Ny lite för stor snyting mot bottenlaget Vita Hästen – Gunnarsson är alldeles för ensam som toppback och VIK behöver, som sagt, spetsiga injektioner för att lyfta och tända till igen

Daniel Gunnarsson kunde återigen inte markera. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.se

17 svar

 1. Bozo skriver:

  Mitell hoppar inte på Malmö fast de så gärna vill ha honom. Bor i Västerås. Är det nästa steg i SHL2024. Mitell huvudtränare med Paananen (forwards) och Fagerlund (backar) som assiterande. Då hinner Paananen dessutom lägga den tids som behövs för att utveckla de yngre förmågorna.

  • Peter T skriver:

   Jättebra att han dissade Malmö, hoppas det blir så, att Mitell kommer till oss, om Pannan vill VIK’s bästa accepterar han det varje dag

   • Bozo skriver:

    Kan man inte värva spelare så får man utöka ledarstaben istället. Stor ledarstab gör nog större skillnad på HA-nivå än SHL, då det finns fortfarande utrymme att utveckla spelare.

 2. PatrikH skriver:

  Kan inte annat än hålla med om att vi har en oerhört svag backbesättning. Tyvärr har inte Jalonen infriat förväntningarna, Jardeskog är för långsam och de andra backarna var inte på sin normala nivå.

 3. Danne skriver:

  Orkeslöst = mildacovidinfektioner? Kanske orkestlöst nästa match med då..

 4. Kent skriver:

  En viktig temperaturmätare är spelet och aggresiviteten framför eget mål. VIK är mycket tuffare mot topplagen jmf bottendito! I vidda matcher är det nästan slagsmål framför egen kasse men igår mot Hästen var det på sin höjd långa blickar och puffar. När VIK är stenhårda framför JG så är man ofta tända och bra över hela banan. Det finns en tydlig koppling.

  • Icing skriver:

   Så sant…syndes tydligt när en Hästenspelare slog JG på handsken och bara domaren reagerade med en tillrättavisning…några byten senare hände samma sak med Ohre och fyra hästenspelare flög på Skedung direkt…en väldig skillnad på inställningen… och att skicka rätt signaler.

 5. robert Jonsson skriver:

  Dålig inställning i laget, tyvärr. Sedan har man under flera år haft problem med lag som ställer upp i mittzon. Mycket på grund av att man själva spelar ett spel som bygger på snabba omställningar. Utrymmet för det blir då att saknas. Men det kommer fler matcher.

 6. Pelle skriver:

  Frycklund kedjan vad har hänt??slarviga och är mest i egen zoon och försvarar sic..verkar tappat gnistan

 7. Pelle skriver:

  Frycklun

 8. Peter skriver:

  VIK kändes verkligen som att de inte var sugna på att spela match igår. Oinspirerat och slarvigt. Sjukt tråkig match att titta på. Och när motståndarna gör första målet så vet man ju tyvärr direkt hur det ska sluta. Inte en enda seger under 60 minuter när VIK inte gör första målet. Men vi håller tummarna för nya och bättre tag på fredag igen.

  Jag tycker att Logan Roe borde kunna få chansen i PP nu när Jansson är borta. Jag tycker han har ett spel i sig som borde passa i PP också. Han följer med bra i anfall, slår bra passningar och är väldigt bra på skridskorna.

  • Icing skriver:

   Håller med om Roe….Jalonen har inte varit bra där och skotten kommer i huvudhöjd….svårt att styra då….om man nu kan kalla det skott.

 9. Jan Malmberg skriver:

  Kristianstad har större chans att nå SHL än VIK 2022 Skämmit 😵😡

  • Bozo skriver:

   Ja det är lite skämmigt. Laget uppträder lite väl ofta som en rent juniorlag. Sådana här toppar och dalar är typiskt för juniorlag. Laget är väldigt känslostyrt. Som sagt ett tuff spetsback med tyngdpunkt på defensiven behövs.

 10. Sir Lanka skriver:

  Jag tycker man ofta ser på de två-tre första bytena i en match vad vi kommer leverera för typ av match.

  Börjar vi svagt, ja då speglar det resten av matchen. Ofta i form av ett tidigt baklängesmål vilket gör att vi börjar i uppförsbacke varpå en stress smyger sig in som vi har svårt att hantera. Ofta sker det mot lag i mitten eller botten av tabellen( känns det som) men även mot ”topplag” som Karlskoga (borta). Vi har svårt att vara påkopplas från start, vilket jag tycker är enormt frustrerande att se som supporter.

  Men när vi möter topplagen( i synnerhet hemma) känns det som vi är mer på tå från start. Som att vi är mer motiverad, vilket speglar sig i att vi kan göra riktiga dunder prestationer (HV71 hemma är väl det mest lysande exemplet).

  Jag vet inte vad det beror på men ibland känns vi riktigt omotiverade när pucken ska släppas. Tycker det är rätt oroväckande att se, och väldigt frustrerande med tanke på den kvalité och spets vi faktiskt har. Det som är än mer frustrerande är att vi i få fall ens lyckas vända matcher. Ibland kan vi trampa på gasen när det är tio minuter kvar av tredje med underläge 0-4 och kaaaanske få till 2-4 men det är ju försent då.

  Man kommer åka på förluster och ha dippar under en säsong men det är prestationerna och kämparglöden man ändå vill se. Aldrig roligt att förlora men det finns olika sätt att förlora på.

  Ska vi till SHL så måste vi vara motiverade till varje match. Helt ärligt ska det inte spela någon roll om det är HV71 hemma på juldagen inför ett smattrande Rocklunda eller en match borta mot Troja en onsdag i ett slaskigt oktober..

  Nya tag på fredag! Framåt Västerås!

 11. Christoffer Franzén skriver:

  Vad sysslade Pannan med vid 4-0-målet?? Vad var det han egentligen ville ifrågasätta? Målet var ju klockrent dömt och hade målet ändå dömts bort, var det ju odiskutabelt straffslag i alla fall….Dessutom kan ju inte domaren hjälpa att laget spelade som skit ikväll. Och att dessutom ens orka lägga energi på det. 3-0 eller 4-0…?? Kvittar väl? Gjorde allt ännu pinsammare.

 12. Bozo skriver:

  Ganska oinspirerat varannan match på sistone. Ser så ut hos många andra oxå förutom BIK och KIK som alltid verkar sugna. Skillnaden är att VIK gett för stort försprång i början på säsongen. Stort frågetecken oxå på om VIK tunna trupp tillsammans med spelstil är en ekvation som inte går ihop över en hel säsong. Så fort VIK försöker tanka i en match så torskar man.