Mycket måste sätta sig och alla frågetecken måste rätas ut – och det snabbt

Gråhns "in-your-face"-attityd måste in på allvar i VIK. FOTO: RUNE ÅHLÉN

8 svar

 1. Pia skriver:

  Styrelsen har inte bara försökt efterlikna SHL utan dessutom NHL enligt C. Brostedt i styrelsen. Man tar sig för pannan och undrar vilken verklighet ledningen levt och lever i, det är dags att byta ut hela styrelsen och få in folk som lever i verkligheten och som inte leker med sponsorernas och fansens insamlade pengar

  https://vikfancentral.se/intervju-med-styrelsens-christer-brostedt-ska-kannas-som-ett-vardagsrum-dar-vi-alla-trivs/

 2. Jörgen Stenmark skriver:

  Lite osorterade tankar en söndag avseende målbild, strategi och plan…

  I VIK verkar vi haft en klubbledning som drömt om och haft SHL som sin referensmodell. Då målbilden var att nå SHL så verkade man tro att bara man planerade för och byggde en organisation som var ”SHL-mässig”, både genom att efterlikna antal positioner och lönebild, ja då skulle man ta sig till SHL. Tyvärr så glömde man det viktigaste, en strategi för att hantera eventuella problem och hinder på vägen för att uppnå målbilden – SHL.

  Intentionerna var säkert goda från ledningshåll i VIK, men istället för att försöka efterlikna föreningar i SHL, så borde man istället försökt efterlikna föreningar som lyckats ta steget i den serie man spelade i, nämligen Hockeyallsvenskan. Där och då borde man istället definierat en hållbar strategi där man tex:

  -ersatt flera spelare i truppen med en för svag skridskoåkning.
  -alltid sett till att laget innehållit minst två ”stora målskyttar” dvs värvat in ytterligare en målskytt då Williams hade skadeproblem ”säsongernas säsong” och inte bara haft Johner.
  -kunde ändra spelplan/spelsystem om man blir sönderläst av motståndare
  -fokuserat den totala föreningsbudgeten mot lagbygget och hållit ner kostnaden för organisation dvs det borde funnits mer pengar för att hantera den första punkten, samt att det alltid skulle funnits en värvningsbuffert av pengar att använda för att täcka upp eventuella skador på målskyttar.

  Man kan jämföra med en annan förening som satsat hårt mot SHL, både avseende organisation och spelartrupp. Föreningen är SSK och precis som VIK hamnade man i ekonomiska problem. I SSK har man numera dragit lärdomar efter sin sejour i division 1 och anpassat sig efter den ekonomiska verkligheten. Nu har turen kommit till VIK.

  -Säsongen 15/16 hade VIK en sportchef i NJ med en lön av 36000/mån enligt VLT.

  -Säsongen 16/17 har VIK haft två sportchefer med en total lön av 105000/mån enligt VLT.

  -Säsongen 16/17 har SSK inte haft någon renodlad sportchef, utan Waltin har haft en dubbel roll som både sportchef och tränare med en trolig maxlön på 60000/mån.

  Vet ej vilken lön Waltin fått då han suttit på dubbla stolar, men då SSK pekat på en sämre ekonomi så kan man spekulera i att de inte erbjudit mer än 60000/mån till Waltin dvs Appelgrens nuvarande lön i VIK. Det föreligger alltså troligen en besparing och skillnad på ca. 90000/mån om man spekulerar i att huvudtränare Christer Olsson haft ca. 45000/mån och VIKs andra sportchef Patrik Zetterberg som har ca. 45000/mån enligt VLT.

  Det går fort utför när man inte har någon genomtänkt strategi som gör att en grundplan kan uppfylla en satt målbild. Om man dessutom som i VIK inte tänker igenom vilka konsekvenser det får om man lägger en förenings budget på delar som inte påverkar framgången för laget, ja då är krisen ett faktum…

 3. Pia skriver:

  Zabel hade ju rätt, laget var bevisligen totalt kass. Sågningen av laget var välmotiverat, bra att någon ansvarig säger som det är och inte lindar in sanningen i sk vackra ord. Bra jobbat av Zabel

  • RONNY KARLSSON skriver:

   HEJ PIA… ANGÅENDE ZABEL SÅ SÄGER MAN INTE INFÖR EN MATCH ATT LAGET ÄR KASST RENT UTSAGT SKITDÅLIGT..TILL SPONSORER OCH FOLK SOM VILL HÖRA HUR DET ÄR INFÖR EN MATCH FY FAN SÄGER JAG BARA.. LAGET HÖLL VÄL INTE NHL KLASS MEN DET ÄR TRÄNARNAS ANSVAR ATT UTBILDA SPELARNA….SEN KOMMER DEN HÄR SVÅGER POLITIKEN SOM JAG BLIR SÅ TRÖTT AV OM EN TRÄNARE BLIR UPPSAGD BORTPLOCKAD ELLER SKA TA EN TIME OUT…DÅ STICKER DEN ANDRA TRÄNAREN OCKSÅ SÅ JÄVLA SIMPELT ETT SPEL FÖR GALLERIET DET ÄR VAD DET ÄR…TA KONTAKT MED BÄCKMAN OCH BÖRJA OM…

 4. RONNY KARLSSON skriver:

  ANGÅENDE ZABEL VARFÖR HA KVAR EN ASS TRÄNARE SOM SÅGAR LAGET VID FOT KNÖLARNA…

  • PatrikH skriver:

   Nej, det Zabel har gått ut med i media, borde vara anledning nog till uppsägelse.

 5. PatrikH skriver:

  Vi kan ju helt klart inte ha råd med två sportchefer i div1, det fattar ju varje klart tänkande människa. Nu måste något hända. Jag har mer förtroende för Äpplet än för Z, men det baseras ju endast på rykten och det man kan läsa sig till så här finns behov av mer faktaunderlag för ett bra beslut. Sedan kan jag förstå att många i organisationen är oroliga nu (se ovan kommentaren av Lindberg) när det är tvunget att dra ned. Jag håller dock med om att Jimmy Gerdin varit en klippa, hans proffsiga intervjuer har varit ljuspunkter i VIKs kommunikation mot publik och supporters.

 6. Lindberg skriver:

  Läst på Twitter idag: ”Jimmy Gerdin har skött det perfekt. Klubbchefen ska inte gå in där och kladda…” skivet av Bo Wallin på temat att klubbchefen sktivit på VIK:s sida. Söger kanske en hel del om stämning i klubben idag och åren bakåt?!!