Nio heta frågeställningar just nu i VIK-land: Hur ser backmarknaden ut och när kommer nyckelspelare tillbaka från alla skador?

Fredrik Johansson & Co. fick fira. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Några viktiga frågeställningar just nu i VIK-land nedan. Och två viktiga datum närmar sig, dels transfer deadline 15:e februari och dels 11:e mars då slutspelsserien börjar, som det ser ut just nu hemma mot Vita Hästen.

¤ Hur är det med Marcus Bergmans skada? Forwarden med den höga högstanivån börjar saknas som producent då Lunsjö alltså bara mäktat med 1+1 och -2 senaste 17 matcherna. Dock får inte Lunsjö spela PP men ändå. Emellertid har Lunsjö offensiv potential som bör ge mer.

¤ Hur är det med Alex Younans överkroppskada samt Calle Ehrnbergs fot? Även om backarna är tillbaka inom 2-4 veckor är frågan hur lång tid det tar innan de är tillbaka i 100 % form?

¤ Vilka möjligheter har/kommer Patrik Zetterberg få att värva in en bra back? I dagsläget finns alltså bara 5+1 (Jinghage) backar att tillgå… Intressant att hockeynews.se hört att Cade Fairchild erbjuds till allsvenska klubbar, denna blogg har alltså också hört att denna back finns på marknaden. Annars tunt…

¤ På tal om Lars Jinghage och Marcus Viitanen, som alltså gjorde solida intryck i Umeå, när/om kommer Köping klara kontraktet då att de i dagsläget ligger i en kamp med Malung:

Plötsligt en intressant tabell i Västra vårserien. Köping i en duell med Malung om att undvika negativt kval, 18 omgångar ska spelas…

¤ Hur är det med Daniel Öhrns huvud? Centern hade precis börjat spela bättre då smällen kom…

¤ Kan Calle Själin fortsätta lika vasst som mot Björklöven senast? Då blir det som bra nyförvärv plötsligt.

¤ ”Could the real David Rundqvist please stand up?” Efter en lysande debut tre mindre lysande matcher. Frågan är vilket som är Rundqvists mest sanna jag?

¤ Rundqvist har dock gjort Lukas Zetterberg mer aktiv och bekväm. När lossnar målskyttet för 22-åringen?

¤ Hur kommer det gå för J20? De har en tung säsong och måste slita för att undvika negativt kval. I skrivande stund leder dock VIK borta mot Skellefteå under söndagen:

Jobbigt läge för J20. Lätt att förstå att Zäta inte vill plocka spelare härifrån nu…

7 svar

 1. Martin skriver:

  Spekulation och fråga.

  1. Lill Z har en handledsskada, han skjuter så lite att jag tror det handlar om något sådant

  2. Vid skador, vad gäller kring försäkring/ersättning?

 2. Bozo skriver:

  Sport är i praktiken borta nu från slutspel. Kan inte kosta en förmögenhet att få över DeSousa med hjälp av Tessier. Bergman verkar ju vara värre än det man först trodde.

 3. Åke Burman skriver:

  Borde finnas juniorer som platsar. Titta på saik och Frölunda där är juniorer guld värda och dessutom billiga jämfört med köp som kanske /eventuellt bidrar med önskad effektivitet.