Meriterad klubbledare om Amil Krupic då alla räknar med att Växjövärvningen kommer vara bra i VIK – den stora frågan är bara h-u-r bra: ”Tror topp-2-back i VIK, finns inte 20 bättre backar i ligan”

Skärmdump från Youtube.

 

Alla räknar med att Amil Krupic kommer vara bra i VIK. Den stora frågan är bara h-u-r bra, i en backuppsättning där Krupic behöver glänsa för att VIK ska långt.

Bloggen fick några ord från en meriterad klubbledare i ett av de mest framgångsrika SHL-lagen:

– Krupic är en väldigt bra passningsspelare, skicklig med pucken både i uppspelsfas och i offensiv zon.

– Blivit stabilare med åren och får nu anses vara en bra tvåvägsback på allsvensk nivå. Svårt att slå sig in i Växjös starka backuppsättning förstås, blev mer vid skador och fylla in i luckor, spela lite PK, snarare än den offensiva back han var i Kristianstad.

– Lite trög skridskoåkning som blev mer exponerad i SHL än vad den blir i HockeyAllsvenskan. För Västerås blir det en spelare som kan vara lugn med pucken nedifrån, bära mycket istid och bidra med en hel del poäng.

Vilken typ av backpartner tror du är optimal?

– Tycker han är lite både och, kan spela både med en mer enkel defensiv back eller vara en trygg tvåvägs bredvid någon av toppbackarna.

Är det en given topp-2-back i ett SHL-satsande som VIK lag eller mer topp-4 tror du?

– Det tycker jag väl nog, kommer väl inte dominera, men tror inte du har 20 bättre backar i ligan.

***

En känd Växjösupporter säger så här om Krupic:

– Han kommer bli bra hos er! Stor och stabil, lite slö på grillorna dock. Bra förstapass. Thats it, typ.

Vad gillar du mest med honom?

– Att han har det stabila förstapasset helt enkelt.

***

Något helt annat:

En rolig grej igår då dotterns fotbollslag hade avslutning. Föräldramatch. Fick spela tillsammans med – trumvirvel – Mikael Frycklund.

Vi hittade lite kemi och några briljanta assister blev det. Så nära elitidrott och en sådan atlet har min åldrande kropp inte varit på länge.

Också kul att se hur fin Mikael verkar vara med barnen där många nog såg upp till 30-åringen i sina snygga gulsvarta träningskläder.

Tyvärr inget läge att snacka hockey. Mikael klagade bara skämtsamt på mitt försvarsspel då jag släppte igenom kidsen…

Tänkte också på att det är en tuff bransch att vara hockeyspelare, i ett mänskligt infall. Få lämna sin moderklubb för att starta upp i ett nytt land, efter att trots allt slitit hårt för klubben så att det lite ”slog över”.

Och så att ha alla dessa blekfeta tyckare som mig runt sig, där många aldrig nog aldrig överhuvudtaget förstått vad som krävs av en elitidrottsman, men som ändå alltid ”vet” vad som är bäst…

Samtidigt är det ju vi som skapar en del av intresset och annat…

***

Första deadline för SHL, den 27:e juni, passerade utan problem. Första hindret avklarat.

Men om en SHL-klubb får en spelare draftad i NHL – och spelaren direkt åker över kan SHL plocka från HA fram till den 17:e juli. Så följ den pågående NHL-draften noga…

3 svar

  1. stenberg skriver:

    Grattis Micke att du ska medverka i Hockeyallsvenskans Sommarblogg:) 29 juli får vi nöjet att lyssna på dina kloka ord. Några dagar innan – 26 juli – är det VIKs videoanalytiker Max som håller låda

  2. stenberg skriver:

    152. Rasmus Larsson, NY Rangers (Västerås) valdes i femte rundan och
    214. Casper Nässén, Boston (Västerås) i sjunde
    Bevis på bra utvecklingsmiljö i VIK