MoDo-kännare inför onsdagsfesten, jämnt på pappret men kanske kan VIK fortsätta ge MoDo:s femprocentiga (!) PP mardrömmar & fem gulsvarta nyckelfrågor just nu

Kan möjligen Filip Karlsson växla upp och visa varför det blivit så många matcher och relativt mycket SHL-poäng? FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

 

På onsdagskvällen är det hockeyfest då MoDo gästar ABB Arena för en match mellan två på pappret ganska jämna lag.

– Tycker trenden är lätt stigande, menar MoDokännaren @yngwie_sson på Twitter. MoDo gjorde en bra match mot HV och nu senast en bra avslutning mot Troja.

– Jag skulle säga att Mikkel Aagaard, Erik Karlsson och David Bernhardt har stuckit ut om man får nämna några. Även Sebastian Ohlsson har varit bra.

– Bäst av importerna har Sam Vigneault varit, men han är avstängd en match till, tyvärr. Riley Woods och Tanner MacMaster har varit okej, det har tagit ett tag för dem att anpassa sig till den stora isen. Båda två har haft sina stunder när de glimrat till. Överlag känns importerna bra i år.

***

MoDo och VIK har liknande siffror på flera plan. MoDo har 55-52 i Corsi, PDO är jämnt runt 97-98 % för bägge lagen, som troligen har lite mer att ge således. Även jämnt gällande tekningar, VIK har 51,4 % mot MoDos 50,8 %.

I box play har MoDo 79-75 jämfört med VIK. Modo har dock varit bedrövliga i PP med 5 % (!) och sist i tabellen mot VIK:s 32 % på en fjärdeplats. En liten intressant sak är att VIK är det lag som fått flest PP i serien hittills.

Även tabell- och formmässigt är lagen jämna, men i spel spel 5v5 är Modo lite bättre med 18-19 i mål mot VIK:s 12-16 (om vi drar mål i tom kasse där VIK har 4-1).

***

En av de största frågorna i VIK är nu vilken kedja som ska ta rygg på enheten med Frycklund mellan Zetterberg och Bergman, som allt mer ser ut som en ledande kedja. Det finns många vassa yttrar som bör kunna göra VIK mycket farliga framåt över tid.

Det finns  ju också en ”vakant” toppcenterplats bakom Frycklund; kan Skedung eller Karlsson börja nosa på den? Skedung, äntligen frisk, verkar lite på G då han har jobbat fram några lägen åt sina vingar From och Svensson på sistone.

Och kan den proffsige och tekningsstarke Rauchenwald i alla fall börja visa ett embryo till att visa varför han producerade ganska bra i starka Salzburg tidigare, som välbetald andrecenter där?

***

En annan viktig fråga är när Daniel Gunnarsson ska hitta toppformen efter en jobbig start.

Med supersensationen och backklippan Ludvig Östman som ny backpartner lär DG få en stabiliserande kompis. När säsongen startade trodde alla att det skulle vara tvärtom…

***

Men den största frågan är om VIK kan fortsätta på det vinnande spåret efter två raka segrar mot AIK och Kristianstad.

Då släppte VIK bara in fyra puckar (2,0 i snitt). Detta att jämföra med 19 insläppta de ”vilda” första fem (3,8 i snitt)…

2 svar

 1. Mattias skriver:

  Tror inte att Rauchenwald kommer producera mer i 4de kedjan de har väl uppgiften att stänga matcherna.
  Hoppas han får chansen i PP igen, tycker det verkar vara en smart spelare.
  Men får nog svårt att peta Skedung nu när han har tagit den platsen.

  Tack för en mycket bra blogg.
  Mvh
  Mattias

  • Christoffer Pettersson skriver:

   Exakt, behöver han ens producera om han fortsätter spela 0-0 i spelet 5-5. Ett av lagets största problem är ju försvarsspelet och det verkar ju funka bättre för honom än för de andra centrarna.