Maxprestationer på back- och målvaktssidan men hur mycket mer finns att hämta på forwardssidan?

Hur mycket mer finns att hämta ur mycket rutinerade Eric Johansson? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Det är nära nu att VIK kan bli klara för kvalserien. En serie där det kommer krävas att laget utnyttjar varje promille av kunnande kryddat med en fortsatt stor hunger på framgång.

Lovande är att det finns många som verkar närapå maxprestera under Fagervall/Hellgren. Lasse Johansson kan knappast vara bättre. På backsidan har Stefan Warg och Jonas Emmerdahl gått från klarhet till klarhet och Christoffer Björklund, Andreas Lindh och Per Helmersson har varit mycket bra under en tid nu. Vi kan knappast begära mycket mer därifrån.

På back- och målvaktssidan känns det som man ligger ganska nära max på vad man kan förvänta. Kanske är det bara Tim Heed som det finns mer att hämta ur nu på relativt kort sikt.

Heed har “bara” 12 poäng på 31 matcher som offensiv toppback. Det verkar som några grova missar tidigare sänkte det offensiva självförtroendet en aning. Samtidigt har Heed blivit noggrannare i spelet med puck, men måste det vara på bekostnad av poängproduktionen, som sjunkit drastiskt?

På forwardssidan kan man knappast få ut mer av Matt Fornataro som visat en otrolig jämnhet hela säsongen. Marcus Jonsson ligger nog också nära sitt max, kanske gäller det också Viktor Mårtensson som dock har ett skapligt spelsinne man kan bygga vidare på.

Marcus Eriksson är en forward med stor potential som inte spelat på denna nivå tidigare. Återstår om Eriksson fortsatt kommer kunna höja nivån i takt med att motståndet ökar…

Sedan är emellertid känslan att det finns en massa forwards som det borde gå att få mer ur. Dave Lundbohm är en grym skytt men borde väl kunna göra lite mer i övrigt med sitt spelsinne och teknik? Kenneth Bergquist har vaknat ordentligt de senaste två matcherna och får vi hoppas håller i sig resten av säsongen.

Marcus Eriksson och Brady Leisenring är två lirare med mycket potential som kanske inte utnyttjats till max under senare tid. Ingen av dessa två har spelat på denna nivå tidigare och det kan givetvis spela in. Eric Johansson har däremot mycket rutin och måste upp i nivå om VIK ska kunna överraska i vår. En sådan som Johansson borde kunna dra med sig Eriksson & Leisenring i en kedja.

Mark Santorelli har rutin från slutspelshockey i det tuffa AHL och det bör finnas mer att hämta ur 35-poängsmannen från ifjol. 24-åringen har visat tendenser till mycket bra spel bitvis men måste bli jämnare. Spelsinnet finns helt klart där. Är dock ingen stor skridskoåkare eller fysisk kraft och kommer verkligen få bekänna färg i tuffare matcher då det inte ges något gratis utrymme.

Jonte Berg och Robert Kimby har båda offensiv potential men får av lika anledningar inte ut allt, de maxpresterar dock som defensiva rollspelare. Mikael Frycklund och Sam Marklund har bra fysik och snabbhet och bör kunna växa framöver om de kan kompensera för bristen på rutin.

***

Oerhörd styrka att vinna åtta raka utan att ha satt kedjorna riktigt och ha en hel del forwards som inte riktigt är formtoppade. Kanske därför det är lite svajigt under matcherna.

Tänk om kedjorna hinner sätta sig likt backspelet och det blir riktig kemi även där. Då kan det bli en mycket rolig vår…

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:88:"a:1:{i:0;a:3:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:261:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";i:0;s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"306882454323601411";s:5:"pDate";s:19:"2013-02-27 22:44:13";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:70:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/02/Eric-Johansson1.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@VIKFanCentral @robbieblind Intressant och delar din skepsis fullt ut. Sämre spelare och lite tid är sällan en bra… https://t.co/KdliWvookZ

SvaraRetweetFavorit
Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto