Södertäljeexperten om William Kaijser och scout om Tessiers kompis Chris DeSousa som är ny i Rögle – skilda världar för VIK & Rögle idag…

Det var då... FOTO: RUNE ÅHLÉN

12 svar

 1. Kjell jansson skriver:

  En ny arena med allt för B2B lounger , bra resturang , barer och trivsamhet för publiken / supporters osv osv är en av dom viktigaste pusselbitarna för VIK att nå framgång i jakten på en SHL plats !!

 2. Peter skriver:

  Micke, det hade varit intressant om du hade kunnat gräva lite kring Mikael Frycklund. Har Zetterberg gett upp kring att låna honom? Han står fortfarande bara på 17 matcher för LHC, vilket innebär att han inte ens fått spela häften av matcherna. Hade varit härligt om VIK hade kunnat värvat en etablerad back och lånat Frycklund nu när det drar ihop sig för Slutspelsserien.

  • VIKarn skriver:

   Tror att Fryklund är skadad.
   Det finns en presskonferens på shl.se som är gjord för några matcher sen.
   Där säger Bert att Fryklund ska ”testa”, gissar att han skulle testa att träna på is.

  • Tomas skriver:

   Peter: spara pengarna, vad skulle det ge er att vinna slutspelsserien? Kommer vik nog ändå inte göra då Timrå är klasser bättre

   • Bozo skriver:

    Absolut, som det ser ut nu får vi ställa upp med J18-laget. Finns inte spelare att sätta på isen, men är en del av hockeyn.I annat fall så hade slutspelsserien varit en mumsbit.

 3. Keijser skriver:

  Nr1 är att få folk att gå på matcher. Samt att visa upp sig mer, jag har följt hockeyn sen 93. och måste säga att man helt enkelt syns för dåligt. Mer arbete mellan matcher krävs, besök företag, skolor, andra publika evenemang Osv. ta draghjälp av viksupport. Allt handlar ju om att öka suget för hockeyn, med det kommer resten också. Och de ska inte bara genereras av att det går bra för laget utan att det är en miljö man vill vara del av oavsett resultat.
  Det låter enkelt, men det är det inte. Dags att ta ett samarbete med någon klubb som ökat sitt intresse. och framförallt se hur de har utvecklats och vilka ideer man kan använda sig av.
  Att bara jaga sponsorer är inte lönt i längden, det gäller att fånga hela stora massan.
  *Fler arrangemang under och innan matcher
  *Fler familjematcher
  *Annordna tävlingar via sociala medier där folk varje vecka vinner biljetter
  *Låt fler barn få träffa sina idoler
  *Synas mer under sommarhalvåret
  *Besök systematiskt företag oftare
  *Besök i skolor
  *Skänk i snitt 50 biljetter per match till folk/företag som inte i vanliga fall tar del av hockeyn.
  *Gör det mer intressant generellt kring ishockeyn.
  *Synas mer dagen innan och matchdag.

  Listan kan ju göras hur lång som helst.

  • Ludde skriver:

   Helt riktigt Keijser!

   Med ökad publik blir man attraktivare för sponsorer.
   Högre biljett och kringförsäljning och mer sponsorpengar ger bättre förutsättningar att utmana om SHL plats.
   Då kommer det mer folk på matcherna.

   Starta den positiva spiralen !

 4. Keijser skriver:

  Är inte ett dugg konstigt. I många fall har de övriga kommunerna endast ett topplag i elitidrott vilket gör att det är mindre konkurrens om sponsorer och publik.
  I Västerås har du elitlag i både ishockey, bandy, handboll fotboll osv. Alla lag skall dela på folket och det är enkelt att det bara blir medelmåttigt.
  Ang hallen så tror jag vi kommer få vänta ytterligare. Är inte friidrottshallen på väg bort? Kan vara fel av mig men tror jag hörde om det tidigare. Isåfall har vi 5-10 år till inband det ens börjas diskuteras.

  • Kent skriver:

   Stämmer inte riktigt Keijser. Jmf elitlagsnivån i stora sporter med städer som Örebro, Umeå, Luleå och Uppsala t ex.
   I Ö-vik bor det ca 50 tusen. Förutsättningarna rent ekonomiskt i Västerås borde vara mycket bättre.

 5. Kent skriver:

  Mycket handlar om pengar. Något man läser och hör ofta nu är att VIK inte kan mäta sig med MoDo eller Björklöven när det gäller ekonomiska muskler. Men varför är det så? Västerås med många stora företag och 155 000 invånare ca är en jätte jämfört med Örnsköldsvik och Umeå.
  Hur kommer det sig att VIK anses ha lite pengar och att man spelar i den kanske äldsta och skruttigaste hallen av topplagen? Det är något för dig Mikael att reflektera över kanske?!