Ny uddamålsförlust borta mot Timrå och även tredjeplatsen rök all världens väg

Fortsatt svårt att komma till offensivt för många VIK-forwards borta mot Timrå. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Nio kvalseriematcher avklarade och på tisdagskvällen inkasserade VIK sin femte uddamålsförlust (om vi räknar bort Leksands mål i tom kasse i ABB Arena). Timrå vann med 3-2 trots att VIK skapat en del chanser.

Det var synd, då lagets ekonomi behöver alla åskådare man kan få då Rögle gästar på fredag. Nu finns ingen ”nerv” att ta topp-3 för att eventuellt ta Leksands plats om nu något oförutsett skulle hända i Dalarna med 150-miljonerslaget.

Vi får hoppas att VIK kanske kan försöka bjuda på något extra för att locka folk till den matchen. Kanske presenterna något nyförvärv eller en kontraktsförlängning i andra periodpausen eller något? Vi får se.

Annars är det ganska smärtsam läsning för flera VIK-forwards när vi börjar summera kvalserien i siffror:

Kenneth Bergquist: 0+1 på 9 matcher.

Mark Santorelli: 0+4 på 9 matcher.

Eric Johansson: 0+4 på 9 matcher.

Marcus Eriksson: 1+0 på 9 matcher.

Ett mål totalt för denna kvartett var inte vad många hoppats på. Eriksson är ursäktad eftersom han aldrig spelat på denna nivå tidigare och kommer säkert tillbaka mer tränad och hungrig nästa år.

Men hur ska snart 33-årige Kenneth Bergquist kunna vara en topp-6-forward sista året på sitt kontrakt? Där finns en nöt att knäcka för VIK-ledningen. Ska man göra om Bergquist till en brunkare? Men sådana har ju redan VIK överflöd av…

Och Lasse Johansson ska vara på gång till Frölunda. VIK kommer verkligen behöva hitta vassare forwards till nästa säsong då man inte kommer ha Lasse som ”maskerar” brister offensivt.

En oerhört intressant sommar väntar med ett möjligt frosseri i 0,5-poäng-per-match-lirare från AHL eftersom taket för transatlanter är borta. Garanterat har Niklas Johansson några intressanta saker på gång.

Men vem ska stå i mål nästa säsong? Kan Christer Brostedt locka hem gamle kompisen Erik Ersberg?

3 svar

 1. Mikael Norén skriver:

  Karoliina: Jag är faktisk tveksam till Gurra, släppte några softisar för mycket för min smak. Vi är ju hårda nu om VIK ska gå till Elitserien.. 🙂

  Dfg: Svårt med en urleksing i VIK tyvärr, de åker ju bara runt och tänker på sitt LIF, lite samma att ta in en AIKare. Från ”sekterna” ska vi inte värva egna produkter i första hand 😉

  Se annars ovan svar på dina övriga frågor!

 2. Dfg skriver:

  Tänk om VIK kunde spänna bågen och plocka in Erik Hanses från Leksand. Jag har svårt att se hur han ska kunna ta en plats i elitserien, dock finns ju en grym potential där. Hans kontrakt med Leksand går ut om om man kollade på hur lönenivån såg ut (blev offentlig pga att lönegarantin gick in i sambamd med deras rekonstruktion)såg den överkommlig ut, han hade 25 kkr/mån.

  Micke: Jag har för mig att Lasse inte hade nån elitserieklausul i sitt kontrakt och det borde ju innebära att frölunda får slanta upp för honom? Kan inte du spåra lite hur det ligger till med det? Plus att kolla av hur det går med kanadicken som aldrig dök upp, kommer det några pengar som kompensation?

 3. Karoliina Virta skriver:

  Gurra kan väl stå om Lasse lämnar. Lite finslipning så är faktiskt han också en grym målvakt!!