Ny storväxt målvakt klar och VIK tittar mer på Kallinge/Ronneby?

Marcus Dahlbom, en 25-årig värmlänning på 195 centimeter – där har vi VIK:s nya målvakt.

Visst, oprövad på högre nivåer, men storleken i kombination med en räddningsprocent runt 92 de senaste åren lovar gott. Lägg till att målvaktstränare Patrik Sjöström haft koll sedan TV-pucken så borde det finnas mycket potential.

Dahlbom konkurrerade dessutom ut Martin Pettersson i Kallinge, en annan stor målvakt med lysande siffror de senaste åren.

Om inte annat är det en värvning som  troligen inte kostar skjortan och att NJ nu kan börja titta på riktig spets.

Dock ska enligt Johan Thalberg och Centralens egna källor VIK även titta på en annan doldis, 198 centimeter Sebastian Magnusson, också från Kallinge/Ronneby. ”Basse” ska vara gritty och en bra lagspelare.

Poängproduktionen avskräcker dock inte hos den väldige forwarden, så om NJ slår till är det ingen ”EP-värvning” i alla fall.

Klart är alla fall att NJ och Filander på allvar verkar vilja bygga ett betydligt större och starkare lag.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

7 Kommentarer

 1. stalle

  Brian IHNACAK så väldigt intressant ut på eliteprospect nån som vet varför han inte fortsatte i malmö? Han har verkligen öst in poäng både i norska och italenska ligan. Börjar dock komma upp i hög ålder.

 2. Mr H

  Pelle – jo det kan vara så, men han kanske skulle kunna tända om med miljöombyte och nytt lag. Eller om han är för gammal. Färjestad som lag är ju inne i en negativ trend!

 3. Pelle

  Wallin förlängde ju ett år till med FBK, men han tror jag ändå inte hade hjälpt VIK särskilt mycket. Han är en skugga av den landslagsstjärna han en gång var.

 4. Catta

  Jag håller med Stalle, man måste ha en stabil ryggrad med stora spelare som vågar ta för sig. Stora och tunga spelare som gör ont att möta och sen en bjäse i målet jag hoppas att dessa spelare sätter lite skräck i motståndarna. Men nu behöver vi några snabba och skickliga spelare som kan skjuta.

 5. stalle

  Tycker Nj har värvat väldigt smart här nu i början, bygger en stark och stabil ryggrad i laget som ska hjälpa spelarna som kostar lite mer pengar att producera mål. Och jag tror nog att dahlbom kommer att bli en ny succe målvakt tanke på att Vik har fått fram väldigt många bra målvakter genom tiderna som dom plockat upp från lägre divisioner. Hoppas man får besked snart om min favorit det här året Montpetit om han stannar kvar i Vik ett år till.

 6. Mr H

  Ska det bli Kanada modell 70-talet, eller? Division 1 är tveksamt att bygga på tror jag (35 matcher-16 poäng). Temposvagt. Men pengarna är emot det. Det behövs mer teknik nu!
  Någon som hört något om Richard Wallin? (tyvärr 2 svaga säsonger på raken)
  Återkommer till en idé jag har om hur VIK ska få fart på laget – ny finansiering, eller nygammal. Vi behöver göra som de stora gör, eller så nära som möjligt.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto