att vi bör vara stolta över att ha en så lysande skribent som stöttar VIK på detta förnämliga sätt på sin fritid. Bra jobbat Mikael Norén!

 2. Mikael Norén skriver:

  GurkLand, Daniel, johan och Miko, tackar så mycket, jättekul att höra :-)Svårt att hålla mig ifrån att försöka svänga ihop en artikel om dagen om vårt kära VIK! Alltid finns det något att försöka skriva om. Sedan är det ju kul att sådana som Filander, Eklund, Williams, Leitner mfl är trevliga och vill ställa upp på intervjuer mm, gör det lättare att fylla på med artiklar och bygga intresse.

 3. Miko skriver:

  Kul för intresset runt klubben att denna sajt finns och uppdateras kontinuerligt. Bra jobb och fortsätt gärna så. Drömmen om SHL måste hållas vid liv och med hjälp av oss alla bli verklighet, förhoppningsvis inom snar framtid. Har fortfarande svårt att släppa förra säsongen och att vi misslyckades på mållinjen. Därför ser jag fram emot kommande säsongen.

 4. johan skriver:

  Kan bara helt hålla med föregånde talare …denna sida har blivit helt kanon .. besöker nog sidan 5 ggr om dagen ;)…o varje artikel läser jag med glädje

  keep up the good work

  MVH johan

 5. Daniel skriver:

  Håller helt med. Kanonbra artiklar! 🙂

 6. GurkLand skriver:

  Var länge sedan som man skrev något på din sajt Mikael, men hög tid nu för lite feedback. Du är formligen som en maskin 😉 som spottar ur sig den ena efter den andra i en lång rad av intressanta och välskrivna artiklar för oss Gulsvarta ”hockey-nördar”.