Spelarröster från Arboga och Enköping (plus lite från Södertälje) om nye backen William Kaijser: ”Allroundback med bra pondus och bra skott från blå”

William Kaijser (nederst i bildkant) för SSK i mars 2017. FOTO: Rune Åhlén

 

VIK har valt att ge backen William Kaijser en tryout enligt VIK.se. 25-åringen har tidigare beskrivits som mer av en defensivback, men under denna säsong har det blivit 6+14 och 20 poäng på 28 matcher i Enköping (dock är kanske inte Östra Ettan, dit ESK flyttats, den starkaste.)

Ifjol gjorde faktiskt Kaijser det så bra i krislaget Arboga att Malmö använde backen två matcher i SHL/CHL. Nedan är några spelarröster om Kaijser:

Alexander Kovalonok (spelade tillsammans i Arboga tidigare): ”Bra defensiv back. Bra fysik och stark i närkampsspelet. Han kommer klara sig bra (i HA)! Minns att defensiven var hans starka sida.”

Adam Lidström (lagkamrat nu i Enköping): ”William är en bra tvåvägsback med många fina kvaliteter. Han har bra förstapass och bra skott från blålinjen. Han gör alltid klart jobbet först i egen zon och följer gärna med upp i anfallet. William har bra spelförståelse och tempo i skridskoåkningen, så jag vet att han kan spela bra på allsvensk nivå.”

Hampus Wallin (lagkamrat nu i Enköping): ”Skulle säga att Kaijser är en back som spelar med bra pondus. Han har ett vasst skott som gör att han är ett bra hot från blålinjen. Väldigt allround tycker jag, kan spela både defensiva situationer och powerplay. Han klarar sig nog bra på allsvensk nivå. Bra fötter och bra size, men ändå rörlig också!”

***

SSK-analytikern Viktor Jansson på SSKsiffror.se säger så här:

– Tyvärr hade jag inte börjat tagga matcherna säsongen som han var här, så jag har ingen avancerad underliggande statistik på Kaijser. Men ska väl ärligt säga att han inte lämnade några bestående intryck då 2016-17.

– SSK hade en extremt svag backuppsättning den säsongen med många spelare kvar från Ettan och han, precis som hela laget, hade det tufft. Som jag minns det var han ganska allround, men kanske mer åt det defensiva hållet, säger Viktor.

***

Om nu Kaijser, som är i den åldern då vissa blommar ut, kan leva upp till lovorden ovan kan det ju vara så att Danderydssonen utvecklats till en bra defensivback i HA, vilket är precis vad VIK behövt en längre tid för att ersätta främst Morgan Hassel. Skulle inte förvåna om Zäta plockar in ett större namn närmare deadline.

1 svar

  1. Robert jonsson skriver:

    Även Jansson o Tessier borta med skadekänningar från dagens träning! Detta börjar mer o mer likna en dunder parodi! Måtte de båda vara speldugliga på onsdag för annars har vi fyra av nio ursprungliga backar tillgängliga för spel! VIK skulle behöva en storsponsor typ Ejendal.