Silly: Vad kan vara VIK-ledningens nästa drag?: “Vi räknar Matt Leitner som center”

Blir högst spännande att se om Matt kan få igång en “Leit Show” även i Allsvenskan. FOTO: MANKATO FREE PRESS

Många VIK-fans funderar nog på vad nästa transferdrag efter Cody Murphy kan bli. Centralen fick åter kontakt med Martin Filander i ämnet:

Är man helt fel ute om inte laget kanske skulle må bra av ytterligare en naturlig center? Vilka räknar ni som centrar idag (är väl egentligen precis “bara” fyra tänkbara i dagsläget)?

– Vi tycker vi har bra alternativ som även kan spela på flera positioner. Får se lite vad som händer under juli och/eller augusti innan du kan få svar på den frågan.

Jag förstår, men räknar ni Matt Leitner som center i detta läge? Hur tänker ni kring honom, kanske tufft att komma in direkt som senior och vara center?

– Vi räknar honom som center. Killen är ju inte så ung, inte samma sak som om man plockar upp en 18-19-åring från SuperElit. Då är det i regel en del fysik och sådant som gör det svårt i vissa situationer som center.

– NCAA-killarna är ju i regel 23-25 år och betydligt mer erfarna, men ska anpassa sig till EU-spel.

– Vad gäller Leitner så tror vi att det bara handlar om att komma in i vårt spelsystem så ska han vara riktigt bra för oss.

Annars kanske du såg att Jeremy Williams tyckte om att lira med centern Tyler Redenbach men han är säkert “schweindyr”som Leffe Rohlin skulle sagt?

– Åh, jag som ville lira med “Lidas” när jag lirade (haha).

– Skämt å sido: Kvalitet, kostnad, roll och samsyn gör att man kan landa spelare. En ganska komplex verksamhet att ro i land, säger VIK-tränaren avslutningsvis.

***

På tal om Matt Leitner, hittade en intressant artikel här från 2012, för att hypa liraren lite som alltså hade bättre poängsnitt i college än Broc Little:

“Just nu har nog coach Hastings en hel hög forwards som vill spela med i the “Leit Show””.

“Det spelar ingen roll med vilka han spelar med så infinner sig kemin”

“När du spelar med honom gäller det att du har ögonen på honom och klubban i isen, för han kan lirka fram passningar utan att du hinner reagera” – kedjekamrat Eriah Hayes (numera i AHL/NHL).

“Kylan och förmågan och fördela pucken är hans största gåva. Han har blivit en mer komplett spelare som kämpar hårt även att försvara” – coach Mike Hastings.

***

Vi kan nog alltså slå fast, efter att ha läst ovanstående, att Leitner högst troligen kommer kunna axla centermanteln, om vi skissar grovt (Lantosi och Zetterberg känns inte som fjärdelina-checkers):

Williams –  Leitner – Urbas

Murphy – Lihagen – Davidsson

Lantosi – Johansson – Zetterberg

Svedlund – Gråhns – Fish

I dagsläget finns fortfarande bara 12 forwards varav två-fyra ganska oprövade. Det känns fortfarande ganska tunt, räkna med att NJ sonderar terrängen för en center (och kanske ytterligare en ytter på lån).

Plus såklart att det vore bra för box play och kontinuiteten plus bredden om hypersnabbe lagspelaren Jonte Berg kunde behållas.

En till center skulle ge lite mer flexibilitet då man bara har fyra centrar idag och Johansson och Leitner kan ju gå på kanten.

***

Men först och främst lär VIK-ledningen försöka landa en ledande back.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. Fredrik Angebrand

    Tokdiggar dina kedjor Mikael. Det beror till stor del på hur Leitner och Murphy är defensivt, men då det verkar som att de båda ska vara starka nog defensivt så känner jag att Murphy kanske borde byta plats med Urbas just då Murphy känns som en vassare skytt än Urbas, men även för att han känns mer som den typ av spelare som Leitner eftersökte som gärna går på mål och är redo att skjuta.

    Håller även med helt om att Lantosi och Zetterberg bör spela i som lägst en tredjekedja. Vore kanonkul att se dem båda med den smarta, rutinerade, ödmjuka och mycket skicklige Fredrik Johansson. Har fått för mig att Lantosi har speeden att matcha Johansson och att även han är dktig i båda riktningarna. Och Zetterberg blir lite av en snipern i kedjan. Kan bli fin-fint om det funkar!

    Undrar förövrigt om inte de båda ungtupparna Pontus Holmberg och Lukas Henze kan göra en raketkarriär i J20 Superelit och nosa på a-laget ganska snart – även om det kanske inte blir denna säsong förstås… Känns iaf mycket lovande om man tittar på statisiken etc… Så om Zetterberg och Lantosi tar sig platser i a-laget så finns det säkerligen fler talanger som väntar som backup skulle jag tro… 🙂

Tweets

Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin stora HA-genombrott skulle komma 21-22 i KIK. Men tji fick jag=Molldé…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Trodde o hoppades då att Lusths mentorskap skulle leda till liknande…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Ja, under Lusths mentorskap hade Joel Persson en (poäng)magnifik KIK-…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto