VIK får fortsatt ut väldigt lite av materialet mot ”topplag” då MoDo vann efter plötslig scenförändring & HA:s domarpolitik på nya bottennivåer då AIK:are och BIK:are fick döma och vara usla…

Paananen är på väg att bygga den bästa gulsvarta lagmaskinen på oerhört länge. FOTO: RUNE ÅHLÉN

26 svar

 1. Niklas Danielsen skriver:

  Vore kul att se hur det ser ut z kontra nj i presterande nyförvärv över 3 säsonger.

 2. Mats i Wien skriver:

  Dags att Beta tränare , han klarar inte av att styra ett skepp med bra spelare, Stäng in er i omklädningsrummet och prata igenom era svagheter

 3. Observant. skriver:

  Återigen en jäkla massa gnäll på allt och alla. Rom byggdes inte på en dag och psykologi och sjukdomar spelar också in. Mot AIK var det medstuds igår motstuds med både spel och domslut. Små marginaler. Men framför allt höj nivån i kommentarerna. Var väldigt glest med berömmet efter AIK men nu skall sågen fram direkt. Tror ni Gunnarsson eller övriga blir bättre av allt gnäll? I med och motgång stöttar man sitt lag.

 4. Kent skriver:

  Tex Williamsons återkomst i MoDo visar vilken betydelse en toppmålvakt har för ett lag. Han kommer att få en avgörande roll i serien för MoDo!

 5. Fredrik skriver:

  Hmm… Går lite emot strömmen. Tyckte att VIK var det bättre laget under större delen av matchen. Marginalerna var emot oss dock. Ribbskotten, pucken på mållinjen, flertalet närskott (mestadels Rauchenwald tror jag?), slagskottet som Lunsjö hade mitt framför mål som gick utanför efter fin passning av Lavoie. I övrigt en del ”otur” med domarbesluten kan jag tycka och en Rauchenwald som inte var på topp mentalt med sina två ytterst onödiga krosscheckingar i första perioden.

  Tycker att VIK var det bättre laget helt enkelt. Marginalerna var emot oss dock denna gång och det räcker i många fall för att tippa över från vinst till förlust.

 6. Jan Malmberg skriver:

  17 kommentarer nu 10.55 förstår att folk är förbannade. Domaren dömer som han vill men i huvudet står det still, en gammal slogan. Vad fan göra åt det. VIK fick tydligen hybris eftet att pucken låg på mållinjen ock gick bort sig fullständigt resten av perioden sedan var matchen körd. Paananens prat om att VIK var det bättre laget är skitsnack enligt mig. Folk på läktaren tyckte inte det när VIK beter sig som dom gör! Man kan inte släppa till frilägen och avslut i slottet i parti och minut. Gör om Lorek till nya Benker(forward) om han är inne på massa mål bakåt.Vad som händer med Paananen får framtiden utvisa! DETTA ÄR INTE OKEJ 🏒🥅

 7. svanteturesson skriver:

  Domarna / domarvalen kan vi inte påverka så det slösar vi ingen energi på. Mina huvudsakliga noteringar från matchen igår:
  1) Pucktempo från egen zon för låg
  2) Z:a (efter att Fryckis åkt ut) var den enda som visade djävlaranamma.Och det behöver ske tidigare i matcherna. Måste till fler i laget som visar ledarstil.
  3) Modo var mer spelskickliga, bättre pucktempo och snabbare på rören än oss.
  4) TV bilderna ivarjefall visade ingen direkt coachning/peppning i båset. Utgår från att det sker men inget man såg på tv-bilderna.

  Lite märkligt ändå då vi har hemmaplan och med publik i ryggen borde vi varit mer taggade.

 8. Lars-Erik Karlsson skriver:

  Det är inte domarnas fel att VIK förlorar. Spelet går ju trögt i alla delar, finns ingen fart i uppspelen, går bort sig i försvaret, går fram med laget i fel lägen. Det var mycket lätt för Karlin och Modo att se var VIK,S svagheter var. Då vinner man matcher.

 9. Bozo skriver:

  Tycker mig se en svaghet i bloggarens statistik. Visst VIK möjligtvis vann antal chanser. Men Modo hade betydligt mer öppna chanser. Detta eftersom VIK hade betydligt mer misstag.

  • Mikael Norén skriver:

   Så kan det vara, men så kände inte riktigt jag, Modo hade dock en period i början på andra då det regnade in farliga chanser. Officiella statistiken hade också 30-29 till VIK gällande avslut i sektorn.

 10. Johan skriver:

  Samma visa som förra året med en tränare som inte får laget att fungera/få ut allt i lagsporten ishockey .
  Ser fram emot nästa säsong när Paananen är borta och ersatt då han inte kommer få sparken under denna säsongen tyvärr..

  • Johan skriver:

   Kanske kan vara en idé att sätta Paananen på läktaren nästa match istället för spelare , peta spelare och ta in tillfällig coach och se om de kan bli skillnad?

   • Peter skriver:

    Det hjälper inte att kräva tränarbyte. Tror inte att där finns problemet.
    Det såg över stora delar bra ut. Dålig domarinsats kan lätt påverkar spelare mentalt. Och plockas det bort lagets bästa spelare försvagas laget rätt reellt.
    Det går åt rätt håll och det finns flertal exempel även om man tittar i backspegeln för VIK där det gick trögt men serien avslutades starkt.
    Jag hade hoppats på 3p men ser än så länge inget oror. Värre om laget internt inte håller ihop längre….

    • Snyggve Pärlfot skriver:

     Tror du fortfarande att detta inte är ett tränar problem?

 11. Steffo skriver:

  Dags att jobba på lite vinnarkultur
  – varje match är viktig, Ser man serien som transportsträcka som man verkar ha gjort några år nu kommer hallen gapa tom och sponsorerna bli missnöjda på all negativ publicitet.
  -Inga ursäkter (domarn är dum, buhuuu)

  Kom igen VIK! Dags att tagga till rejält.

 12. Kalle skriver:

  Vi kan vrida och vända på det här i all oändlighet, Domarna, coachingen, målvakten? Jo allt det påverkar.

  MEN. Ingen kan blunda för att en av Daniel Gunnarsson eller Jimmy Jansson ALLTID är inne när motståndarna gör mål. Jag älskar Jimmy Jansson men han har varit helt bedrövlig bakåt i år. Båda målen han är inne på är han också rätt mycket orsak till. Varför släpper det tredje backparet aldrig in nått bakåt?

  Sen att plötsligt spela Gunnarsson är boxplay igen är jävligt märkligt, han har väll varit inne på flest mål bakåt av alla spelare i hela serien!?

 13. robert Jonsson skriver:

  Ganska enkelt och skylla förluster på domare. Sett till matchen så underpresterar dock de spelare som är tänkta att vara ”ledande spelare” i VIK. Dessutom så vann Williamsson målvaktskampen mot JG och Karlin tränarkampen mot Paananen.
  Karlin har en vidunderlig förmåga att under matchers gång förändra det taktiska upplägget beroende på hur matchen utvecklas.
  ” Fegtänket” i VIK som pågått under flera säsonger måste bort och även mer etablerade spelare i laget lär sättas på sidan om man underpresterar.
  Borde vara dags för Linus Ryttar i målet i nästa match.

 14. Steffe skriver:

  Tycker vik förlorade väl mycket tekningar mot Modo,vad säger statistiken?

 15. Bozo skriver:

  Paananen kommer inte upp ur klistret laget hamnade i förra säsongen. Han jobbar nog hårdare och hårdare, medan det ser ut som spelarna gör tvärtom. Är defensiven för dålig igen för spelidén? Uppspelen går så sakta och flera av backarna tittar och tittar, medan respektlösa motståndarna hinner upp i ansiktet.
  De bästa lagen i långa loppet är de som har förmåga att ändra taktik och spelsätt utifrån motståndare och matchbild (om man inte har en helt överlägsen trupp). Här känns VIK underlägsna.

 16. Långt från AIK-BIK-VIK skriver:

  Tappa inte bort dig i ett halvbittert supporterskap för bloggen intresserar så många andra. Skulle istället gärna höra hur du vill lösa ekvationen ”få in fler gamla spelare som domare” med ”kan absolut inte döma i serie där man spelat tidigare utan att ständigt bli kallad jävig”.
  Kvalitet på domare är en sak. Att utmålas som köpt eller medvetet partiskt är något helt annat.
  Mer klass önskas även här.

  • Mikael Norén skriver:

   Kan slå vad om att du inte skulle önska att ärkegrisen i ditt favoritslags ”lokalkonkurrenter” skulle döma ditt lag. Så enkelt är det.

   Annars borde väl domarlöner upp, för det märks att för få av de bästa lockas till detta yrke nu. Vissa som misslyckats i skolan, yrkeslivet mm verkar välja detta som en typ av kompensation. Här får sådana typer chans till lite makt och synas.Tyvärr. Allt sker av en orsak…

   • Långt från AIK-BIK-VIK skriver:

    Känsligt kanske det är men jag har stått på andra sidan och vet också man fungerar som människa och domare. Jag har ju även svårt att se att du skulle göra ett medvetet dåligt jobb om du bytte till en konkurrent bara för att du har en historia i VIK-bloggen.

    Det är bara supportrar som fastnar i känslorna åren efter. Bland spelarna finns en stor respekt, även för den största konkurrenten. Det finns även en stolthet att alltid tävla. Frågan är i så fall hur länge denna karantän ska vara innan man ska kunna döma en serie man spelat länge i. Wessner spelade sist 16-17. Hur många spelare idag spelade där då, exempelvis?

    Bedömas efter sin beslut måste man alltid få göra men blir man för färgad av historien så tappar man trovärdighet hos alla utom den närmaste supporterkretsen.

    … för det kan väl knappast vara så att såväl AIK och BIK är VIKs ärkefiender? Så länge har jag följt serien nära att man borde ha noterat det men det vet du definitivt bättre än mig. Min känsla blir att du förstärker för att provocera och min feedback var bara att det blev för mkt supporter med bara hjärta och för lite analytiker med mycket hjärna, vilket jag har tyckt att du utstrålat tidigare.

    Hoppas på en studs upp igen. Du är duktig och intressant att följa även för mig som har hjärtat i ett helt annat lag än de vi pratat om här men som tack vare dig hittat många fler spelare att gilla i den här serien.

    • Mikael Norén skriver:

     Tack, det var roligt att höra! Det som driver mycket av intresset och betalar domares och spelares löner är just hjärtat som supportrar/sponsorer har.

     Men ibland blir det för mycket, även för mig. Men utan det drivet och hjärtat hade tex denna blogg aldrig funnits från början. Men tror tex ändå att Björklöven, som kanske inte älskar Skellefteå (om jag fattar rätt), skulle ha svårt att se en fd ful spelare från Skellefteå döma Lövens matcher, och dessutom göra det dåligt…

     Vissa spelare är kanske helt enkelt inte lämpade att bli domare, lika lite som slagskämpen George Parros är att ansvara för säkerhet i NHL, och där har resultaten blivit därefter.

     Tar man bort för mycket av känslorna ur supporterskapet är det förenat med risker, och frågan är om det finns tillräckligt många affärsmän som då vill gå på hockey med lite andra syften?

 17. Marko skriver:

  Hänger inte med.
  BIK och AIK håller på Modo?

  • Pelle skriver:

   Du tänker bakvänt, eller så driver du bara. Tänk Wessner. Tror du att han gillar VIK?

 18. Kalle skriver:

  Just nu känns det som att vik har en förstacenter och 3 fjärde.. Det är dags att Jansson och gunnarsson prioriterar defensiven. Något jag också lagt märke till är att vik mer sällan än motståndarna, skymmer målvakten. Där tycker jag att rauchenwald har varit okej. Och han tenderar att skjuta direkt, när han är framför kassen, mer än många andra.